Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος συμμετέχει και εφέτος στο Φεστιβάλ Βιβλίου στο Ζάππειο που πραγματοποιείται από την Παρασκευή 30 Αυγούστου έως και την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2019.

Το 48ο Φεστιβάλ Βιβλίου πραγματοποιείται, όπως κάθε χρόνο, σε συνεργασία με την ΕΡΤ, το Εθνικό Θέατρο, το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, το Θέατρο Τέχνης «Καρόλου Κουν» και το Αθηναϊκό Καλλιτεχνικό Δίκτυο, με την ευγενική υποστήριξη του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (Ο.Π.Α.Ν.Δ.Α.), και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, του Δήμου Αθηναίων και του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού και με χορηγό επικοινωνίας την Athens Voice. Το κεντρικό αφιέρωμα του Φεστιβάλ είναι «Η Λογοτεχνία επί σκηνής» επικεντρωμένο στην άρρηκτη σχέση της Λογοτεχνίας με το Θέατρο, τον Κινηματογράφο και τη Μουσική.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το ΚΘΒΕ τα τελευταία χρόνια παρουσίασε έργα που στηρίχθηκαν σε σπουδαία λογοτεχνικά κείμενα, όπως το «Τρίτο Στεφάνι» του Κώστα Ταχτσή, το «Γκιακ» του Δημοσθένη Παπαμάρκου, το «Δε σε ξέχασα ποτέ» του Λέοντα Ναρ, το «Καληνύχτα Μαργαρίτα» του Γεράσιμου Σταύρου (Κ. Χατζής), το «Υπέρ Ελλάδος» της Σοφίας Νικολαΐδου, τον «Μεγάλο περίπατο του Πέτρου» της Άλκης Ζέη, το «Ποιος σκότωσε το σκύλο τα μεσάνυχτα» του Σάιμον Στήβενς (Μ. Χάντον) κ.ά.  Την χειμερινή περίοδο 2019-2020, το ΚΘΒΕ τιμά τον Νίκο Μπακόλα και το έργο του. Ο Άκης Δήμου ανέλαβε, μετά από παραγγελία του Θεάτρου, να μεταφέρει στη θεατρική σκηνή τη «Μεγάλη πλατεία», ένα εμβληματικό κείμενο της μεταπολεμικής ελληνικής πεζογραφίας. Επίσης, θα παρουσιαστεί το μυθιστόρημα της Αγλαΐας Βετεράνι «Εδώ ουρανός».

Στο πλαίσιο της εφετινής κεντρικής θεματικής του Φεστιβάλ,  «Η λογοτεχνία επί σκηνής», το ΚΘΒΕ θα παρουσιάσει το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου, στις 20:00, θεατρικό αναλόγιο σε επιμέλεια της Αναπληρώτριας Καλλιτεχνικής Διευθύντριας, Μαρία Τσιμά. Ηθοποιοί της μεγάλης καλοκαιρινής παραγωγής του ΚΘΒΕ, «Ιφιγένεια η εν Αυλίδι» θα διαβάσουν αποσπάσματα από τα έργα που έχουν ανέβει στις σκηνές του ΚΘΒΕ.

Διαβάζουν: Στελλίνα Βογιατζή, Δέσποινα Γιαννοπούλου, Γιώργος Γλάστρας, Δανάη Επιθυμιάδη, Ανθή Ευστρατιάδου, Αίγλη Κατσίκη, Λήδα Κουτσοδασκάλου, Μαρία Κωνσταντά, Νικόλας Μαραγκόπουλος, Αλεξία Μπεζίκη, Ζωή Μυλωνά, Μαριάνθη Παντελοπούλου, Κατερίνα Παπαδάκη, Θανάσης Ραφτόπουλος, Χρίστος Στυλιανού, Ρεβέκκα Τσιλιγκαρίδου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, στο περίπτερο του ΚΘΒΕ στους υπαίθριους χώρους του Ζαππείου, οι φίλοι του Θεάτρου θα μπορούν να βρουν συλλεκτικές εκδόσεις, προγράμματα της τρέχουσας περιόδου αλλά και παλαιότερα, μουσικές συλλογές από παραστάσεις του, καθώς και τον κατάλογο της Μόνιμης  Έκθεσης Κοστουμιών του ΚΘΒΕ «Ίχνη του εφήμερου» που θα διατίθεται αποκλειστικά στο περίπτερό μας.

Ώρες λειτουργίας:

Δευτέρα-Πέμπτη: 18:00-22:30
Παρασκευή & Σάββατο: 18:00-23:00
Κυριακή: 10:30-15:00 και 18:00-22:30
Διοργάνωση: Σύνδεσμος Εκδοτών Βιβλίου

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης