«Το σπίτι μου στο Αϊβαλί» είναι το δεύτερο single απ’ τον ομότιτλο δίσκο της Μαρίνας Μανωλάκου που θα κυκλοφορήσει πριν το τέλος της χρονιάς

Είχε προηγηθεί το τραγούδι «Σαν της Προύσας το Μετάξι».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι δύο δημιουργοί υπογράφουν όλα τα κομμάτια του έργου, το οποίο έχει έντονο μικρασιατικό χρώμα και ρίζες. Θυμίζουμε πως Καρπάθιος και Μπαλαχούτης έχουν υπογράψει και δίσκο «Συγγνώμη Πόλη μου» με κεντρικό ερμηνευτή το Μανώλη Μητσιά όπου και συμμετείχε η Μανωλάκου.

Η Μαρίνα Μανωλάκου προέρχεται από μουσική οικογένεια, ο πατέρας ήταν μέλος του συγκροτήματος «Τα Παιδιά από την Πάτρα» στις χρυσές στιγμές τους. Με μουσικές σπουδές στο ενεργητικό της και παρουσία στη Χορωδία Τυπάλδου συμμετείχε στην παράσταση της Αλίκης Βουγιουκλάκη «Η μελωδία της ευτυχίας». Έγινε ευρύτερα γνωστή μέσα απ’ το ντουέτο της με τον Πασχάλη Τερζή στο τραγούδι «Αρχιπέλαγος» των Χρήστου Παπαδόπουλου και Κώστα Μπαλαχούτη που έντυσε την ομώνυμη τηλεοπτική σειρά. Διδάσκει μουσικοκινητική αγωγή και πιάνο σε ωδεία και νηπιαγωγεία.

Η Μαρίνα Μανωλάκου λοιπόν συναντά και πάλι τους Καρπάθιο και Μπαλαχούτη σε ένα ολοκληρωμένο άλμπουμ με τίτλο «Το Σπίτι μου στο Αϊβαλί». Η περίφημη πόλη και λιμένας της Μικράς Ασίας είναι η πατρίδα της ερμηνεύτριας. Όλα τα τραγούδια του δίσκου συνδέονται άμεσα ή υποδόρια με στιγμές της διαδρομής της Μανωλάκου στη ζωή και την τέχνη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το τραγούδι «Το Σπίτι μου στο Αϊβαλί» ξεχειλίζει από μνήμες και συναισθήματα που λειτουργούν ουσιαστικά στην πλοκή του, στο μήνυμά του. Είναι ένα ιδιαίτερο κομμάτι, περίτεχνο, με αδρό ρίζωμα, τόσο στη μελωδία όσο και στο στίχο του. Νοσταλγία, πόνος αλλά και χαρά, δάκρυ αλλά και φως αναδύονται στις πτυχώσεις και τι μεστές εξάρσεις του, τις οποίες υπογραμμίζει με μαεστρία και ερμηνευτική φλόγα η Μανωλάκου.

Άλλωστε ο συγγραφέας και στιχουργός Κώστας Μπαλαχούτης και ο συνθέτης, δεξιοτέχνης στο κανονάκι, μαέστρος και καθηγητής μουσικής Μανώλης Καρπάθιος αποτελούν ιδιαίτερες περιπτώσεις στον χώρο της τραγουδοποιίας και μαζί μας έχουν χαρίσει ξεχωριστά δείγματα γραφής.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης