Έξι ενδιαφέρουσες θεατρικές και μουσικές παραστάσεις από την Ελλάδα και το εξωτερικό, μπορείτε να παρακολουθήσετε online, σήμερα Κυριακή 28 Ιουνίου 2020!

Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Summer Nostos Festival RetroFuture του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) συνεχίζει τη δημιουργική πορεία του και σας καλεί να συνδεθείτε στο μαγικό online σύμπαν του.

Σήμερα στις 21.00 το αγαπημένο συγκρότημα «Μέλισσες» ανεβαίνει στην κορυφή του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ)- στο Ενεργειακό Στέγαστρο του κτηρίου- και σας προσκαλεί σε ένα μοναδικό διαδικτυακό show που υπόσχεται να ανεβάσει τη διάθεσή μας στα ύψη!

Στα 11 χρόνια της καλλιτεχνικής τους δραστηριότητας οι ΜΕΛΙSSES έχουν συνεργαστεί δισκογραφικά και επί σκηνής με περισσότερους από 20 καλλιτέχνες, από όλα τα είδη μουσικής. Με 10 τραγούδια στο ΤΟP 10 του Airplay Chart, 5 singles στο Νο1 για περισσότερες από 55 εβδομάδες και πάνω από 280.000.000 views στο YouTube, το συγκρότημα έχει αποδείξει τόσο τη δυναμική του όσο και την αγάπη του κόσμου. Έχοντας πραγματοποιήσει περισσότερα από 1.000 live, οι ΜΕΛΙSSES αποδεικνύουν συνεχώς ότι δυνατό τους χαρακτηριστικό παραμένει η επαφή τους με το κοινό –ακόμα κι αν αυτή τη φορά θα είναι μέσα από τις οθόνες μας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έπειτα από την πρώτη τους εμφάνιση στο Summer Nostos Festival το 2017, όπου κυριολεκτικά ξεσήκωσαν τα πλήθη, επιστρέφουν για να κλείσουν το SNFestival RetroFuture με ένα διαφορετικό show που θα μας μείνει αξέχαστο!

MEΛΙSSES

Χρήστος Μάστορας, φωνητικά
Κώστας Μαυρογέννης, μπάσο
Θάνος Λαΐτσας, κιθάρα

Δείτε την παράσταση εδώ

 Ίδρυμα Ωνάση

Για δέκατη τρίτη εβδομάδα, το ψηφιακό κανάλι του Ιδρύματος Ωνάση στο YouTube παρουσιάζει αρχειακές και νέες παραγωγές από το ευρύ φάσμα των δράσεών του.

Σήμερα, το Αρχείο Καβάφη αναλύει το τελευταίο ποίημα της σειράς Επτά ποιήματα, Επτά μαθήματα, το «Απολείπειν ο θεός Αντώνιον», και ολοκληρώνει τις επτά συναντήσεις με αφορμή τα ποιήματα του μεγάλου Αλεξανδρινού ποιητή.

Βρείτε το εδώ

Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης Η Πλατεία του χωριού σου on demand… στην πλατεία του σπιτιού σου

Δεκαοκτώ μουσικοί και τραγουδιστές, από όλη την Ελλάδα, ανταμώνουν στο πρώτο οικουμενικό διαδικτυακό γλέντ-e, αφιερωμένο στους Έλληνες όπου γης!

Ανταμώνουν στο σπίτι που πάντα φιλοξενεί τον πολιτισμό μας και από τα πρώτα βήματα του ιδρυτή του τον «ταχυδρομεί» σε όλον τον κόσμο, το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.

Κυριακή 28 Ιουνίου, η πλατεία του τόπου σου, μέσα από το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης μεταφέρεται στην πλατ-e-ία του σπιτιού σου!

Συμμετέχουν:

Αλέξανδρος Αρκαδόπουλος (κλαρίνο), Αλέξανδρος Μανγκλάρας (τραγούδι), Βαγγέλης Ψαθάς (κλαρίνο, ζουρνάς), Βασίλης Αθανασιάς (βιολί), Γιάννης Γευγελής (νταούλι), Γιάννης Παυλόπουλος (τραγούδι, βιολί), Γιώργος Σκορδαλός (τραγούδι, λύρα Κρήτης), Δημήτρης Μπάκος (γκάιντα, τσαμπούνα), Θάνος Σταυρίδης (ακορντεόν), Ιορδάνης Κουζηνόπουλος (λαούτο, τραγούδι), Κωνσταντίνα Πάτση (τραγούδι), Λάμπης Μουρούζης (τραγούδι, Ποντιακή Λύρα), Μάνος Κουτσαγγελίδης (τραγούδι, κανονάκι), Μανούσος Κλαπάκης (κρουστά), Σταύρος Παζαρέντζης (σαξόφωνο, ζουρνάς), Στέλλα Βαλάση (σαντούρι), Χρήστος Δάβρης (τραγούδι, λαούτο Κρήτης),  Χρήστος Καλιοντζίδης (τραγούδι, Λύρα Πόντου).

Δείτε περισσότερα εδώ

Εθνική Λυρική Σκηνή

Σήμερα στις 20.00 μπορείτε να απολαύσετε το 1o Διαδικτυακό Φεστιβάλ ΕΛΣ «Πότε θα ΄ρθει, πότε θα ‘ρθει το καλοκαίρι». Ένα πρόγραμμα που ξεκινά με το παραδοσιακό «Μενεξέδες και ζουμπούλια», περνά από το έντεχνο ελληνικό τραγούδι («Μια Παναγιά» των Χατζιδάκι / Γκάτσου) και φτάνει ως τον Σούμπερτ («Ευτυχία») και τον Μπετόβεν («Στη χαρά») προτείνει η Παιδική Χορωδία της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής αποστολής της, υπό τη διεύθυνση της Κωνσταντίνας Πιτσιάκου.

Πάνω από 60 παιδιά της Παιδικής Χορωδίας ερμηνεύουν και ηχογραφούν από τα σπίτια τους τα τραγούδια της συναυλίας με την καθοδήγηση της Κωνσταντίνας Πιτσιάκου. Με τη βοήθεια των κινητών τηλεφώνων, των τάμπλετ, των υπολογιστών, η online συναυλία με τις φωνές των παιδιών θα προσφέρει μια αναγκαία νότα αισιοδοξίας και μια μελωδική έξοδο από την άνοιξη στο καλοκαίρι. Το βίντεο θα παραμείνει online έως 8/7

Δείτε εδώ

Παραστάσεις από το εξωτερικό που μπορείτε να βρείτε σήμερα online:

Εθνικό Θέατρο της Αγγλίας

Δείτε σήμερα στις 21:00 το έργο «A Midsummer Night’s Dream» (Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας), σε σκηνοθεσία του Nicholas Hytner. Η παράσταση θα είναι διαθέσιμη μέχρι τις 2 Ιουλίου 2020.

Δείτε την παράσταση εδώ

Κρατική Όπερα της Βιέννης

Η Κρατική όπερα της Βιέννης ανεβάζει σήμερα στις 21.00 την παράσταση  «La Corsaire» από το Κρατικό Μπαλέτο της Βιέννης. Αυτό είναι ένα νέο μπαλέτο για το VSB που χορογραφήθηκε από τον Manuel Legris.

Δείτε την παράσταση εδώ

 

 

 

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης