Οκτώ ενδιαφέρουσες θεατρικές και μουσικές παραστάσεις από την Ελλάδα και το εξωτερικό, μπορείτε να παρακολουθήσετε online, σήμερα Σάββατο 27 Ιουνίου 2020!

Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Summer Nostos Festival RetroFuture του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) συνεχίζει τη δημιουργική πορεία του και σας καλεί να συνδεθείτε στο μαγικό online σύμπαν του.

Σήμερα στις 18:30 μπορείτε να απολαύσετε το Circus of Illusions.

Το 2016, μια πανέμορφη νύχτα με φεγγάρι, μια ομάδα καλλιτεχνών του τσίρκου με επικεφαλής τον David Shiner –βραβευμένο με Tony στο Broadway, σταρ του Cirque du Soleil και διευθυντή της πιο επιτυχημένης περιοδείας του Cirque, Kooza– εμφανίστηκε στον Λαβύρινθο του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) για μια μαγική παράσταση, που καθήλωσε μικρούς και μεγάλους. Τα λάσο στριφογύριζαν και τα μαστίγια χτυπούσαν. Πανέμορφα πλάσματα μεταμορφώθηκαν στα πιο απίθανα σχήματα και οι θαυματοποιοί άφησαν το κοινό με το στόμα ανοιχτό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το online Summer Nostos Festival RetroFuture γυρνά πίσω το ρολόι για να ξαναεπισκεφθεί αυτή την εντυπωσιακή βραδιά κάτω από τα αστέρια.

Συμμετέχουν: Anna Jack, The Smirnovs, Nina Burri, AJ Silver, Mark Mitton, Elayne Kramer, David Shiner

Παρουσιάζει ο Λάμπρος Φισφής.

Δείτε το εδώ

Επίσης στις 19:30 μπορείτε να δείτε το Nostos University. 2021 Sneak-Peek

Το Summer Nostos Festival καλωσορίζει με μεγάλη χαρά, για ακόμη μια φορά, τον Ρώσο θρύλο στο σκάκι ή αλλιώς τον καλύτερο σκακιστή όλων των εποχών: Garry Kasparov. Μαζί του η διεθνής «γκραν μαιτρ» του σκακιού, Judit Polgár, η νεότερη των φημισμένων αδελφών Polgár, γνωστή κι ως η καλύτερη γυναίκα σκακίστρια.

Σε αυτή τη συνάντηση, που θα μας δώσει μια πρώτη γεύση του Nostos University 2021, ο Kasparov και η Polgár θα εξετάσουν πώς η τεχνολογία έχει μεταμορφώσει τον ανταγωνισμό στο σκάκι και όχι μόνο. Πρόκειται για μια συζήτηση με έμπνευση από τη θεματική του SNF Conference 2021: «Ανθρωπότητα και Τεχνητή Νοημοσύνη».

Δείτε το εδώ

Ακόμη στις 20.45 το Summer Nostos Festival RetroFuture προσφέρει στο κοινό του μια μοναδική μουσική εμπειρία υπό την επιμέλεια του Δημήτρη Καμαρωτού και τη συνοδεία της μεσόφωνου Άννας Παγκάλου. Το έργο Μετέωρη λαμβάνει χώρα στο υψηλότερο σημείο του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), το Ενεργειακό Στέγαστρο, με φόντο τον βαμμένο στα χρώματα της δύσης αττικό ουρανό, και επαναλαμβάνεται για να μας χαρίσει μερικές ακόμη στιγμές φωτός και μαγείας.

Το έργο Μετέωρη, εμπνευσμένο από το ποίημα της Κικής Δημουλά Μια μετέωρη κυρία, μιλάει για τη Φύση, τον Πολιτισμό, τον Άνθρωπο αλλά και το ρόλο της Τέχνης και της Μουσικής μέσα στη σύγχρονη πόλη. Ένας μουσικός στοχασμός μια καλοκαιρινή βραδιά, 47 μέτρα πάνω από τη θάλασσα, με την Αθήνα και τον Σαρωνικό να χρωματίζονται από τη δύση του ήλιου.

Δείτε την παράσταση εδώ

Επίσης στις 22.00 τέσσερις συναρπαστικές λογοτεχνικές ιστορίες που πραγματεύονται το θέμα της Τεχνητής Νοημοσύνης και περιγράφουν το παρόν, όσο πρωτόγνωρο το ζούμε τώρα, παρουσιάζονται από το Selected Shorts και τους ηθοποιούς Nia Vardalos, Kathleen Chalfant, Sam Underwood και Valorie Curry.

Δείτε εδώ

Και τέλος στις 23.00 απολαύστε βραδινό DJ set σε συνεργασία με το Nyege Nyege Festival.

Ο DJ Zilla σε ένα DJ set σε ρυθμούς Downtempo.

Δείτε το εδώ

Εθνική Λυρική Σκηνή

Σήμερα στις 20.00 μπορείτε να απολαύσετε το 1o Διαδικτυακό Φεστιβάλ ΕΛΣ «Πότε θα ΄ρθει, πότε θα ‘ρθει το καλοκαίρι». Ένα πρόγραμμα που ξεκινά με το παραδοσιακό «Μενεξέδες και ζουμπούλια», περνά από το έντεχνο ελληνικό τραγούδι («Μια Παναγιά» των Χατζιδάκι / Γκάτσου) και φτάνει ως τον Σούμπερτ («Ευτυχία») και τον Μπετόβεν («Στη χαρά») προτείνει η Παιδική Χορωδία της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής αποστολής της, υπό τη διεύθυνση της Κωνσταντίνας Πιτσιάκου.

Πάνω από 60 παιδιά της Παιδικής Χορωδίας ερμηνεύουν και ηχογραφούν από τα σπίτια τους τα τραγούδια της συναυλίας με την καθοδήγηση της Κωνσταντίνας Πιτσιάκου. Με τη βοήθεια των κινητών τηλεφώνων, των τάμπλετ, των υπολογιστών, η online συναυλία με τις φωνές των παιδιών θα προσφέρει μια αναγκαία νότα αισιοδοξίας και μια μελωδική έξοδο από την άνοιξη στο καλοκαίρι. Το βίντεο θα παραμείνει online έως 8/7

Δείτε εδώ

Παραστάσεις από το εξωτερικό που μπορείτε να βρείτε σήμερα online:

Εθνικό Θέατρο της Αγγλίας

Δείτε σήμερα στις 21:00 το έργο «A Midsummer Night’s Dream» (Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας), σε σκηνοθεσία του Nicholas Hytner. Η παράσταση θα είναι διαθέσιμη μέχρι τις 2 Ιουλίου 2020.

Δείτε την παράσταση εδώ

Κρατική Όπερα της Βιέννης

Η Κρατική όπερα της Βιέννης ανεβάζει σήμερα στις 18.00 την όπερα «Don Carlo» του Τζουζέπε Βέρντι σε μουσική διεύθυνση του Marco Armiliato.

Δείτε την παράσταση εδώ

 

 

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης