Βράβευση Γιάννη Μπουτάρη από τον Σύλλογο Ελλήνων Αρχαιολόγων

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 9 Δεκεμβρίου 2021, 11:11
Βράβευση Γιάννη Μπουτάρη από τον Σύλλογο Ελλήνων Αρχαιολόγων

Οι πολίτες της Θεσσαλονίκης που «έχουν παλέψει ανιδιοτελώς για τη σωτηρία των αρχαιοτήτων του Σταθμού Βενιζέλου» τιμήθηκαν στο πρόσωπο του Γιάννη Μπουτάρη από τον Σύλλογο Ελλήνων Αρχαιολόγων. Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΕΑ αποφάσισε να τιμήσει τους πολίτες και τους επιστήμονες που έχουν κοπιάσει για τη σωτηρία των αρχαιοτήτων σε ειδική εκδήλωση.

«Δεν μπορείς να χτίσεις το μέλλον σου αν δεν ξέρεις το παρελθόν σου. Η τιμή αυτή, δεν αφορά εμένα αλλά εκατοντάδες άτομα», σημείωσε ο τέως Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, ιδρυτικό μέλος της Κίνησης Πολιτών για την προστασία της Πολιτιστικής Κληρονομιάς, Γιάννης Μπουτάρης, παραλαμβάνοντας το δώρο του ΣΕΑ, ένα αντίγραφο γλυπτού του Θόδωρου Παπαγιάννη.

«Ως σύλλογος θέλουμε, ενώ είναι ακόμη σε εξέλιξη ο αγώνας για τις αρχαιότητες, να τιμήσουμε τους χιλιάδες πολίτες της Θεσσαλονίκης και τους εκατοντάδες επιστήμονες από την Ελλάδα και το εξωτερικό που στάθηκαν δίπλα μας και δε σταμάτησαν μέχρι σήμερα να αγωνίζονται για την καρδιά της βυζαντινής πόλης που βρέθηκε στο σταθμό Βενιζέλου», τόνισε η Δέσποινα Κουτσούμπα, πρόεδρος του ΣΕΑ.

Σε αντίστοιχη εκδήλωση στην Αθήνα προγραμματίζεται να τιμηθούν, μεταξύ άλλων, ο Παναγιώτης Βοκοτόπουλος, Ομότιμος καθηγητής Βυζαντινής Αρχαιολογίας και Τέχνης, Μέλους της Ακαδημίας Αθηνών, ο Βλάσης Κουμούσης, Ομότιμος Καθηγητής Σχολής Πολιτικών Μηχανικών ΕΜΠ,κ.α.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 9 Δεκεμβρίου 2021, 11:11