Σπαρταριστές καταστάσεις, που χαρίζουν άφθονο γέλιο, θα απολαύσετε στα νέα επεισόδια της κωμικής σειράς της ΕΡΤ1, «Χαιρέτα μου τον Πλάτανο», από τη Δευτέρα 31 Ιανουαρίου έως και την Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2022, στις 20:00.

Ο Ηλίας βρίσκει την εικόνα της Παναγίας της Πλατανιώτισσας και μαζί με τον Σίμο ετοιμάζεται να την πουλήσει στον… Ασημάκη. Τα στοιχεία για την Κατίνα βρίσκονται στα χέρια του Κανέλλου. Ο παπάς πιάνει τον Ηλία να προσπαθεί να πουλήσει την εικόνα και απειλεί να τον διασύρει σε όλο το χωριό. Ο Παναγής με την Κατερίνα προσπαθούν να βρουν άκρη με τις… Κατίνες. Το βίντεο με τον Ηλία, που προσπάθησε να πουλήσει την εικόνα της Παναγίας, κάνει τον γύρο του χωριού και ο μπακάλης μας βρίσκεται σε δύσκολη θέση. Ο Σάββας προσπαθεί να κερδίσει τις εκλογές και ο Ηλίας ψάχνει τρόπους να κερδίσει πίσω την εκτίμηση των συγχωριανών του. Τι δυσάρεστη έκπληξη περιμένει τον Ηλία ανήμερα των εκλογών και τι παραμύθι έχουν κανονίσει να πουλήσουν οι δύο… Κατίνες στη γιατρέσσα μας; Οι εκλογές είναι στην τελική ευθεία. Ο Ηλίας και ο Σάββας βάζουν τα μεγάλα μέσα για να κερδίσουν ψήφους, έστω και την τελευταία στιγμή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ημερομηνία μετάδοσης:  Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2022, ώρα 20:00

Επεισόδιο 89ο.  Ο Ηλίας βρίσκει την εικόνα της Παναγίας της Πλατανιώτισσας και μαζί με τον Σίμο ετοιμάζεται να την πουλήσει στον… Ασημάκη. Τα στοιχεία για την Κατίνα βρίσκονται στα χέρια του Κανέλλου, αλλά και κάτω από τη μύτη της Αλίκης. Η Κατερίνα θέλει να μάθει αλήθειες, ενώ ο Παναγής θέλει να μάθει ως πότε η γιατρέσσα της καρδιάς του θα κυνηγάει… φαντάσματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Τζίμης και η Κική το πάνε από φιλί σε φιλί, την ώρα που οι ιδέες για το μιούζικαλ πάνε κι έρχονται, αφού όλοι θέλουν να γίνουν πρωταγωνιστές! Ο Σάββας είναι αποφασισμένος να βγει νικητής στις εκλογές και παίρνει… τα μέτρα της κάλπης. Ο Κανέλλος, πάλι, παίρνει τελεσίγραφο από τη Χρύσα, που δεν θέλει να βλέπει την Αλίκη ούτε ζωγραφιστή. Τι δουλειά έχει ο παπάς στο ραντεβού του Ηλία με τον Ασημάκη και γιατί έχει βγει, κυριολεκτικά, από τα ράσα του;

Ημερομηνία μετάδοσης: Τρίτη 1η Φεβρουαρίου 2022, ώρα 20:00

Επεισόδιο 90ό. Ο παπάς πιάνει τον Ηλία να προσπαθεί να πουλήσει την εικόνα και απειλεί να τον διασύρει σε όλο το χωριό. Τελικά, την απειλή του παπά την κάνει πράξη ο… Σάββας με τη βοήθεια του Τζίμη, που τα έχει τραβήξει όλα σε βίντεο.

Ο Παναγής με την Κατερίνα προσπαθούν να βρουν άκρη με τις… Κατίνες, ενώ ο Σίμος προσπαθεί να ξαναενώσει την παρέα του Πλατάνου, που έχει γίνει… ρόιδο εξαιτίας της Αλίκης. Ο Τζώρτζης, πάλι, προσπαθεί να μάθει στη Φιλιώ να κάνει ρέικι και τα βάζει με τον Παναγή, που είναι οπισθοδρομικός και δεν εκτιμάει το… τρίτο μάτι της μάνας του.

Η Μάρμω ζητάει από την Κατερίνα να μάθει τα πάντα για την Κατίνα, την ώρα που ο Παναγής ζητάει από τον Ηλία να αποκαταστήσει τη Φιλιώ για να γλιτώσει από τον… Τζώρτζη!

Ημερομηνία μετάδοσης: Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2022, ώρα 20:00

Επεισόδιο 91ο. Ο Παναγής έχει έρθει στα όριά του με τις έρευνες της Κατερίνας κι ενώ θέλει να τα αφήσουν όλα πίσω τους, τελικά βρίσκεται στο σπίτι του Σάββα να κάνει μασάζ στη Βαλέρια, ενόσω η Κατερίνα ψάχνει στοιχεία για την Κατίνα.

Το θεατρικό του Χαραλάμπη ξυπνάει μεγάλες κόντρες, αφού η Αγγέλα και η Καλλιόπη τσακώνονται για το ποια είναι η καλύτερη… τραγουδίστρια, ενώ η Χρύσα με την Τούλα κάνουν διαγωνισμό χορού μεταξύ τους.

Ο Κανέλλος μεσολαβεί για να τα βρουν ο Τζώρτζης και η Χρύσα, άλλα τα πράγματα γίνονται χειρότερα. Το βίντεο με τον Ηλία, που προσπάθησε να πουλήσει την εικόνα της Παναγίας, κάνει τον γύρο του χωριού και ο μπακάλης μας βρίσκεται σε δύσκολη θέση, το ίδιο και η Μάρμω, που αποφασίζει να αποκαλύψει στον Θοδωρή το μεγαλύτερο μυστικό της ζωής της.

Ημερομηνία μετάδοσης: Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2022, ώρα 20:00

Επεισόδιο 92ο.  Η Κική κατηγορεί ευθέως τον Τζίμη ότι προσφέρει ύποπτες «υπηρεσίες» σε γηραιές κυρίες και μετά τις… ξεπαστρεύει, την ώρα που η Κατερίνα επιμένει να πάει στην Αθήνα για να συναντήσει την ξαδέρφη της Κατίνας.

Ο Παναγής, από την άλλη, επιμένει πως προέχει να βρουν λεφτά για να πάρουν τα σπίτια τους πίσω και προσπαθεί να κατεβάσει ιδέες με τον Σίμο, που πάει γυρεύοντας για… μπελάδες. Ο Σάββας προχωράει το σχέδιό του για να κερδίσει τις εκλογές και ο Ηλίας ψάχνει τρόπους να κερδίσει πίσω την εκτίμηση των συγχωριανών του.

Η Μάρμω αναγκάζεται να εκμυστηρευτεί το μυστικό της στον Τζώρτζη, ενώ η Καλλιόπη με τον Χαραλάμπη προσπαθούν να βρουν τους τέλειους πρωταγωνιστές για την παράστασή τους. Τι δυσάρεστη έκπληξη περιμένει τον Ηλία ανήμερα των εκλογών και τι παραμύθι έχουν κανονίσει να πουλήσουν οι δύο… Κατίνες στη γιατρέσσα μας;

Ημερομηνία μετάδοσης: Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2022, ώρα 20:00

Επεισόδιο 93ο.  Οι εκλογές είναι στην τελική ευθεία και ο Ηλίας βάζει τα μεγάλα μέσα που ακούνε στο όνομα «Καλλιόπη», για να κερδίσει ψήφους, έστω και την τελευταία στιγμή. Την ίδια ώρα, ο Θοδωρής και η Κική κάθονται σε αναμμένα κάρβουνα, καθώς ο Τζίμης και η Αγγέλα γίνονται πρωταγωνιστές στο μιούζικαλ της Καλλιόπης και ετοιμάζονται για… παθιασμένα φιλιά επί σκηνής.

Ο Τζώρτζης και η Χρύσα, από την άλλη, απομακρύνονται όλο και περισσότερο και το… επίπεδο κοντεύει να πέσει στα τάρταρα. Ο Σάββας αρνείται να αφήσει το αποτέλεσμα των εκλογών στην τύχη και επιστρατεύει την απρόθυμη Αλίκη και τη Βαλέρια για να τον βοηθήσουν να.. σιγουρέψει τη νίκη του.

Την ίδια ώρα, ο Τζίμης κάνει στην Κατερίνα και τον Παναγή μια πρόταση για να πάρουν πίσω τα σπίτια τους. Τι θα τους ζητήσει, όμως, ως αντάλλαγμα;

Η ιστορία…

Η κληρονομιά, η Μαφία, το εμπόριο λευκής… τρούφας, η δεύτερη διαθήκη του Βαγγέλα, αλλά και η νέα οικογένεια που έρχεται στο χωριό, θα κάνουν άνω κάτω τον Πλάτανο!

Έτος 2021 μ.Χ. Όλη η Ελλάδα βρίσκεται σε μια προσπάθεια επιστροφής στην κανονικότητα. Όλη; Όχι! Ένα μικρό χωριό ανυπότακτων Πλατανιωτών αντιστέκεται ακόμα -και θα αντιστέκεται για πάντα- στη λογική. Η τρέλα, οι καβγάδες και οι περιπέτειες δεν τελειώνουν ποτέ στο μικρό ορεινό χωριό μας, το οποίο δεν διαφέρει και πολύ από το γαλατικό χωριό του Αστερίξ!

Ο νέος παπάς του Πλατάνου, Νώντας, (Μάριος Δερβιτσιώτης), στριφνός και αφοριστικός, έχει έναν κακό λόγο για όλους! Η Φωτεινιώτισσα Φένια (Τραϊάνα Ανανία), ερωτευμένη από πιτσιρίκα με τον Παναγή, καταφθάνει στο χωριό και πιάνει δουλειά στο μαγαζί του Τζίμη.

Με… όπλο το εμπόριο τρούφας και δρυΐδη μια παμπόνηρη γραία, τη Μάρμω, (Πηνελόπη Πιτσούλη), οι Πλατανιώτες θα αντισταθούν στον κατακτητή. Και παρότι η Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία έχει διαλυθεί εδώ και αιώνες, μια άλλη αυτοκρατορία, ιταλικής καταγωγής, που ακούει στο όνομα Cosa Nostra, θα προσπαθήσει να εξαφανίσει το μικρό χωριουδάκι, που τόλμησε να απειλήσει την κυριαρχία της στο εμπόριο τρούφας.

Είναι, όμως, τόσο εύκολο να σβήσεις τον Πλάτανο από τον χάρτη; Η οικογένεια μαφιόζων που θα έρθει στο χωριό, με ψεύτικη ταυτότητα, ο Σάββας Αργυρός  (Φώτης Σεργουλόπουλος) μετά της γυναίκας του, Βαλέριας (Βαλέρια Κουρούπη) και της νεαρής κόρης του, Αλίκης (Χριστίνα Μαθιουλάκη), θ’ ανακαλύψει ότι η αποστολή που της έχει ανατεθεί δεν είναι διόλου εύκολη! Θα παλέψουν, θα ιδρώσουν, για να πετύχουν τον σκοπό τους και θα αναστατώσουν για τα καλά το ήσυχο χωριουδάκι με το ιταλιάνικο ταπεραμέντο τους. Θα καταφέρουν οι Πλατανιώτες να αντισταθούν στη Μαφία;

Σκηνοθεσία: Ανδρέας Μορφονιός

Σκηνοθέτες μονάδων: Θανάσης Ιατρίδης-Αντώνης Σωτηρόπουλος

Σενάριο: Αντώνης Χαϊμαλίδης, Ελπίδα Γκρίλλα, Κατερίνα Μαυρίκη, Ζαχαρίας Σωτηρίου, Ευγενία Παπαδοπούλου

Επιμέλεια σεναρίου: Ντίνα Κάσσου

Πλοκή: Μαντώ Αρβανίτη

Σκαλέτα: Στέλλα Καραμπακάκη

Εκτέλεση παραγωγής: Ι. Κ. Κινηματογραφικές & Τηλεοπτικές Παραγωγές Α.Ε.

Πρωταγωνιστούν: Τάσος Χαλκιάς (Μένιος), Τάσος Κωστής (Χαραλάμπης), Πηνελόπη Πλάκα (Κατερίνα), Θοδωρής Φραντζέσκος (Παναγής), Θανάσης Κουρλαμπάς (Ηλίας), Θεοδώρα Σιάρκου (Φιλιώ), Φώτης Σεργουλόπουλος (Σάββας), Βαλέρια Κουρούπη (Βαλέρια), Μάριος Δερβιτσιώτης (Νώντας), Σαράντος Γεωγλερής (Βαλεντίνο), Τζένη Διαγούπη (Καλλιόπη), Αντιγόνη Δρακουλάκη (Κική), Πηνελόπη Πιτσούλη (Μάρμω), Γιάννης Μόρτζος (Βαγγέλας), Δήμητρα Στογιάννη (Αγγέλα), Αλέξανδρος Χρυσανθόπουλος (Τζώρτζης), Γιωργής Τσουρής (Θοδωρής), Κωνσταντίνος Γαβαλάς (Τζίμης), Τζένη Κάρνου (Χρύσα), Τραϊάνα Ανανία (Φένια), Χριστίνα Μαθιουλάκη (Αλίκη), Μιχάλης Μιχαλακίδης (Κανέλλος), Αντώνης Στάμος (Σίμος), Ιζαμπέλλα Μπαλτσαβιά (Τούλα)

Η σειρά μεταδίδεται καθημερινά, σε επανάληψη, στις 14:00.
Όλα τα επεισόδια της σειράς είναι διαθέσιμα και στη δωρεάν ψηφιακή πλατφόρμα ERTFLIX μετά την προβολή τους στην ΕΡΤ1.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης