Επιμέλεια: Νικόλας Αρώνης

O Πολ Τόμας Άντερσον επιστρέφει με μια ταινία που αναμένεται να ταράξει τα νερά του Χόλιγουντ, αφού αποτελεί μια ανεπίσημη σκιαγράφηση της Σαϊεντολογίας, μιας θρησκείας που κάνει θραύση στους κύκλους της κινηματογραφικής βιομηχανίας, και όχι μόνο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο πέντε φορές υποψήφιος για Όσκαρ σκηνοθέτης (“Τhere will be blood”, “Magnolia”, “Boogie Nights”) τοποθετεί την ιστορία του στην Αμερική του ’50, μια χώρα σε μεταπολεμική φάση που αναζητά εναγωνίως νέες αξίες.

Ο Φίλιπ Σέιμουρ Χόφμαν, βραβευμένος με Όσκαρ για το “Truman Capote”, είναι “The Master”, o χαρισματικός ηγέτης μιας οργάνωσης που αποκτά όλο και περισσότερους οπαδούς, και ο χαρακτήρας του θυμίζει υπερβολικά τον αληθινό ιδρυτή Λ. Ρον Χάμπαρντ. Δίπλα του στέκεται ο Γιοακίν Φοίνιξ (υποψήφιος για Όσκαρ Ερμηνείας στα “Walk the Line”, “Gladiator”) στο ρόλο ενός αλκοολικού, αποτυχημένου πρώην αξιωματικού, που θα ενστερνιστεί τις θεωρίες του και θα γίνει το δεξί του χέρι – μέχρι ν’ αρχίσει να αμφιβάλλει για τα πιστεύω του και τον μέντορά του. Η ταλαντούχα Έιμι Άνταμς (“The Fighter”) κρατάει το βασικό γυναικείο ρόλο, ως η σύζυγος του “the Master”.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης