Το ταλέντο του Τζούλιαν Λένον πίσω από τον φακό αναδείχθηκε στην πρώτη έκθεση φωτογραφίας «Timeless» με έργα του, που διοργανώθηκε στο Μανχάταν τον Σεπτέμβριο του 2010.
 
Τώρα ο τραγουδοποιός και φωτογράφος συνεργάζεται με την ηθοποιό και συλλέκτρια έργων τέχνης Πόρσια ντε Ρόσι και την εκδοτική εταιρεία της General Public σε μια συλλογή από 18 νέες ασπρόμαυρες και έγχρωμες φωτογραφίες που απεικονίζουν τα ταξίδια του σε όλο τον κόσμο, Κένυα, Αιθιοπία, Νότια Αμερική, και σε διάφορα άλλα μέρη.
 
Η συλλογή, που επιμελήθηκε η Πόρσια ντε Ρόσι παρουσιάζεται στο RH.
 
Γεννημένος στο Λίβερπουλ της Αγγλίας, ο Τζούλιαν Λένον, γιος του Τζον Λένον των Beatles και της πρώτης του συζύγου, Σίνθια ξεκίνησε την καλλιτεχνική του πορεία σε νεαρή ηλικία. Με έμφυτο χάρισμα στη μουσική, σύντομα διεύρυνε τις δυνατότητές του. Ως παρατηρητής της ζωής σε όλες τις μορφές της, ανέπτυξε την προσωπική του έκφραση μέσω πρόσθετων μέσων δημιουργίας ντοκιμαντέρ και ανθρωπιστικής δράσης προτού τελικά εξερευνήσει τη φωτογραφική τέχνη.
 
«Είναι χαρά μου να συνεργάζομαι με τη Πόρσια και την ομάδα της στη General Public και στο RH» ανέφερε.
 
«Θεωρώ ότι είναι προνόμιο οι φωτογραφίες μου να καταλαμβάνουν χώρο στα σπίτια των ανθρώπων -και στις καρδιές- ειδικά αυτή την εποχή. Ελπίζω ειλικρινά οι εικόνες που παρουσιάζουμε σε αυτή τη σειρά να έχουν ουσιαστική απήχηση» σημείωσε.
 
Ο Λένον πάντα ένιωθε ότι παρατηρεί τη ζωή με διαφορετικό τρόπο. Μέσα από τη φωτογραφία του, απεικονίζει το προσωπικό του ταξίδι ως καλλιτέχνης, αποκαλύπτοντας μία παρατηρητικότητα για τη σύνθεση και την αποτύπωση προσωπικών στιγμών, ενώ συνεχίζει να χρησιμοποιεί το καλλιτεχνικό του ταλέντο για να στρέψει την προσοχή σε παγκόσμια ανθρωπιστικά ζητήματα. Με κάθε πώληση από τη συλλογή στο RH, ένα μέρος των εσόδων θα διατίθεται στην οργάνωση «The White Feather Foundation», η οποία εστιάζει στην υποστήριξη των αυτόχθονων πληθυσμών σε όλο τον κόσμο.
 
«Είμαστε τόσο ενθουσιασμένοι που ο Τζούλιαν εντάσσεται στη λίστα των καλλιτεχνών του General Public»είπε η Ντε Ρόσι λάτρις της τέχνης που ίδρυσε την εταιρεία καλών τεχνών με στόχο να συνδέσει περισσότερους ανθρώπους με την καλλιτεχνική δημιουργία. «Ο Τζούλιαν είναι ένας απίστευτα ταλαντούχος φωτογράφος, που κινείται ανάμεσα στο θέμα που φωτογραφίζει με ευκολία» τόνισε.
 
Ο Τζούλιαν Λένον ανέφερε ότι το έργο του έχει να κάνει πραγματικά με την ενσυναίσθηση. «Είμαστε όλοι μαζί σε αυτό και ελπίζουμε ότι κάποια μέρα ο κόσμος θα το καταλάβει. Η φωτογραφία είναι ένας τρόπος για να μοιραστούμε, να μάθουμε, να εκτιμήσουμε και να βιώσουμε άλλους πολιτισμούς, κάτι που με τη σειρά του μας επιτρέπει να κατανοήσουμε τη ζωή των άλλων ανθρώπων».
 
 Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
 

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης