Βιβλιοπαρουσίαση: «Μη Μιλάς» της Christina Dalcher

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 15 Μαΐου 2021, 08:58
Βιβλιοπαρουσίαση: «Μη Μιλάς» της Christina Dalcher

Εσείς τι θα κάνατε αν μια μέρα περιόριζαν τις λέξεις που μπορείτε να αρθρώνετε; Τουλάχιστον αυτό συμβαίνει στο δυστοπικό best-seller μυθιστόρημα της Christina Dalcher, όπου η κυβέρνηση των ΗΠΑ θέτει ξαφνικά αυστηρό περιορισμό στις λέξεις που δικαιούνται να αρθρώνουν οι γυναίκες, ορίζοντας τις στις εκατό ημερησίως. Για την αυστηρή τήρηση του μέτρου, φορούν πλέον στον καρπό τους ειδικά βραχιόλια που προκαλούν ηλεκτροσόκ με κάθε επιπλέον λέξη!  Η πρωταγωνίστρια, σύζυγος και μητέρα τεσσάρων παιδιών, αδυνατεί να το πιστέψει. Βλέποντας κάθε κατακτημένο γυναικείο δικαίωμα να καταπατάται βάναυσα στο όνομα μιας επιστροφής στις «παραδοσιακές αξίες», η Δρ. ΜακΚλίλαν θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να ξαναδώσει φωνή σε όσους –ή μάλλον όσες– την έχουν αμετάκλητα στερηθεί… Έχει υποχρέωση στον εαυτό της, στην κόρη της και σε κάθε άλλη γυναίκα.

Δείτε το βίντεο:

 

Τι μπορεί να κάνει μια γυναίκα όταν χάνει τη φωνή της…

Μοιάζει με επιστημονική φαντασία, αλλά οι παραλληλισμοί με την πραγματική ζωή θα σας κάνουν να ανατριχιάσετε.– Cosmopolitan

Ένα προκλητικό λογοτεχνικό ντεμπούτο… Το μυθιστόρημα της Dalcher κουβαλά ένα αδιαμφισβήτητα δυνατό μήνυμα. -Publishers Weekly.

Βιογραφία συγγραφέα:

Η ChristinaDalcherείναι συγγραφέας και γλωσσολόγος με ειδίκευση στη φωνητική διακύμανση της αγγλικής και της ιταλικής γλώσσας. Ζει στον Αμερικανικό Νότο και έχει διδάξει σε πανεπιστήμια των Ηνωμένων Πολιτειών, της Βρετανίας και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. Το πρώτο της μυθιστόρημα, Μη μιλάς (2018), έχει ήδη μεταφραστεί σε είκοσι γλώσσες.

Στοιχεία έκδοσης

Tίτλος πρωτοτύπου: Vox
Συγγραφέας: ChristinaDalcher
Μετάφραση:Δημήτρης Αναστασόπουλος
Τιμή: €16,90

Ημερομηνία Έκδοσης: Μάιος 2021
Αριθμός σελίδων:408
Διαστάσεις:14 x 21
Σειρά: Οξύ
Διανομή: Brainfood Εκδοτική ΜΕΠΕ

Κεντρική διάθεση

Brainfood Εκδοτική ΜΕΠΕ / Εμπεδοκλέους 28 & Σουρή 20, 12131 Περιστέρι
Tηλ. παραγγελιών: 210 2514123 / Φαξ: 210 5227768 / Email: contact@brainfood.gr / www.brainfood.gr

 

 

 

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 15 Μαΐου 2021, 08:58