Η Epic Games, η εταιρεία ανάπτυξης παιχνιδιών με έδρα το Κέρι στη Βόρεια Καρολίνα των ΗΠΑ θα τιμηθεί από τη Βρετανική Ακαδημία Κινηματογράφου με ειδικό βραβείο BAFTA στην εφετινή Electronic Entertainment Expo (Έκθεση Ηλεκτρονικής Ψυχαγωγίας γνωστή ως E3) στο Λος Άντζελες.

Ο διευθύνων σύμβουλος και ιδρυτής της εταιρείας, Τιμ Σουίνεϊ θα παραλάβει το βραβείο στη διάρκεια εκδήλωσης στο ξενοδοχείο The London West Hollywood στο Μπέβερλι Χιλς, στις 12 Ιουνίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εκτός από την ανάπτυξη του Fortnite, στην Epic Games οφείλεται η Unreal Engine, μία από τις πιο διαδεδομένες παιχνιδομηχανές που χρησιμοποιούνται στη βιομηχανία, μεταξύ άλλων κατά την ανάπτυξη τίτλων που έχουν κερδίσει βραβεία BAFTA, όπως τα Mass Effect και BioShock.

«Για όλους εμάς στην Epic Games είναι μεγάλη τιμή που βραβεύεται με BAFTA η Unreal Engine για την αριστεία στην τεχνολογία και μοιραζόμαστε αυτή την αναγνώριση με τους συνεργάτες μας και τη δημιουργική ομάδα», δήλωσε ο Σουίνεϊ.

 «Η Epic Games βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της εξέλιξης της παγκόσμιας βιομηχανίας παιχνιδιών και ο αντίκτυπος της καινοτομίας τους είναι αναμφισβήτητος», δήλωσε ο δρ. Τζο Τουίστ πρόεδρος της επιτροπής παιχνιδιών της BAFTA.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Sweeney και η Epic δεν είναι οι πρώτοι κατασκευαστές παιχνιδιών που λαμβάνουν ειδικό βραβείο από τη Βρετανική Ακαδημία. Ο βετεράνος voice actor βιντεοπαιχνιδιών Νόλαν Νορθ, οι Μπράντον Μπεκ και Μαρκ Μέριλ της Riot Games, η σχεδιάστρια παιχνιδιών Μπρέντα Ρομέρο, η σεναριογράφος του Uncharted, Έιμι Χένινγκ και ο δημιουργός του Minecraft, Μάρκους Πέρσον έχουν λάβει βραβεία από τη Βρετανική Ακαδημία.

   

 

 

 

 

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης