Το «Παιδικό Μουσείο Γυαλιού 2.0» στη Σαγκάη

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 14 Σεπτεμβρίου 2021, 16:23
Το «Παιδικό Μουσείο Γυαλιού 2.0» στη Σαγκάη

Ένα πρώην εργαστήριο υαλουργίας στη Σαγκάη μετέτρεψε η βραβευμένη εταιρεία συμβούλων Coordinaton Asia σε μουσείο σύγχρονης τέχνης και ντιζάιν για νεαρές ηλικίες: το νέο «Παιδικό Μουσείο Γυαλιού 2.0» προσφέρει στους επισκέπτες μια εμπειρία εξερεύνησης με στόχο την αυτόνομη μάθηση· ένα «κυνήγι θησαυρού» συνδέει όλα τα εκθέματα, εμπλέκοντας σε πολλαπλά επίπεδα τους επισκέπτες.

Εγκαταστάσεις που απαιτούν συμμετοχή ενδυναμώνουν τα παιδιά να πάρουν τον έλεγχο και να εξερευνήσουν περαιτέρω ό,τι τα ενδιαφέρει και να μάθουν έμπρακτα για το γυαλί ως υλικό και για τον ρόλο του στο περιβάλλον, την επιστήμη, την τεχνολογία, την τέχνη, το ντιζάιν και τον πολιτισμό του ανθρώπου. Πολυμεσικά και ψηφιακά περιεχόμενα παίζουν σημαντικό ρόλο στον σχεδιασμό της έκθεσης, συμπεριλαμβανομένων ενός λαβύρινθου με καθρέφτες, ηχητικών εγκαταστάσεων, ταινιών μικρού μήκους για το γυαλί σε διάφορους τομείς.

«Όταν πρέπει να σχεδιάσεις ένα παιδικό μουσείο, συχνά η πρόκληση έγκειται στο να βρεις τη ισορροπία μεταξύ του τι θέλουν τα παιδιά και τι θέλουν οι γονείς κατά την επίσκεψη. Στο δικό μας “Παιδικό Μουσείο Γυαλιού 2.0” καταφέραμε να δημιουργήσουμε μια ικανοποιητική μαθησιακή εμπειρία που δημιούργησε κοινό πεδίο και για τις δύο πλευρές» δήλωσε ο Tilman Thürmer, ιδρυτής της Coordinaton Asia και επιμελητής, διευθυντής ντιζάιν και αντιπρόεδρος του Μουσείου Γυαλιού της Σαγκάης.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 14 Σεπτεμβρίου 2021, 16:23