Αγαπημένοι Έλληνες τραγουδιστές, που είτε ερμήνευσαν απευθείας οι ίδιοι τραγούδια του ή είναι νεότεροι και δίνουν νέα πνοή στις μεγάλες επιτυχίες του, τιμούν τον αείμνηστο κορυφαίο στιχουργό Κώστα Βίρβο, μέσα από το συναυλιακό αφιέρωμα, με τίτλο «Της Γερακίνας γιός», που παρουσιάζεται στο Βεάκειο Θέατρο Πειραιά, στις 25 και 26 Μαΐου, στις 9.15 το βράδυ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Φεύγοντας από τη ζωή τον Αύγουστο του 2015, ο «Πατριάρχης του στίχου», Κώστας Βίρβος, άφησε πίσω του περίπου 2.500 τραγούδια, που έμειναν χαραγμένα στη μνήμη του κόσμου. Οι στίχοι του μελοποιήθηκαν από όλους σχεδόν τους σημαντικούς Έλληνες συνθέτες του λαϊκού τραγουδιού.

Στο αφιέρωμα αυτό, με τη συμμετοχή του στενού φίλου και συνεργάτη τού Κώστα Βίρβου, Μίμη Πλέσσα, ο οποίος του είχε δώσει τον μεταφορικό τίτλο «Πατριάρχης του στίχου», και του Δημήτρη Παπαδημητρίου, τραγούδια του αείμνηστου στιχουργού θα ερμηνεύσουν οι (με αλφαβητική σειρά): Γεράσιμος Ανδρεάτος, Φωτεινή Βελεσιώτου, Ελένη Βιτάλη, Σοφία Βόσσου, Πέτρος Γαϊτάνος, Γιώτα Γιάννα, Φωτεινή Δάρρα, Στέλιος Διονυσίου, Ερωφίλη, Χαρούλα Λαμπράκη, Νάντια Καραγιάννη, Δημήτρης Κοντογιάννης, Μανώλης Μητσιάς, Γρηγόρης Μπιθικώτσης, Λιζέττα Νικολάου, Θάνος Ολύμπιος, Σοφία Παπάζογλου, Γιώργος Σαρρής, Μπάμπης Στόκας, Μπάμπης Τσέρτος, Κώστας Τριανταφυλλίδης, Λάκης Χαλκιάς, Ραλλία Χρηστίδου κ.ά..

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με σύμβουλο διοργάνωσης τη Μαρία Βίρβου, την καλλιτεχνική διεύθυνση και την παρουσίαση έχει αναλάβει ο Γιάννης Τζουανόπουλος, την απαγγελία η Εύα Κοταμανίδου, τη μουσική επιμέλεια ο Γιώργος Παγιάτης, ενώ τη συναυλία προλογίζει ο ερευνητής του λαϊκού τραγουδιού, Κώστας Μπαλαχούτης. Το αφιέρωμα πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Τμήματος Πληροφορικής Πανεπιστημίου Πειραιώς, και μέρος των εσόδων θα διατεθεί σε φιλανθρωπικό σκοπό.

Πληροφορίες:

Βεάκειο Θέατρο Πειραιά: Λόφος Προφήτη Ηλία – Καστέλα Πειραιά, τηλ.: 210 4226330.

Τιμές εισιτηρίων: προπώληση 12 ευρώ, ταμείο: 14 ευρώ, φοιτητικό: 12 ευρώ.

Προπώληση εισιτηρίων: καταστήματα: Public, Seven Spots, Reload, Media Markt, τηλεφωνικά: 11876, ηλεκτρονικά: viva.gr.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης