Επιμέλεια: Κωνσταντίνα Παπατσάκωνα
Βίντεο – Φωτογραφίες: Νίκος Χριστοφάκης
«Ζήσε μονάχα τη στιγμή και άσε το μετά, ένα σωσίβιο η ζωή που ξεφουσκώνει αργά» είναι οι στίχοι του τραγουδιού «Πυξίδα» που έγραψαν οι Πάνος Σταθογιάννης – Μάνος Ξυδούς για τους Πυξ Λαξ και το οποίο κυκλοφόρησε στα δισκοπωλεία πριν από περίπου 17 χρόνια με το άλμπουμ «Τα δοκάρια στο γρασίδι περιμένουν τα παιδιά».
Με αυτό το τραγούδι έκλεισαν το βράδυ της 12ης Ιουλίου 2018 μία από τις πιο συγκινητικές συναυλίες τους στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας. Με μία αρένα να ξεσηκώνεται στο άκουσμα παλιών και νέων τραγουδιών τους, ο Μπάμπης Στόκας και ο Φίλιππος Πλιάτσικας έδωσαν για ακόμη μία φορά ρεσιτάλ.

Η μεγάλη συναυλία ήταν επετειακή, αφιερωμένη στους χιλιάδες θαυμαστές τους, και πραγματοποιήθηκε για τα 30 χρόνια από την ίδρυση του Νο1 ροκ ελληνικού συγκροτήματος όλων των εποχών.
Το κοινό ενθουσιασμένο παραληρούσε, καλύπτοντας τη φωνή των καλλιτεχνών στις πρώτες κιόλας νότες των τραγουδιών τους. «Ανόητες αγάπες», «Πούλα με», «Ποδήλατα χωρίς φρένα», «Έπαψες αγάπη να θυμίζεις», «Υπάρχουν χρυσόψαρα εδώ», «Μοναξιά μου όλα», «Μια συνουσία μυστική», «Γιατί», «Να με θυμηθείς», ήταν κάποια από τα κομμάτια που ταξίδεψαν μικρούς και μεγάλους σε αξέχαστες δεκαετίες.
 
Έπειτα όμως από δισκογραφική ανάπαυλα 15 ετών, ο Μπάμπης Στόκας και ο Φίλιππος Πλιάτσικας παρουσίασαν τον νέο τους δίσκο «Μια μέρα πριν τον χειμώνα» που αποτελεί τη συνέχεια. «Χαμένος», «Ένα γράμμα μόνο», «Τα καταφέραμε (Ιόλη)», «Η μπαλάντα του αστροναύτη», «13 Αυγούστου», «Απ’ Την Αρχή», «Το Άσπρο Μου Πουκάμισο» ήταν μερικά από τα τραγούδια που ακούστηκαν.
Δύο φορές έφυγαν από τη σκηνή και ισάριθμες φορές επέστρεψαν.
«Ζήστε μονάχα τη στιγμή και άστε το μετά» αφιέρωσαν στο πλήθος.
Δείτε στιγμιότυπα από τη συναυλία των Πυξ Λαξ που επέστρεψαν για να γιορτάσουν 30 απίστευτα χρόνια από την ίδρυσή τους:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης