Η Βαλέρια εκβιάζει τον Σώτο με το βίντεο που έχει τραβήξει, κι εκείνος αποφασίζει ν’ αποσύρει την υποψηφιότητά του, για να μην πληγωθεί η Σύλβια. Την ίδια ώρα, η Κατερίνα αποφασίζει να τα ξαναβρεί στον Παναγή και στον Πετράν, ενώ ο παπάς αποφασίζει να πάρει το επίμαχο βίντεο από τη Βαλέρια με κάθε τίμημα. Και ο Σίμος, όμως, είναι αποφασισμένος να κερδίσει τις εκλογές, γι’ αυτό αποκηρύσσει τη μαμασίτα και τον πατέρα του και ανακοινώνει δικό του ριζοσπαστικό και ανεπανάληπτο πρόγραμμα με τη στήριξη του Παναγή.

Η Κατερίνα ανησυχεί που δεν έχει καταφέρει ακόμα να μείνει έγκυος και κλείνει κρυφά ραντεβού για εξετάσεις. Η Φιλιώ, η Σύλβια και η Καλλιόπη συσπειρώνονται με σκοπό να στριμώξουν τη Βαλέρια και να μάθουν κάτι από το ένοχο παρελθόν της, για να την εκβιάσουν και να τη διώξουν μια για πάντα από το χωριό. Η Χρύσα καταλήγει όχι με έναν αλλά με δύο συγκάτοικους, που απ’ ό,τι φαίνεται κάτι της κρύβουν. Η Τούλα, πάλι, βάζει σε εφαρμογή το σχέδιο των γυναικών, αλλά τα αποτελέσματα είναι απρόσμενα, αφού η Βαλέρια καταλήγει να ομολογεί τον έρωτά της για τον παπά! Η Κατερίνα πάλι, ζει τους χειρότερους εφιάλτες της, αφού ο γυναικολόγος δεν της δίνει ελπίδες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παρεξηγήσεις, μυστικά, ανατροπές και πολλές εκπλήξεις, στα νέα επεισόδια της κωμικής σειράς της ΕΡΤ1 «Χαιρέτα μου τον Πλάτανο», από τη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου έως και την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2022, στις 20:00.

Ημερομηνία μετάδοσης: Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2022, ώρα 20:00

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επεισόδιο 61ο. Η Βαλέρια εκβιάζει τον Σώτο με το βίντεο που έχει τραβήξει, κι εκείνος αποφασίζει ν’ αποσύρει την υποψηφιότητά του, για να μην πληγωθεί η Σύλβια. Ο Πετράν προσπαθεί να πάρει στα χέρια του την τσάντα της Κατερίνας, για να σβήσει τα δακτυλικά αποτυπώματα, αλλά καταλήγει να δίνει συμβουλές στον Κανέλλο και στον Τζώρτζη για την εγκυμοσύνη της Χρύσας. Η Αγγέλα, πάλι, «τρώει» μεγάλο στραπάτσο μετά την πρεμιέρα του μιούζικαλ, αφού οι κριτικές για το υποκριτικό ταλέντο που… δεν έχει είναι η μία χειρότερη από την άλλη, και επιστρέφει πίσω στον Πλάτανο. Την ίδια ώρα, η Κατερίνα αποφασίζει να τα ξαναβρεί στον Παναγή και στον Πετράν, ενώ ο παπάς αποφασίζει να πάρει το επίμαχο βίντεο από τη Βαλέρια με κάθε τίμημα.

 Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2022, ώρα 20:00

Επεισόδιο 62ο. Η Σύλβια είναι αποφασισμένη να μπει ανάμεσα στον παπά και στη Βαλέρια, πριν γίνει το μοιραίο. Και ο Σίμος, όμως, είναι αποφασισμένος να κερδίσει τις εκλογές, γι’ αυτό αποκηρύσσει τη μαμασίτα και τον πατέρα του και ανακοινώνει δικό του ριζοσπαστικό και ανεπανάληπτο πρόγραμμα με τη στήριξη του Παναγή. Η Κατερίνα ανησυχεί που δεν έχει καταφέρει ακόμα να μείνει έγκυος και κλείνει κρυφά ραντεβού για εξετάσεις, μιας και ο δασονόμος μας είναι απόλυτα σίγουρος ότι ο ίδιος δεν έχει κανένα πρόβλημα. Ο Τζώρτζης είναι κι αυτός πολύ σίγουρος για τον εαυτό του και προτείνει στη Χρύσα να συγκατοικήσουν οι δυο τους, κάνοντας έξαλλο τον Κανέλλο. Την ίδια ώρα, ο Πετράν ετοιμάζεται να συναντήσει τη Βαλέρια, η οποία πάλι κάτι σκαρώνει.

 Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2022, ώρα 20:00

Επεισόδιο 63ο. Η Φιλιώ, η Σύλβια και η Καλλιόπη συσπειρώνονται με σκοπό να στριμώξουν τη Βαλέρια και να μάθουν κάτι από το ένοχο παρελθόν της, για να την εκβιάσουν και να τη διώξουν μια για πάντα από το χωριό. Ο Χαραλάμπης είναι παραπάνω από πρόθυμος να στηρίξει τη συμμαχία τους, ενώ η κομμώτρια αναλαμβάνει κι αυτή δράση, σε ρόλο κλειδί. Η Χρύσα καταλήγει όχι με έναν αλλά με δύο συγκάτοικους, που απ’ ό,τι φαίνεται κάτι της κρύβουν. Την ίδια ώρα, η Αγγέλα κρυφακούει και μαθαίνει τι κρύβουν τόσο καιρό ο Ηλίας και ο Σίμος απ’ όλο το χωριό. Η Τούλα, πάλι, βάζει σε εφαρμογή το σχέδιο των γυναικών, αλλά τα αποτελέσματα είναι απρόσμενα, αφού η Βαλέρια καταλήγει να ομολογεί τον έρωτά της για τον παπά!
Ημερομηνία μετάδοσης: Πέμπτη 1η Δεκεμβρίου 2022, ώρα 20:00

Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2022, ώρα 20:00

Επεισόδιο 64ο. Η προεκλογική περίοδος έχει φουντώσει στο όμορφο χωριό μας και οι υποψήφιοι, όπως και οι υποστηρικτές τους, βρίσκονται σ’ αναμμένα κάρβουνα. Στη χειρότερη μοίρα απ’ όλους βρίσκεται ο Σίμος, ο οποίος έχει αγανακτήσει χωρίς μπίρα και χωρίς Τούλα. Την ίδια ώρα, ο Χαραλάμπης, που έχει κουραστεί στο κοινόβιο, ζητάει τη συμβουλή της Βαλέριας, η οποία ζει το δράμα της με τον παπά και δεν μιλιέται. Τα αποτελέσματα των εξετάσεων της Κατερίνας μόνο καλά δεν είναι και η γιατρέσσα μας είναι σε πολύ δύσκολη θέση. Σε δύσκολη θέση είναι και ο Τίμος Μαργκαρί όμως, ο οποίος δεν αναγνωρίζει πια τον εαυτό του και αποφασίζει να αλλάξει γραμμή πλεύσης και να ακυρώσει την υποψηφιότητά του. Η Αγγέλα, πάλι, έχει αποφασίσει να ζητήσει τη βοήθεια του Ανδρέου, αλλά μια ανάμνηση από το παρελθόν θα την ταρακουνήσει και θα τη βάλει σε υποψίες.

Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2022, ώρα 20:00

Επεισόδιο 65ο. Η Αγγέλα έχει καταλάβει ποιος ήταν το φάντασμα που βασάνισαν οι Πλατανιώτες το βράδυ της Αποκριάς, αλλά δέχεται να το «ξεχάσει» με τα απαραίτητα ανταλλάγματα. Την ίδια ώρα, τα ξαδερφάκια δέχονται να υποθηκεύσουν το σπίτι του παππού τους στον Ανδρέου, παρόλο που ο Παναγής δεν συμφωνεί και προσπαθεί να τους αλλάξει γνώμη. Γνώμη προσπαθεί να αλλάξει και ο Ηλίας στο Σίμο, αλλά μάταια. Η απόφαση του Μαργκαρί, να αποσύρει την υποψηφιότητα του και να ζήσει το πάθος με την Τούλα, είναι οριστική και αμετάκλητη. Η Κατερίνα πάλι, ζει τους χειρότερους εφιάλτες της, αφού ο γυναικολόγος δεν της δίνει ελπίδες. Ποιος θα εκλεγεί πρόεδρος τώρα που οι υποψήφιοι είναι μόνο δύο; Ο Σώτος ή η Σύλβια;

Η ιστορία…

Το μικρό ανυπότακτο χωριό, που ακούει στο όνομα Πλάτανος, έχει φέρει τα πάνω κάτω και μέχρι και οι θεοί του Ολύμπου τσακώνονται εξαιτίας του, κατηγορώντας τον σκανδαλιάρη Διόνυσο ότι αποτρέλανε τους ήδη ζουρλούς Πλατανιώτες, «πειράζοντας» την πηγή του χωριού. Τι σχέση έχει, όμως, μια πηγή με μαγικό νερό, ένα βράδυ της Αποκριάς που οι Πλατανιώτες δεν θέλουν να θυμούνται, ένα αυθεντικό αβγό Φαμπερζέ κι ένα κοινόβιο μ’ έναν τίμιο εφοριακό και έναν… ψυχοπαθή; Οι Πλατανιώτες θα βρεθούν αντιμέτωποι με τον πιο ισχυρό εχθρό απ’ όλους: το παρελθόν τους, και όλα όσα θεωρούσαμε δεδομένα θα έρθουν τούμπα: οι καλοί θα γίνουν κακοί, οι φτωχοί πλούσιοι, οι συντηρητικοί προοδευτικοί και οι εχθροί φίλοι!

Ο άνθρωπος που αδικήθηκε στο παρελθόν από τους Πλατανιώτες θα προσπαθήσει να κάνει ό,τι δεν κατάφεραν οι προηγούμενοι… να εξαφανίσει όχι μόνο τον Πλάτανο και τους κατοίκους του, αλλά ακόμα και την ιδέα πως το χωριό αυτό υπήρξε ποτέ πραγματικά. Η Νέμεσις θα έρθει στο μικρό χωριό μας και η τελική μάχη θα είναι η πιο ανελέητη απ’ όλες! Η τρίτη σεζόν θα βουτήξει στο παρελθόν, θα βγάλει τους σκελετούς από την ντουλάπα και θα απαντήσει, επιτέλους, στο προαιώνιο ερώτημα: Τι φταίει και όλη η τρέλα έχει μαζευτεί στον Πλάτανο; Τι πίνουν οι Πλατανιώτες και δεν μας δίνουν;

Σκηνοθεσία: Ανδρέας Μορφονιός

Σκηνοθέτες μονάδων: Θανάσης Ιατρίδης, Κλέαρχος Πήττας

Διάλογοι: Αντώνης Χαϊμαλίδης, Ελπίδα Γκρίλλα, Αντώνης Ανδρής

Επιμέλεια σεναρίου: Ντίνα Κάσσου

Σενάριο-Πλοκή: Μαντώ Αρβανίτη

Σκαλέτα: Στέλλα Καραμπακάκη

Εκτέλεση παραγωγής: Ι. Κ. Κινηματογραφικές & Τηλεοπτικές Παραγωγές Α.Ε.

Πρωταγωνιστούν: Τάσος Κωστής (Χαραλάμπης), Πηνελόπη Πλάκα (Κατερίνα), Θοδωρής Φραντζέσκος (Παναγής), Θανάσης Κουρλαμπάς (Ηλίας), Θεοδώρα Σιάρκου (Φιλιώ), Τζένη Μπότση (Σύλβια), Βαλέρια Κουρούπη (Βαλέρια), Μάριος Δερβιτσιώτης (Νώντας), Τζένη  Διαγούπη (Καλλιόπη), Πηνελόπη Πιτσούλη (Μάρμω), Γιάννης Μόρτζος (Βαγγέλας), Δήμητρα  Στογιάννη (Αγγέλα), Αλέξανδρος Χρυσανθόπουλος (Τζώρτζης), Γιωργής Τσουρής (Θοδωρής), Τζένη  Κάρνου (Χρύσα), Μιχάλης Μιχαλακίδης (Κανέλλος), Αντώνης Στάμος (Σίμος), Ιζαμπέλλα Μπαλτσαβιά (Τούλα)

Οι νέες αφίξεις στον Πλάτανο είναι οι εξής: Γιώργος Σουξές (Θύμιος), Παύλος Ευαγγελόπουλος (Σωτήρης Μπομπότης), Αλέξανδρος Παπαντριανταφύλλου (Πέτρος Μπομπότης), Χρήστος Φωτίδης (Βάρσος Ανδρέου- Εγκέφαλος), Πέτρος Λιόντας (Βλάσης Πέτας)

Όλα τα επεισόδια της σειράς είναι διαθέσιμα  στην ψηφιακή πλατφόρμα ERTFLIX μετά τη μετάδοσή τους στην ΕΡΤ1.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης