55 πόλεις, 292 σημεία εκδηλώσεων, 345 συναυλίες, δράσεις και εργαστήρια με 327 σχήματα, 45 ορχήστρες και μουσικά σύνολα, 42 χορωδίες και 71 Djs! Ρυθμοί και χρώματα από όλο το πλανήτη, σε όλη την Ελλάδα. Ένας πραγματικά μικρόκοσμος αισιοδοξίας.

Για 4 μέρες από τις 21 έως τις 24 Ιουνίου, η μελωδικότερη γιορτή του καλοκαιριού δίνει το σύνθημα και μας καλεί να μοιραστούμε τα συναισθήματά μας για τη μουσική, με αφορμή την 19η Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής, που πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού, του Υπουργείου Τουρισμού και του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε 55 πόλεις από τις 13 περιφέρειες της χώρας συντονίζονται όλες οι πολιτιστικές δυνάμεις, ώστε να ηχήσει μια κοινή μελωδία, που θα ενώσει μουσικά ανθρώπους, γενιές, κουλτούρες και παραδόσεις σε όλη τη χώρα.

Περισσότερες από 320 εκδηλώσεις και συναυλίες και πάνω από 500 σχήματα, ορχήστρες και καλλιτεχνικές προτάσεις από επώνυμους, αλλά και ανερχόμενους καλλιτέχνες συνθέτουν το φετινό πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής, που και εφέτος είναι αφιερωμένη στην καλλιτεχνική έκφραση και την απόλαυση του ρυθμού και της μελωδίας.

Στις νέες πόλεις – δήμους που εντάχθηκαν στο δίκτυο της μοναδικής αυτής γιορτής, επίσημα φέτος συμμετέχει με 4 εκδηλώσεις και ο Δήμος Ωρωπού. Παράλληλα ο Ωρωπός είναι η μια από τις 6 πόλεις/περιοχές που μεταδίδει ζωντανά σε ειδική εκδήλωση τη τελετή έναρξης στη Χίο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων, με ελεύθερη είσοδο, έχει ως ακολούθως:

Κυριακή 17 Ιουνίου

Φεστιβάλ Χορωδιών Δήμου Ωρωπού
Αίθουσα Κοινότητας Καπανδριτίου – ώρα έναρξης 19.00 μμ.

Πέμπτη 21 Ιουνίου

Ζωντανή μετάδοση Τελετής Εναρξης ΕΓΜ 2018
Παλαιές Φυλακές Ωρωπού (Δημοτικό Ωδείο – Πρώτο Κτίριο) – ώρα έναρξης 20.45 μμ.
Προβολή της Τελετής Εναρξης της Ευρωπαϊκής Γιορτής Μουσικής ζωντανά από τη συναυλία και σύμπραξη των Reggetiko Project & Serafeim Tsotsonis, από το Μουσείο Μαστίχας Χίου, Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς.

Σάββατο 23 Ιουνίου

Irie Action Soundsystem. Η διάσημη σε όλη την Ελλάδα Live performance, με ειδικό ηχητικό σύστημα,Roots Reggae/Dub Sound System, που μεταδίδει τη χαρά, το ρυθμό και την ενέργεια της Ρέγγε Μουσικής.
Παραλιακός Πεζόδρομος Σκάλας Ωρωπού – ώρα έναρξης 20.00 μμ.

Παρασκευή 29 Ιουνίου

Καλοκαιρινή Συναυλία Δημοτικού Ωδείου Ωρωπού
Παλαιές Φυλακές Ωρωπού (Δημοτικό Ωδείο – Πρώτο Κτίριο) – ώρα έναρξης 19.30 μμ.

Εθνικό Πρόγραμμα Εκδηλώσεων ΕΓΜ 2018

http://www.europeanmusicday.gr/national-program-emd2018/

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης