Έξι ενδιαφέρουσες θεατρικές και μουσικές παραστάσεις από την Ελλάδα και το εξωτερικό, μπορείτε να παρακολουθήσετε online, σήμερα Δευτέρα 22 Ιουνίου 2020!

Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Summer Nostos Festival RetroFuture του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) συνεχίζει τη δημιουργική πορεία του και σας καλεί να συνδεθείτε στο μαγικό online σύμπαν του. Σήμερα μπορείτε να απολαύσετε τις εκδηλώσεις:

21:00-22:00: William Kentridge – Studio visit

Ο κορυφαίος Νοτιοαφρικανός εικαστικός και σκηνοθέτης William Kentridge σάς ξεναγεί στο εργαστήριό του και μιλάει για το έργο του Waiting for the Sibyl. Τι πιο συναρπαστικό από το να έχετε την ευκαιρία να «μπείτε» στον χώρο, αλλά ίσως και στον τρόπο σκέψης, ενός τόσο σημαντικού δημιουργού;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δείτε το εδώ

22:00-24:00: DJ Makossiri -DJ set

Βραδινά DJ Sets σε συνεργασία με το Nyege Nyege Festival. Σε αυτό το DJ set θα ακούσετε την DJ Makossiri και θα αφεθείτε σε ρυθμούς Jazz και Nu Jazz.

Δείτε το εδώ

Εθνική Λυρική Σκηνή

Σήμερα στις 20.00 μπορείτε να απολαύσετε το 1o Διαδικτυακό Φεστιβάλ ΕΛΣ «Πότε θα ΄ρθει, πότε θα ‘ρθει το καλοκαίρι». Ένα πρόγραμμα που ξεκινά με το παραδοσιακό «Μενεξέδες και ζουμπούλια», περνά από το έντεχνο ελληνικό τραγούδι («Μια Παναγιά» των Χατζιδάκι / Γκάτσου) και φτάνει ως τον Σούμπερτ («Ευτυχία») και τον Μπετόβεν («Στη χαρά») προτείνει η Παιδική Χορωδία της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής αποστολής της, υπό τη διεύθυνση της Κωνσταντίνας Πιτσιάκου.

Πάνω από 60 παιδιά της Παιδικής Χορωδίας ερμηνεύουν και ηχογραφούν από τα σπίτια τους τα τραγούδια της συναυλίας με την καθοδήγηση της Κωνσταντίνας Πιτσιάκου. Με τη βοήθεια των κινητών τηλεφώνων, των τάμπλετ, των υπολογιστών, η online συναυλία με τις φωνές των παιδιών θα προσφέρει μια αναγκαία νότα αισιοδοξίας και μια μελωδική έξοδο από την άνοιξη στο καλοκαίρι. Το βίντεο θα παραμείνει online έως 8/7

Δείτε εδώ

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Στο Facebook του Μεγάρου κάθε Δευτέρα, Τρίτη και Πέμπτη μπορείτε να απολαύσετε μουσική από τις μεγάλες αίθουσες συναυλιών της Ευρώπης.

Σήμερα στις 21:00 μπορείτε να παρακολουθήσετε:

Elbphilharmonie – Αίθουσα Φιλαρμονικής του Αμβούργου  

Σ. Ραχμάνινοφ: Συμφωνία αρ. 2 σε μι ελάσσονα, έργο 27

Ε. Γκρηγκ: Πρώτη ορχηστρική σουίτα από τον «Πέερ Γκυντ», έργο 46: Ο χορός της Ανίτρας & Στο παλάτι
του Βασιλιά του Βουνού

Φιλαρμονική  Ορχήστρα του Όσλο

Βασίλι Πετρένκο, μουσική διεύθυνση

Παραστάσεις από το εξωτερικό που μπορείτε να βρείτε σήμερα online:

Εθνικό Θέατρο της Αγγλίας

Δείτε σήμερα στις 21:00 το έργο «Small Island» (Το μικρό νησί), διασκευασμένο από την Helen Edmundson και σε σκηνοθεσία του Rufus Norris. Η παράσταση θα είναι διαθέσιμη μέχρι τις 25 Ιουνίου 2020.

Δείτε την παράσταση εδώ

Κρατική Όπερα της Βιέννης

Η Κρατική όπερα της Βιέννης ανεβάζει σήμερα στις 18.00 την όπερα «Chowanschtschina» των Μοντέστ Μουσόργκσκι και Νικολάι Ρίμσκι-Κόρσακοφ σε μουσική  διεύθυνση του Σεμιόν Μπιτσκόβ.

Δείτε την παράσταση εδώ

 

 

 

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης