Σάλος με τη ρατσιστική δήλωση του Λίαμ Νίσον - Ακυρώθηκε η πρεμιέρα της ταινίας του

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 6 Φεβρουαρίου 2019, 14:23
Σάλος με τη ρατσιστική δήλωση του Λίαμ Νίσον - Ακυρώθηκε η πρεμιέρα της ταινίας του

Η εκδήλωση στο κόκκινο χαλί που θα πραγματοποιούνταν χθες στη Νέα Υόρκη κατά την πρεμιέρα της νέας ταινίας του Λίαμ Νίσον «Cold Pursuit» ματαιώθηκε στον απόηχο της πρόσφατης συνέντευξής του στην οποία, μεταξύ άλλων, ο ηθοποιός μίλησε για μια επιθυμία που τον είχε κάποια στιγμή κυριεύσει να «σκοτώσει» έναν μαύρο για να εκδικηθεί για τον βιασμό που υπέστη ένα πρόσωπο του περιβάλλοντός του, διαβεβαιώνοντας όμως ότι σήμερα έχει μετανιώσει για τη σκέψη του αυτήν.

Το κινηματογραφικό στούντιο Lionsgate αρνήθηκε να σχολιάσει αλλά μια πηγή που γνωρίζει το θέμα είπε ότι μια εκδήλωση στο κόκκινο χαλί με τους κινηματογραφικούς αστέρες να φωτογραφίζονται και να κάνουν δηλώσεις στους δημοσιογράφους θα ήταν αυτήν τη στιγμή ανάρμοστη.

Η πρεμιέρα της ταινίας στις ΗΠΑ, στην οποία ο Νίσον ενσαρκώνει έναν πατέρα που αποφασίζει να εκδικηθεί για τον θάνατο του γιου του από ένα καρτέλ ναρκωτικών, πραγματοποιήθηκε ωστόσο όπως ήταν προγραμματισμένο χθες.

Απαντώντας στον αντίκτυπο που είχαν τα σχόλιά του, ο 66χρονος Ιρλανδός δήλωσε χθες στην εκπομπή του αμερικανικού τηλεοπτικού δικτύου ABC «Good Morning America», «δεν είμαι ρατσιστής».

Ο Νίσον είπε ότι διδάχτηκε πως η κοινωνία χρειάζεται να κάνει έναν ευρύτερο διάλογο για την εξάλειψη του ρατσιμού και τη μισαλλοδοξία.

Σε συνέντευξή του που δημοσιεύτηκε τη Δευτέρα στην εφημερίδα The Independent, ο διάσημος ηθοποιός προκάλεσε σοκ όταν εκμυστηρεύτηκε τη στιγμή που τον κυρίευσε η επιθυμία να «σκοτώσει» έναν μαύρο για να εκδικηθεί για τον βιασμό που υπέστη ένα πρόσωπο του περιβάλλοντός του.

Ενώ ο Λίαμ Νίσον περιέγραφε τα συναισθήματα που του προκάλεσε η ταινία, σε σχέση με την οδύνη που προκαλεί η απώλεια ενός αγαπημένου προσώπου, ξαφνικά αλλάζει τόνο για να μιλήσει για το δικό του βίωμα, σύμφωνα με την περίληψη της συνέντευξης που δημοσίευσε ο Independent.

«Θα σας αφηγηθώ μια πραγματική ιστορία» λέει. Επιστρέφοντας από ένα ταξίδι στο εξωτερικό, ο Λίαμ Νίσον ανακαλύπτει ότι ένα οικείο του πρόσωπο, την οποία δεν κατονόμασε, έπεσε θύμα βιασμού.

«Τη ρώτησα εάν γνώριζε ποιος της το έκανε αυτό. Όχι. Τι χρώμα είχε το δέρμα του; Εκείνη απάντησε ότι ήταν ένας μαύρος».

Τότε «και ντρέπομαι που το λέω, βγήκα στους δρόμους με ένα ρόπαλο, ελπίζοντας ότι κάποιος θα με προσεγγίσει. Το έκανα αυτό, μπορεί και για μία εβδομάδα, ελπίζοντας ότι ένας «μαύρος μπάσταρδος» θα έβγαινε από μία παμπ αναζητώντας κάποιον για να καυγαδίσει. Έτσι, θα μπορούσα…» συνεχίζει, κι αφού διακόπτει για μία στιγμή τον λόγο του, προσθέτει: «Να τον σκοτώσω».

«Θα ήταν φρικτό, φρικτό, όταν το ξανασκέφτομαι, να το είχα κάνει αυτό» υπογράμμισε ο διάσημος πρωταγωνιστής. Η εκδίκηση «οδηγεί σε περισσότερη εκδίκηση, σε περισσότερους φόνους».

Χθες στην εκπομπή ο Νίσον είπε ότι την περίοδο εκείνη ένιωθε «μια αρχέγονη παρόρμηση να επιτεθεί».

«Πήγαινα σκοπίμως σε συνοικίες-γκέτο μαύρων της πόλης και πήγαινα γυρεύοντας να μου επιτεθούν.»

Όταν συνειδητοποίησε την πράξη μου πήγα στην εκκλησία, ζητώντας βοήθεια καθώς τρομοκρατήθηκα που θέλησα τον θάνατο κάποιου άλλου ανθρώπου για λογαριασμό της φίλης μου που πέθανε πριν από πέντε χρόνια. Το έκανα τέσσερις, πέντε φορές, μέχρι να συνειδητοποιήσω τι κάνω και πραγματικά.

Σοκαρίστηκα με αυτόν τον πρωτοφανή θυμό. Με σόκαρε και με πλήγωσε. Ευτυχώς, δεν χρησιμοποίησα βία», σημείωσε.

Ο ίδιος είπε ότι δεν υπήρξε κάποια βίαιη ενέργεια και ότι θα αναζητούσε έναν λευκό αν την φίλη του την είχε βιάσει λευκός. "Ήταν φρικτό, φρικτό όσο το ανακαλώ στη μνήμη του, το ότι το έκανα. Ήταν φρικτό αλλά διδάχτηκα κάτι από αυτό", συμπλήρωσε.

 

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 6 Φεβρουαρίου 2019, 14:28