Ο Ντέιβιντ Ρόμπερτ Τζόουνς, γνωστός ως Ντέιβιντ Μπόουι (David Bowie, 8 Ιανουαρίου 1947) είναι δημοφιλής Βρετανός μουσικός και παραγωγός της ροκ και σημαντικός εκπρόσωπος της μουσικής του 20ού αιώνα. Έγινε ευρέως γνωστός το 1969, όταν το τραγούδι του Space Oddity έφτασε στο βρετανικό Τοπ 5.

Εμφανίστηκε και πάλι το 1972 με το τραγούδι Starman και το ανδρόγυνο alter ego Ziggy Stardust.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αποτελεί ένας σημαντικότερους μουσικούς του Γκλαμ Ροκ. Στη συνέχεια άλλαξε το μουσικό στυλ και το 1975 έγινε διάσημος στην Αμερική με το τραγούδι του «Fame» που έφτασε στο νούμερο 1, από το άλμπουμ Young Americans.

Το 1983 κυκλόφορησε το άλμπουμ Let’s dance, το οποίο περιλαμβάνει πολλά επιτυχήμενα τραγούδια. Συνέχισε να πειραματίζεται μέχρι σήμερα κυκλοφορώντας την 25η στούντιο δουλειά του που ακούει στο όνομα «Blackstar».

Σύμφωνα με τους Times,το «Blackstar» θα αποτελείται από 7 κομμάτια συνολικής διάρκειας 45 λεπτών και ήδη χαρακτηρίζεται σαν την πιο «παράξενη» κυκλοφορία του David Bowie, τα κύρια χαρακτηριστικά του άλμπουμ είναι τα μακροσκελή jazz τζαμαρίσματα τα οποία πλαισιώνονται από τον ηλεκτρονικό ήχο των προοδευτικών γερμανικών συγκροτημάτων της δεκαετίας του 70 (Can και Kraftwerk).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Φωτογραφίες από την πλούσια καριέρα του

Ας θυμηθούμε μερικές από τις επιτυχίες του μέχρι σήμερα:



Διαβάστε επίσης:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης