Το μοντέλο Τζόρνταν Νταν μίλησε για τον ρατσισμό που έχει βιώσει στη βιομηχανία της μόδας, τη χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και για τον γιο της σε μία νέα συνέντευξη.

Η Τζόρνταν Νταν ήταν το πρώτο μαύρο μοντέλο που βάδισε στην πασαρέλα στην επίδειξη μόδας του οίκου Prada στη διάρκεια της Εβδομάδας Μόδας στο Μιλάνο το 2008.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το μοντέλο με καταγωγή από την Τζαμάικα, τη Γρενάδα και τη Συρία και έδρα τη Βρετανία μίλησε στη βρετανική Vogue για τη 12ετή καριέρα της στον χώρο της μόδας.

Τον Φεβρουάριο του 2008 και ενώ εργαζόταν μόλις δύο χρόνια ως επαγγελματίας μοντέλο, η Νταν είπε: «Το Λονδίνο δεν είναι μία λευκή πόλη, γιατί τότε οι επιδείξεις μόδας είναι τόσο λευκές;» Συνέχισε να εκφράζεται ανοιχτά για το θέμα σε όλη την καριέρα της.

«Απλά έλεγα ό,τι είχα στο μυαλό μου» είπε στο Vogue. «Άρχισα να αισθάνομαι μοναχική φωνή γιατί ένιωθα ότι μιλούσα ανοιχτά και οι συνάδελφοί μου ήταν σιωπηλοί» τόνισε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Δεν πρέπει να μιλάω γι’ αυτό άλλο. Γιατί είμαι η μοναδική; Εσείς περνάτε τα ίδια. Μοιάζετε με εμένα» σκεφτόμουν.

Επίσης, ανέφερε πως τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν βοηθήσει τους ανθρώπους να λένε τη γνώμη τους
.
«Όλοι συναντιούνται και υποστηρίζουν ο ένας τον άλλον τώρα. Δεν είναι μόνο ένα άτομο. Αυτό που αγαπώ σε αυτήν τη γενιά είναι ότι όλοι είναι τόσο ατρόμητοι και όλοι έχουν φωνή – οι άνθρωποι δεν αφήνουν τα πράγματα να περνούν έτσι» δήλωσε η Τζόρνταν Νταν.

Είπε ακόμη ότι βλέπει θετικές πτυχές στη χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, αλλά δεν έχει επιτρέψει στον 9χρονο γιο της να αποκτήσει λογαριασμούς.

«Μου ζήτησε και είπα “Απολύτως όχι!”» ανέφερε στο Vogue.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης