Παρέα με το παιδικό βιβλίο της Έλλης Βασιλείου, μαθήτριας της Β’ Λυκείου, με τίτλο «Η Έλλη ταξιδεύει» μπορεί να ταξιδέψουν οι γονείς με τα παιδιά τους που επέλεξαν να αποδράσουν εκτός εθνικών συνόρων τις φετινές γιορτές.

Το βιβλίο της Έλλης Βασιλείου έχει κυκλοφορήσει με την υποστήριξη της αλυσίδας καταστημάτων Public για παιδιά 3-9 ετών. «Tαξιδεύει» όμως και τους μεγαλύτερους καθώς το διαβάζουν στα παιδιά τους πηγαίνοντας σε μέρη κοντινά όπως στη Ρώμη, το Παρίσι, το Λονδίνο, αλλά και σε πιο μακρινά όπως στην Αργεντινή, το Τόκιο μέχρι και στην παγωμένη Γροιλανδία. Δεν είναι όμως το πρώτο της βιβλίο, καθώς έχει ήδη κυκλοφορήσει σε μορφή ποιήματος, όταν ήταν ακόμη παιδί, στην έκτη δημοτικού, το βιβλίο με τίτλο «Έλλη».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως έχει πει, εμπνεύστηκε το βιβλίο της «Η Έλλη ταξιδεύει», κυρίως από τα ταξίδια που έκανε στις περισσότερες από αυτές τις χώρες μαζί με τους γονείς της, έχοντας εντυπωσιασθεί από τις κουλτούρες και τους πολιτισμούς. Τα αξιοθέατα, τις γεύσεις, τις νοοτροπίες η Έλλη Βασιλείου τα αποτύπωσε με ευστοχία με την παιδική της ματιά στις σελίδες του βιβλίου, με την εξαιρετική εικονογράφηση της Θεανώς Πετρίδου, μεταφέροντας εικόνες σε παιδιά που πρόκειται να τις επισκεφθούν ή να μάθουν για αυτές.

Η Έλλη, όπως έχει αναφέρει με την ευκαιρία παρουσίασης των βιβλίων της, πιστεύει στην έννοια του εθελοντισμού. Όπως δηλώνει έχει μάθει από πολύ μικρή ότι πρέπει να αφιερώνουμε μέρος του χρόνου μας για να προσφέρουμε στους συνανθρώπους μας. Εκτός από τα έσοδα του βιβλίου που πηγαίνουν στο «Μαζί για το Παιδί», διαβάζει συχνά ιστορίες σε παιδάκια σε έναν από τους παιδικούς σταθμούς που είναι υπό την αιγίδα του, ενώ συμμετέχει σε διάφορες εθελοντικές δράσεις στο σχολείο σε συνεργασία με το δεκαπενταμελές.

Στον ελεύθερό της χρόνο γράφει ποιήματα, ακούει μουσική και διαβάζει βιβλία, ενώ βγαίνει με τις φίλες και τους φίλους της. Όταν μεγαλώσει θέλει να σπουδάσει Νευροεπιστήμες (Νeuroscience) καθώς την ενθουσιάζει η προοπτική να διερευνήσει σε βάθος τον τρόπο με τον οποίο σκέφτονται οι άνθρωποι και αντιδρούν, πώς παίρνουν αποφάσεις σε διαφορετικές συνθήκες, πώς δημιουργούν και ποιες μνήμες κρατούν. Ταυτόχρονα όμως θέλει να πάρει και πτυχίο στα οικονομικά. Μια νεαρή συγγραφέας με πολλά όνειρα που έχει ήδη αρχίζει να πραγματοποιεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης