Με φωταγώγηση στα χρώματα της ελληνικής σημαίας, του αιγυπτιακού φάρου στο ενετικό λιμάνι της πόλης και της οικίας- μουσείο του Ελευθερίου Βενιζέλου, θα τιμηθεί στα Χανιά η επέτειος των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821.

Η φωταγώγηση του αιγυπτιακού Φάρου πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τρίτης, ενώ, όπως ανακοίνωσε το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών Μελετών «Ελευθέριος Βενιζέλος», με τα χρώματα της ελληνικής σημαίας θα φωταγωγηθεί από αύριο, Πέμπτη 25 Μαρτίου, έως και το βράδυ της Κυριακής, 28 Μαρτίου, η οικία- μουσείο του Ελευθερίου Βενιζέλου, στην περιοχή της Χαλέπας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η φωταγώγηση θα γίνεται από τις 7 το απόγευμα έως τις 9 το βράδυ.

Στα Χανιά οι εκδηλώσεις για την ιστορική επέτειο κορυφώνονται αύριο Πέμπτη 25η Μαρτίου, με την επίσημη έπαρση της ελληνικής σημαίας στο φρούριο Φιρκά, δοξολογία στον μητροπολιτικό ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου και τέλεση επιμνημόσυνης δέησης με κατάθεση στεφάνων στο μνημείο της πόλης.

Όλες οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν με αυστηρή τήρηση των μέτρων για την προστασία από την πανδημία, με τη συμμετοχή περιορισμένου αριθμού επισήμων και χωρίς την παρουσία πολιτών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης