Στον Νίκο Καζαντζάκη και τη λογοτεχνία της Κοζάνης κατά τον μεσοπόλεμο είναι αφιερωμένο το 2ο Συμπόσιο Λογοτεχνίας, που θα πραγματοποιηθεί 29 Σεπτεμβρίου – 1 Οκτωβρίου στην αίθουσα της παλιάς Νομαρχίας Κοζάνης. Το Συμπόσιο διοργανώνεται από το λογοτεχνικό περιοδικό «Παρέμβαση», την Εταιρεία συγγραφέων και Λογοτεχνών Θεσσαλονίκης, καθώς και τους Φίλους της Βιβλιοθήκης Κοζάνης, ενώ έχει τη στήριξη του πανεπιστημίου και του ΤΕΙ δυτικής Μακεδονίας.

Τιμώμενο πρόσωπο του εφετινού Συμποσίου θα είναι ο συγγραφέας Βασίλης Βασιλικός στον οποίο ο Δήμος Κοζάνης και η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας θα επιδώσουν τιμητικές διακρίσεις. Ο λογο-τέχνης και εκδότης του περιοδικού «Παρέμβαση», Βασίλης Καραγιάννης, ανέφερε ότι στο εφετινό Συμπόσιο Λογοτεχνίας «συμπτωματικά θα συνυπάρξουν δύο από τους πολυδιαβασμένους Έλληνες συγγραφείς σε όλον τον κόσμο, ο Νίκος Καζαντζάκης, που θα τιμήσουμε εφέτος τα 60 χρόνια από τον θάνατό του, και ο Βασίλης Βασιλικός που θα παραβρεθεί στην Κοζάνη και θα μιλήσει την τελευταία μέρα της διοργάνωσης».
 
Λογοτέχνες, ποιητές, ζωγράφοι, φιλόλογοι, φοιτητές και διδάκτορες της λογοτεχνίας θα μιλήσουν για το έργο του Νίκου Καζαντζάκη, θα υπάρξουν κριτικές προσεγγίσεις στο έργο του Ν. Καχτίτση, αναφορές στη λογοτεχνία του μεσοπολέμου στην Κοζάνη, ενώ δεν θα λείψουν και οι συζητήσεις γύρω από την κρίση στην ποίηση και την πεζογραφία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στις παράλληλες εκδηλώσεις περιλαμβάνονται μουσικές παραστάσεις από το δημοτικό ωδείο Κοζάνης και έκθεση ζωγραφικής του Αργύρη Παφίλη, με θέματα από την παραδοσιακή αρχιτεκτονική.

Πηγή: ΑΠΕ -ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης