Αφιερωμένο στην τουρκική εισβολή στην Κύπρο είναι το ντοκιμαντέρ «Κύπρος: Λεηλατώντας μία ματωμένη χώρα» που θα προβληθεί την Κυριακή 21/7, στις 21.00 στο COSMOTE HISTORY HD, στο πλαίσιο του μηνιαίου αφιερώματος του καναλιού στο νησί της Αφροδίτης. Το ντοκιμαντέρ, το οποίο «ντύνει» μουσικά η Ευανθία Ρεμπούτσικα, αποτελεί μία έρευνα του σκηνοθέτη Τάκη Παπαγιαννίδη και του συγγραφέα/σεναριογράφου Βασίλη Βασιλικού, η οποία καταγράφει την καταστροφή της πολιτιστικής κληρονομιάς του κατεχόμενου τμήματος της Κύπρου.

Το Σαββατοκύριακο 20-21/7 (20.50), άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών αναλύουν στο COSMOTE HISTORY HD τις φράσεις «Η τροφή είναι το φάρμακό σου» και «Τα Καυδιανά δίκρανα» στα δύο νέα επεισόδια της σειράς παραγωγής COSMOTE TV «Φράσεις με ιστορία».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επίσης, την Πέμπτη 18/7 στις 22.00, θα προβληθεί στο COSMOTE HISTORY HD το βραβευμένο ντοκιμαντέρ του Ελληνογάλλου σκηνοθέτη Μάρκου Γκαστίν, «Μασσαλία, μακρινή κόρη». Μέσα από τις πραγματικές ιστορίες Ελλήνων της Μασσαλίας, το ντοκιμαντέρ παρουσιάζει τους λόγους που τους οδήγησαν στη Μασσαλία, τις ανησυχίες τους, την άφιξη και αφομοίωση στη νέα πατρίδα, αλλά και την επιθυμία για επιστροφή στον τόπο καταγωγής τους.  

Στο πλαίσιο της ζώνης του COSMOTE HISTORY HD «Κουζίνα ελληνική» ολοκληρώνεται αυτή την εβδομάδα η σειρά Οδύσσεια Μαγειρικής με τον σεφ Γιάννη Μαμελετζή να παρουσιάζει παραδοσιακές συνταγές από το Μέτσοβο (Πέμπτη 18/7, 18.00) και τη Λευκάδα (Παρασκευή 19/7, 18.00). Στην ίδια ζώνη, τη σκυτάλη παίρνει η σειρά Ταξιδεύοντας στην Ελλάδα, με τον Πίτερ Αντρέ,  όπου ο σταρ της δεκαετίας του ’90 εξερευνά τα μυστικά του Ιονίου, μέσα από ένα ταξίδι στην Ελλάδα, γεμάτο εικόνες, γεύσεις και περιπέτειες. Η σειρά κάνει πρεμιέρα αυτή την εβδομάδα με τρία επεισόδια και μας ταξιδεύει στην Κεφαλλονιά (Δευτέρα 22/7, 18.00), την Ιθάκη (Τρίτη 23/7, 18.00) και τη Λευκάδα (Τετάρτη 24/7, 18.00).

Τα επεισόδια όλων των σειρών είναι διαθέσιμα μετά την προβολή τους on demand στην υπηρεσία COSMOTE TV PLUS.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δείτε το βίντεο:

 

Δείτε περισσότερα εδώ

 

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης