Πρεμιέρα κάνει αυτήν την εβδομάδα στο COSMOTE HISTORY HD η νέα σειρά ντοκιμαντέρ «Ο  κώδικας της τέχνης» σε παραγωγή COSMOTE TV. Η σειρά αποκαλύπτει την «άγνωστη» ιστορία 75 επιλεγμένων ελληνικών έργων γλυπτικής, ζωγραφικής, αγγειογραφίας και χρυσοχοΐας, με οδηγούς γνωστούς Έλληνες και ξένους αρχαιολόγους, ιστορικούς τέχνης, εικαστικούς και ερευνητές. Με επίκεντρο τη χρήση του βλέμματος στην τέχνη, στο πρώτο από τα 13 επεισόδια της σειράς πρωταγωνιστούν τα πορτρέτα του Φαγιούμ, τα έργα της Παλαιολόγειας εικονογραφίας και η «Ψυχομάνα» του Νικόλαου Γύζη (Παρασκευή 4/10, 22.00). Ταυτόχρονα με την προβολή του στο κανάλι, το πρώτο επεισόδιο θα είναι διαθέσιμο για θέαση και στο επίσημο YouTube κανάλι της COSMOTE TV.    

Δείτε το βίντεο:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την πορεία του Ιωάννη Καποδίστρια στον διεθνή διπλωματικό στίβο, από το ταξίδι του στην Αγία Πετρούπολη μέχρι τον διορισμό του στη ρωσική πρεσβεία της Βιέννης, παρουσιάζει το δεύτερο επεισόδιο της σειράς ντοκιμαντέρ «Ιωάννης Καποδίστριας: Η ζωή και το έργο του» (Σάββατο 5/10, 21.00). Η σειρά 6 επεισοδίων, που αποτελεί το πρώτο docudrama σε παραγωγή COSMOTE TV, σκιαγραφεί στη ζωή, το έργο και τη διεθνή πολιτική δράση του μεγάλου Ευρωπαίου διπλωμάτη και πρώτου Κυβερνήτη της Ελλάδας.

Με ένα επεισόδιο αφιερωμένο στην οριστική καθιέρωση της δημοτικής γλώσσας σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, από τη Μεταπολίτευση μέχρι σήμερα, ολοκληρώνεται την Τετάρτη 9/10 στις 21.00 η σειρά ντοκιμαντέρ «Να μαθαίνω γράμματα» για την ιστορία της Εκπαίδευσης στην Ελλάδα.

Δείτε το βίντεο:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Η σειρά «Οι μαμάδες του Αιγαίου», μια συμπαραγωγή της COSMOTE TV με παρουσιάστρια τη διάσημη σεφ Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, επιστρέφει αυτή την εβδομάδα για να μας ταξιδέψει στην Πάτμο (Παρασκευή 4/10, 20.00), τους Λειψούς (Δευτέρα 7/10, 20.00) και την Ρόδο (Τετάρτη 9/10, 20.00) και να  αποκαλύψει τοπικές συνταγές και μυστικά της νησιώτικης διατροφής.

Με το ντοκιμαντέρ «Θωρηκτό Αβέρωφ» ξεκινάει αυτή την εβδομάδα το μηνιαίο αφιέρωμα του COSMOTE HISTORY HD στα πλοία του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Το ντοκιμαντέρ του Πάνου Αγγελόπουλου μας ξεναγεί στο εμβληματικό πλοίο του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού και αφηγείται την ιστορία του (Κυριακή 6/10, 21.00).  

Όλα τα επεισόδια των σειρών, μετά την προβολή τους στο COSMOTE HISTORY HD, είναι διαθέσιμα  για δωρεάν on demand θέαση στην υπηρεσία COSMOTE TV PLUS.

Δείτε περισσότερα εδώ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης