Το φεστιβάλ των Καννών αναπόφευκτα επηρεάστηκε από την εξάπλωση της πανδημίας του κορωνοϊού και ανακοίνωσε ότι δεν θα πραγματοποιηθεί το 2020, τουλάχιστον όχι στην «αρχική του μορφή».

Σε μια δήλωση, η διοίκηση του φεστιβάλ είπε: «Είναι σαφώς δύσκολο να υποθέσουμε ότι το Φεστιβάλ των Καννών θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί εφέτος στην αρχική του μορφή».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η κίνηση αυτή ακολούθησε την επέκταση των μέτρων που έχουν σχεδιαστεί για την καταπολέμηση της πανδημίας του κορωνοϊού από τον πρόεδρο της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, που ανακοινώθηκε χθες, Δευτέρα 13 Απριλίου. Εκτός από την απόφαση ότι τα περιοριστικά μέτρα σε εθνικό επίπεδο θα παραμείνουν σε ισχύ έως τις 11 Μαΐου, ανακοινώθηκε ότι δεν θα επιτρέπεται η πραγματοποίηση κανενός φεστιβάλ μέχρι τα μέσα Ιουλίου το νωρίτερο.

Το φεστιβάλ των Καννών είχε ήδη ανακοινώσει ότι δεν θα προχωρήσει στην διοργάνωση της ετήσιας εκδήλωσής του στην παραδοσιακή ημερομηνία στα μέσα Μαΐου, υποδηλώνοντας ότι ελπίζει να επαναπρογραμματίσει τις εκδηλώσεις για τα τέλη Ιουνίου και στις αρχές Ιουλίου. Τότε, ο πρόεδρος των Καννών Pierre Lescure είχε πει ότι ήταν «αρκετά αισιόδοξος» ότι η εκδήλωση του 2020 θα πραγματοποιηθεί, αφού ανέφερε ότι η πανδημία του κορωνοϊού θα κορυφωθεί «στα τέλη Μαρτίου και θα αναπνέουμε λίγο καλύτερα τον Απρίλιο».

Ωστόσο, το φεστιβάλ ανακοίνωσε  τώρα: «Αναγνωρίσαμε ότι [αυτό] δεν είναι πλέον επιλογή».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η διοργάνωση δείχνει να ελπίζει ότι το φεστιβάλ μπορεί να λειτουργήσει σε κάποια μορφή εφέτος, λέγοντας ότι θα «εξερευνήσουμε όλα τα ενδεχόμενα» για να κάνουμε το «φεστιβάλ των Καννών 2020 πραγματικότητα, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο».

«Πολλές αβεβαιότητες εξακολουθούν να κυριαρχούν στη διεθνή κατάσταση της υγείας. Ελπίζουμε να μπορέσουμε να επικοινωνήσουμε άμεσα σχετικά με τη μορφή που θα λάβει αυτό το φεστιβάλ των Καννών του 2020».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης