Επιμέλεια Νικόλας Αρώνης

Featuring ORBITAL – K. BHTA + more acts and deejays
Ιερά Οδός 7-13

Μια μοναδική οπτικοηχητική electro-dance εμπειρία, με τους Orbital, Κ. ΒΗΤΑ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αν η διαφυγή είναι αυτό που όλοι αναζητούμε, τότε ο ιδανικός τόπος είναι εδώ και είναι τώρα! ‘Η μάλλον ο «ου- τόπος» (η ιδανική κατά Τόμας Μουρ κοινωνία) είναι εδώ, στην καρδιά της Αθήνας, στο αγαπημένο Γκαζοχώρι και ο χρόνος είναι το Σάββατο 23 Ιουνίου.

Οι guru της ηλεκτρονικής μουσικής, Orbital, έρχονται στην Αθήνα σαν το μεγάλο όνομα σε ένα μοναδικό electro-dance event που φιλοδοξεί να σφραγίσει το φετινό καλοκαίρι!

Το μεγαλύτερο ντουέτο της βρετανικής electronica, που κυριάρχησε στην παγκόσμια dance σκηνή, θα μας επισκεφθεί για μία μόνο εμφάνιση, στο UTOPIA 12 @ Gazi Music Hall το Σάββατο 23 Ιουνίου 2012. Γνωστοί για τον live αυτοσχεδιασμό κατά την διάρκεια των συναυλιών τους, αλλά και τα εντυπωσιακά spaced out visuals, έρχονται για να μας αφήσουν με κομμένη την ανάσα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η εμφάνισή τους, θα φιλοξενήσει κομμάτια από την νέα τους κυκλοφορία, Wonky, καθώς και παλιά αγαπημένα όπως τα “Halcyon”, “Satan”, το theme song της ταινίας “The Saint”, “The Box”, “Belfast” καθώς και την πολύ ιδιαίτερη εκτέλεση του Doctor Who theme που όλοι μας χορέψαμε!

Όπως έγραψε χαρακτηριστικά το περιοδικό «Q» οι Orbital είναι στην λίστα με τους
«50 καλλιτέχνες που πρέπει να δούμε …. όσο ζούμε!».

K. BHTA

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο πρωτεργάτης της Ελληνικής Ηλεκτρόνικα συναντά τους Orbital επί σκηνής. Η αρχή έγινε στο Electron Festival στο Ελληνικό το καλοκαίρι του 2000. Αυτή τη φορά ο Κ.ΒΗΤΑ ενώνει τα ηχοτοπία του με την μαγεία των Orbital δίνοντάς μας για μια ακόμη φορά μια γεμάτη συναισθήματα εμπειρία.

Ο Κ. ΒΗΤΑ είναι ο γοητευτικός, εσωστρεφής, «σοφός», ρομαντικός δημιουργός, μέλος της μπάντας που έγραψε με κεφαλαία γράμματα το ηλεκτρόνικα στα ελληνικά, αυτός που ανέπτυξε τη συναισθηματική μας νοημοσύνη και μας προτρέπει να ακολουθούμε την εσωτερική μας φωνή. Οι εμπνευσμένοι στίχοι του και οι δυναμικές προεκτάσεις των μουσικών αναζητήσεών του μας καλούν να διασχίσουμε μαζί του ένα πρωινό τον κόσμο, με οποιονδήποτε τρόπο, να αγαπήσουμε τους ανοιχτούς ουρανούς και τη γη που είναι πιο όμορφη από εμάς…

Όπως οι ίδιος έχει πει σε συνέντευξή του «….ένας ωραίος ανοιχτός ουρανός μπορεί να με πάει πιο μακριά από το χτες, από αυτό που ήδη γνώριζα. Αρκεί να το θέλω, να το πιστεύω…».

Γενική Είσοδος (early bird)τα πρώτα 500 εισιτήρια: 30 euro
Γενική Είσοδος (μετά την εξάντληση των early bird): 33 euro
Καθήμενοι Privileged Balcony View : 50 Εuro
το εισιτήριο των 50 ευρώ περιλαμβάνει επίσης parking (ένα ανά δύο εισιτήρια), complimentary drink και midnight snack
προπώληση On Line στο www.123tickets.gr
Η προπώληση στα φυσικά σημεία θα ξεκινήσει στις 17 Μαϊου

Λίγα Λόγια για τους Orbital

Oι «πρωταθλητές» της Βρετανικής ηλεκτρονικής μουσικής, Orbital, επιστρέφουν στη μουσική σκηνή το 2012 με το Wonky, το πρώτο τους άλμπουμ μετά από οχτώ χρόνια.

Πρόσφατα οι Orbital ξανασυναντήθηκαν και ύστερα από μια μακρόχρoνη απουσία οι Paul and Phil Hartnoll ρίχνονται με μαχητική διάθεση στην dance αρένα.

Διαχρονικό και ταυτόχρονα σύγχρονο, ζεστό και ταυτόχρονα ευχάριστο το Wonky βάζει μια μοντέρνα πινελιά στην μελωδική και βαθύτατα υποβλητική electronica που αποτελεί σήμα κατατεθέν του σχήματος. Το εκλεκτικό και με υψηλές δόσεις ενέργειας, Wonky ήδη θεωρείται από πολλούς ως το καλύτερο άλμπουμ του ντουέτου ως σήμερα. Τα αστραφτερά και γεμάτα αυτοπεποίθηση κομμάτια όπως το Straight Sun και Stringy Acid σπεύδουν να ανεβάσουν αμέσως την αδρεναλίνη και θυμίζουν τον αυθεντικό ήχο των Orbital. Αυτοί είναι οι μελλοντικοί φεστιβαλικοί ύμνοι που θα μας μείνουν αξέχαστοι όπως τα ήδη αγαπημένα Chime και Belfast.

Στο Wonky υπάρχει μια guest εμφάνιση από την MC Lady Leshurr στο title track του άλμπουμ. Οι Hartnolls έκαναν μια ριζοσπαστική post-dubstep μεταμόρφωση στο πολυαγαπημένο techno-rock classic Satan, μεταλάσσοντάς το σε ένα θηρίο δυνατών beats με την ονομασία Beelzedub.
«Είναι εμφανείς οι επιρροές της dubstep», παραδέχεται ο Paul, «αλλά είμαστε το ίδιο επηρεασμένοι από μοντέρνα folk άλμπουμ όσο είμαστε και από dubstep ή μοντέρνα dance άλμπουμ. Ακούω πολλαπλές επιρροές σε αυτό το άλμπουμ. Το να ακολουθεί κανείς απλά την μόδα είναι βαρετό, αντιθέτως είναι πιο ενδιαφέρον το να προσπαθήσεις να πεις αυτό που θέλεις – αφήνοντας το βιβλίο να γραφτεί μόνο του με φυσικό τρόπο».
 
Όπως όλα τα προηγούμενα άλμπουμ των Orbital, το Wonky εξολοθρεύει όλες τις στενόμυαλες και μηχανικές καρικατούρες της ηλεκτρονικής μουσικής. Παιχνιδιάρικο χιουμορ και ανθρώπινη ζεστασιά εισχωρούν στο μουσικό έργο.

Οι Orbital σχηματίστηκαν στα τέλη της δεκαετίας του ’80 από τους Paul και Phil στην περιοχή Sevenoaks, κοντά στον κυκλικό αυτοκινητόδρομο M25 που ήταν και η έμπνευση για το όνομα του σχήματος. Κυκλοφόρησαν μια σειρά από υπερ-επιτυχημένα singles την δεκαετία του 1990 συμπεριλαμβανομένου των Chime, Style, The Box, Satan και ένα πολύ ιδιαίτερο techno-glam ρεμίξ του Doctor Who theme. Στο ενεργητικό τους έχουν remixes για την Madonna και τους Kraftwerk, και πολλαπλές συνεργασίες από τον συνθέτη Angelo Badalamenti εως και τον κιθαρίστα των Metallica, Kirk Hammet.

Αφού «πάγωσαν» λίγο τις εργασίες τους ως Orbital το 2004 ύστερα από επτά άλμπουμ και περισσότερα από 15 χρόνια συνεργασίας, οι Paul και Phil δούλεψαν πάνω σε ξεχωριστά solo projects και «γέμισαν» τις μουσικές τους μπαταρίες. Τα αδέρφια ανακοίνωσαν το comeback τους με ένα απίστευτο headline set στο Big Chill το 2009. Η ιδέα για το Wonky γεννήθηκε από την θερμή υποδοχή που συνάντησαν οι Orbital στo live comeback τους. Το ντουέτο των Paul και Phil εμφανίστηκε στα Coachella, Glastonbury καθώς και σε πολλά ακόμη φεστιβάλ.

Το Wonky ηχογραφήθηκε σε ένα μικρό στούντιο στο αρχηγείο των Orbital στο Brighton και ύστερα μιξαρίστηκε στο Λονδίνο με την βοήθεια του γνωστού παραγωγού Mark «Flood» Ellis, ο οποίος έχει στο ενεργητικό του συνεργασίες με τους PJ Harvey, U2, Nine Inch Nails και The Killers.

Ο Paul παραδέχεται πως ο Flood έδωσε στο άλμπουμ έναν πιο σφαιρικό ήχο. «Μια από τις πρώτες και μεγαλύτερες αγάπες του Flood είναι η ηλεκτρονική μουσική. Έχει μεγαλύτερη συλλογή από synthesizer από εμάς. Δεν ήθελα να δουλέψω με έναν dance παραγωγό γιατί δεν νομίζω ότι αυτό είναι ένα dance άλμπουμ, αλλά ένα ηλεκτρονικό άλμπουμ».

Επανενωμένοι και ανανεωμένοι οι Orbital ανυπομονούν να απελευθερώσουν το άλμπουμ στο φυσικό του περιβάλλον που είναι η σκηνή και στα φεστιβάλ ανά τον κόσμο. Οι πρωταθλητές της Βρετανικής ηλεκτρονικής μουσικής συμφωνούν ότι αυτή είναι η αρχή για ένα λαμπρό νέο κεφάλαιο στην ιστορία των Orbital.

Λίγα λόγια για τον Κωνσταντίνο Β

Γεννήθηκε στην Βικτώρια, Mελβούρνη Αυστραλίας.Μεγάλωσε στην Αθήνα. Παρακολούθησε μαθήματα κλασσικής κιθάρας και αρμονία.

Σπούδασε ζωγραφική και Ιστορία Τέχνης στην Μελβούρνη. Στην Αθήνα τελείωσε γραφικές τέχνες. Δούλεψε σαν γραφίστας και δημοσιογράφος σε περιοδικά. Δημιούργησε την ηλεκτρονική μπάντα στέρεο νόβα το 1992 και ηχογράφησε 5 επίσημα άλμπουμ μαζί τους. Διέλυσε το γκρουπ το 1996 για να ακολουθήσει την δική του μουσική πορεία. Έγραψε μουσική για ντοκυμαντέρ,φιλμ και θέατρο. Ζεί και εργάζεται στην Αθήνα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης