Από την επιβολή στην Καλιφόρνια του «Μένουμε Σπίτι» τον περασμένο Μάρτιο λόγω της πανδημίας ο ελληνικής καταγωγής εικονογράφος Κωνσταντίνος Κακανιάς (Konstantin Kakanias) που ζει στο Λος Άντζελες άρχισε να δημιουργεί μια σειρά για τις καθημερινές σκέψεις του σχετικά με το τι του έλειπε, με το πώς διατηρούσε σώας τα φρένας του ή όχι και την καινούργια, συχνά αστεία πραγματικότητα της καθημερινότητας όντας σε «καραντίνα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η σειρά, με τίτλο «Mrs. Tependris: The Quarantine Diaries», εκτίθεται ως τις 22 Αυγούστου στην Gallery Gavlak του Λος Άντζελες.

Τα με παιγνιώδη διάθεση έργα του Κακανιά συχνά σχολιάζουν θέματα όπως τέχνη, ντιζάιν, ταξίδια και πολυτέλεια. Πολλές από αυτές τις διαστάσεις διαπιστώνει ο φιλότεχνος και στα «Ημερολόγια καραντίνας της κυρίας Τεπενδρή»: ανέμελα δείπνα με φίλους, προβληματισμούς για το αν θα καταφύγει σε botox, να καθαρίζει η κυρία Τεπενδρή φορώντας ψηλοτάκουνα το πάτωμα του σπιτιού, πάντα με ψηλοτάκουνα να συμμετέχει σε διαδηλώσεις διαμαρτυρίας ζητώντας δικαιοσύνη…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ωστόσο, με την τέχνη του ο Κακανιάς αντιδρά και σε σοβαρά θέματα των τελευταίων μηνών, όπως τις διαδηλώσεις μετά τον φόνο του Τζορτζ Φλόιντ από αστυνομικούς στη Μινεάπολη.

Τα «Ημερολόγια καραντίνας της κυρίας Τεπενδρή» είναι στιγμιότυπα της ζωής το 2020 και ένα ελπιδοφόρο νεύμα στο μέλλον.

 Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ    

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης