To Γαλλικό Κανάλι TV5 MONDE στα πλαίσια ενός μεγάλου αφιερώματος που έκανε για την  Κρήτη και τον ιδιαίτερο πολιτισμό της, κάλεσε τη Διεθνώς αναγνωρισμένη Ελληνίδα Σχεδιάστρια  Έλλη Λυραρακη για μια σειρά γυρισμάτων που αφορούν στην εμπνευσμένη δουλειά της.

Το πρώτο μέρος των   γυρισμάτων έγιναν   στον Αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού στο Ηράκλειο της Κρήτης και τα υπόλοιπα γυρίσματα έγιναν στα Χανιά στη Boutique-Gallery που διατηρεί εκεί η σχεδιάστρια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Θυμίζουμε ότι η Έλλη Λυραρακη είναι η μοναδική ελληνίδα σχεδιάστρια που παρουσίασε μια σειρά υποδημάτων και κοσμημάτων στην Εβδομάδα Μόδας Υψιλης Ραπτικής στο Παρίσι και θεωρείται πλέον Art Ambassador της χώρας μας και ιδιαίτερα του Μινωικού Πολιτισμού καθώς εμπνέεται από αυτόν.

Η ίδια γράφει στη σελίδα της ότι αισθάνεται μεγάλη τιμή που την κάλεσε το μεγάλο γαλλικό κανάλι στον εμβληματικό Αρχαιολογικό χώρο της Κνωσου, στο κέντρο του Μινωικού πολιτισμού, να μιλήσει για το πώς εμπνέεται από τον πρώτο Ευρωπαϊκό Πολιτισμό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συμπλήρωσε επίσης πόσο σημαντικό είναι για ένα δημιουργό και καλλιτέχνη, να αναγνωρίζετε η δουλειά του στο εξωτερικό και να προσελκύει τα διεθνή μέσα ενημέρωσης στο νησί του και με αυτόν τον τρόπο να βοηθά τους Ευρωπαίους να ανακαλύψουν την Κρήτη και τον μεγάλο πολιτισμό της.

Σε αυτο το πολύ σημαντικό αφιέρωμα που εκάνε το γαλλικό κανάλι στην Έλλη Λυραρακη η σχεδιάστρια επέλεξε  ένα πολύ ιδιαίτερο φόρεμα ARTIANS εμπνευσμένο κι αυτό  από το Μινωικό πολιτισμό από τη συλλογή Potnia της Ελληνίδας Σχεδιάστριας Κωνσταντίνας Καμπισοπουλου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης