Ο πολύχρωμος «Θίασος» του Κώστα Σπυρόπουλου, όπως είναι ο τίτλος της νέας έκθεσης του διεθνούς εικαστικού και καθηγητή Πνευμονολογίας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Πατρών και αναπληρωτή καθηγητή της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, γέμισε με τα χρώματα του τους δύο ορόφους του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης, όπου πραγματοποιήθηκαν τα λαμπρά εγκαίνια. Στο ισόγειο καλωσορίζει τους επισκέπτες το κορυφαίο, μεγάλων διαστάσεων ομώνυμο της έκθεσης έργο του καλλιτέχνη.

Ο εικαστικός Κώστας Σπυρόπουλος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Κώστας Σπυρόπουλος, έχοντας στο πλευρό του την οικογένεια του, την αεικίνητη σύζυγο του Μαρίζα Κουλουμπή, τις δύο πανέμορφες κόρες τους Αγαθή και Γωγώ και τον γιo τους Βασίλη, ξενάγησε τους επισκέπτες στα έργα της έκθεσης. Όσο για τα παιδιά ακολούθησαν τον δρόμο του μπαμπά με την Αγαθή να είναι ήδη απόφοιτος Οδοντιατρικής και να σπουδάζει Ιατρική όπως και ο Βασίλης, ενώ η Γωγώ ακολούθησε την Φαρμακευτική.

Ο Κώστας Σπυρόπουλος με τα τρία του παιδιά Αγαθή, Γωγώ, Βασίλη.

Το καλωσόρισμα έκανε η πρόεδρος του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης κ. Ξένια Καλδάρα, ενώ με πολύ υμνητικά λόγια για τη δουλειά του καλλιτέχνη, μίλησε ο ποιητής, θεατρολόγος και κριτικός Κωνσταντίνος Μπούρας. Ο ίδιος ο εικαστικός Κώστας Σπυρόπουλος έκανε ανάλυση για τη συγκεκριμένη ενότητα έργων του, συνδέοντας την με τις σκέψεις του για την επέτειο του 1821, καθώς η έκθεση κάνει αναφορά στα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Κώστας Σπυρόπουλος με τη σύζυγο του Μαρίζα Κουλουμπή

Στα εγκαίνια παραβρέθηκαν άνθρωποι της κοινωνικής και πνευματικής ζωής του τόπου, καθώς και διαπρεπείς ιατροί και καθηγητές. Ανάμεσα τους ο ομότιμος καθηγητής ιστορίας της τέχνης στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης Εμμανουήλ Μαυρομμάτης, ο ομότιμος καθηγητής χειρουργικής Κωνσταντίνος Σιμόπουλος, ο επιχειρηματίας της ενέργειας Αλέξης Σπυρόπουλος, ο διευθυντής στον Ευαγγελισμό Μανώλης Βαγιάκης, οι εικαστικοί Χρήστος Κεχαγιόγλου με τη Μάγκυ Αθανασιάδη, η Μαρικίτα Μανωλοπούλου και Κατερίνα Μαραμπούτη, Σταύρος (Aka Kreuz),  ο designer Μάριος Κρόκος, ο γλύπτης Νίκος Μάρος με το γιό του, ο φωτογράφος Κώστας Κρίθυμος, οι συλλέκτες Σπύρος Τσουράπης, Κυριάκος Τσιφλάκος και Γιώργος Τέσκος- Βλαχανδρέας, το στέλεχος της Τράπεζας Πειραιώς Αναστασία Γεωργαντοπούλου, τα στελέχη της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες Χρήστος Κωνσταντινόπουλος με το ζεύγος Γιούλη και Κώστα Κόικα, ο  Δημήτρης Κολυβήρας, η Ντορίτα Γιαντζή, ο Τάσος Μιχαλακάκος, ο μικροβιολόγος Ηλίας Μιχαλόπουλος, η Λουκία και Μιράντα Καραμιχάλη, κ.ά. Με τις όμορφες μελωδίες του πιάνου συνόδευσε τα εγκαίνια η πιανίστα Δήμητρα Ντουρουντά. Η έκθεση στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης συνεχίζεται ως τις 2 Ιανουαρίου.

Ο Κώστας Σπυρόπουλος μπροστά στο κορυφαίο έργο Θίασος

Η Ξένια Καλδάρα, ο Κωνσταντίνος Μπούρας και ο Εμμανουήλ Μαυρομμάτης.

O επιχειρηματίας της ενέργειας Αλέξης Σπυρόπουλος, η Μαρίζα Κουλουμπή, σύζυγος του καλλιτέχνη, διευθύντρια στην Τράπεζα Πειραιώς και ο καθηγητής χειρουργικής Κωνσταντίνος Σιμόπουλος.

Η Αναστασία Γεωργαντοπούλου, στέλεχος της Τράπεζας Πειραιώς και ο πνευμονολόγος διευθυντής στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός Μανώλης Βαγιάκης

Η σύζυγος του καλλιτέχνη Μαρίζα Κουλουμπή με τα τρία τους παιδιά Αγαθή, Γωγώ, Βασίλη

 Ο Δημήτρης Κολυβήρας με την Ντορίτα Γιαντζή

Ο συλλέκτης Κυριάκος Τσιφλάκος

Οι δύο κόρες του Κώστα Σπυρόπουλου Αγαθή και Γωγώ

Ο εικαστικός Χρήστος Κεχαγιόγλου με την Μάγκυ Αθανασιάδη

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης