Μπαίνοντας στη δεύτερη δεκαετία του, το Comicdom Con Athens ανανεώνει το απριλιάτικο ραντεβού του στην Ελληνοαμερικανική Ένωση (Μασσαλίας 22, Κολωνάκι) και επεκτείνεται σε δυο νέους χώρους: το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος (Σίνα 31) και το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων (Ακαδημίας 50).

Στόχος είναι να γεμίσει μία ολόκληρη γειτονιά δράσεις, εκδηλώσεις και street events, στη μεγαλύτερη γιορτή των κόμικ που φέτος πραγματοποιείται την Παρασκευή 15, το Σάββατο 16 και την Κυριακή 17 Απριλίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διεθνούς εμβέλειας προσκεκλημένοι από όλες τις γεωγραφικές και καλλιτεχνικές σχολές της Ένατης Τέχνης θα είναι παρόντες. Ανάμεσά τους οι:

– Ο Βρετανός Τσάρλι Αντλάρντ, επί 12 χρόνια σχεδιαστής του The Walking Dead, της σειράς κόμικ που ενέπνευσε ένα από τα μεγαλύτερα φαινόμενα της σύγχρονης ποπ κουλτούρας και πυροδότησε την παγκόσμια zombie-mania.

– O Τεντ Μπενουά, διάσημος Γάλλος δημιουργός, ο οποίος έχει στο ενεργητικό του συνεργασίες με σημαντικά έντυπα, όπως το À Suivre και το Metal Hurlant, ενώ είναι και ένας από τους καλλιτέχνες που αναβίωσαν τη θρυλική σειρά του Έντγκαρ Π. Τζέικομπς, Blake & Mortimer.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

– O Αλ Έγουινγκ, Βρετανός συγγραφέα κόμικ, που αυτή την περίοδο γράφει τους δημοφιλείς τίτλους της Marvel, Ultimates, New Avengers και Contest of Champions.

– O Γκόραν Σούτζουκα, βραβευμένος με Eisner Award Κροάτης σχεδιαστής κόμικ και εικονογράφος, με συνεργασίες που εκτείνονται από τη γαλλική Delcourt, μέχρι την αμερικανική DC Comics.

– Ο Π.Τζ.Χόλντεν, Βορειοϊρλανδός σχεδιαστής, γνωστός για τη δουλειά του στο 2000AD, ο οποίος έχει σχεδιάσει ιστορίες με τους Judge Dredd, Rogue Trooper, κ.ά.

– Η Κριστίν Πλάκα, πρώτη γυναίκα καλλιτέχνης manga της Γερμανίας, και κάτοχος του πρώτου παγκοσμίως master στις «Σπουδές Manga».

– Ο Mysh, Ισραηλινός δημιουργός comics και animator, σκηνοθέτης και σχεδιαστής μιας πλειάδας τηλεοπτικών σειρών, ταινιών μικρού μήκους, μουσικών βίντεο κλιπ και comics.

– Η Σουκγιάνγκ Γιού, Νοτιοκορεάτισσα mangaka και ερευνήτρια, με αντικείμενο την οπτική έκφραση των manga, και τα manga για γυναίκες.

Οι επισκέπτες του φεστιβάλ θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τους δημιουργούς και τα έργα τους. 

Τιμώμενος Έλληνας καλλιτέχνης φέτος, ο Tomek, επιμελείται και το επίσημο εικαστικό του Comicdom Con Athens 2016.

Πέραν της καθιερωμένης πλέον κεντρικής έκθεσης στην Ελληνοαμερικανική Ένωση, εντάσσεται από φέτος στο πρόγραμμα του Φεστιβάλ, η ιστορική έκθεση comics και εικονογράφησης Εν Αιθρία, με περισσότερους από 50 καταξιωμένους, αλλά και νέους Έλληνες δημιουργούς, να φιλοξενούνται στο Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος.

Το πρόγραμμα του Comicdom Con Athens 2016 περιλαμβάνει, επίσης, sketch events, προβολές, workshops από διεθνείς και Έλληνες δημιουργούς, παρουσιάσεις νέων τίτλων, bazaar καταστημάτων και εκδοτικών, παιδικό πρόγραμμα, τον διαγωνισμό Comicdom Cosplay, καθώς και τα Ελληνικά Βραβεία Κόμικς.

Η είσοδος στις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης