Ένα σκίτσο, που απεικονίζει τον Τούρκο αστρονόμο που ανακάλυψε τον πλανήτη του Μικρού Πρίγκιπα του Αντουάν Σαιντ Εξυπερύ, αναμένεται να πωληθεί σε δημοπρασία στο Παρίσι στις 9 Δεκεμβρίου.

Η αξία της υδατογραφίας, η οποία βρισκόταν στη σελίδα 17 της αρχικής έκδοσης του βιβλίου, που τυπώθηκε το 1943 στη Νέα Υόρκη, εκτιμάται στα 500 χιλιάδες ευρώ, σύμφωνα με τον οίκο δημοπρασιών «Artcurial», όπως αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο σκίτσο, ο Τούρκος αστρονόμος που ανακάλυψε τον «Αστεροειδή Β612», τον πλανήτη του Μικρού Πρίγκιπα, δείχνει έναν μαυροπίνακα γεμάτο μαθηματικές εξισώσεις και διαγράμματα.

Μέχρι στιγμής, το φημισμένο έργο του Γάλλου συγγραφέα Αντουάν Σαιντ Εξυπερύ έχει μεταφραστεί σε περισσότερες από 270 γλώσσες, αποτελώντας ένα από τα πλέον πολυδιαβασμένα βιβλία του κόσμου.
Στο βιβλίο ένα αγόρι, ο Μικρός Πρίγκιπας, διηγείται τις περιπέτειές του σε έναν πιλότο που έπεσε με το αεροπλάνο του στη Γη.

Πιλότος ο ίδιος, ο Σαιντ Εξυπερύ έχασε μυστηριωδώς τη ζωή του το 1944, σε αναγνωριστική πτήση κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, χωρίς να προλάβει να δει το βιβλίο του να εκδίδεται στη Γαλλία, κάτι που συνέβη το 1946, μετά το τέλος του πολέμου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε επίσης: Ο «Μικρός Πρίγκιπας» βοηθάει παιδιά με νοητικά προβλήματα
Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 14 Ιανουαρίου 2011, 15:58

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης