Με το νόημα της ζωής καταπιάνεται η τελευταία ταινία της Pixar/Walt Disney. Το μετατρέπει σε περιπέτεια, αν και πολλοί θεωρούν ότι το «Soul» είναι περισσότερο κατάλληλο για ενήλικες παρά για παιδιά.

Στην ταινία, δύο ψυχές συγκρούονται ως προς το πώς αντιλαμβάνονται αυτό που είναι το πιο σημαντικό: η ίδια η ζωή. Ο ένας πρωταγωνιστής επιθυμεί να επιστρέψει στη ζωή που ζούσε πριν και ο άλλος δεν θέλει καν ν’ αρχίσει να ζει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 Ο Τζο Γκάρντνερ είναι δάσκαλος μουσικής, ενήλικας, με πάθος για τη τζαζ και έπειτα από χρόνια που τον απέρριπταν έχει την ευκαιρία να δουλέψει σε μια μουσική μπάντα. Το απρόσμενο χτυπά και ο Τζο μεταφέρεται στο Μεγάλο Πριν (εκεί όπου βρίσκονται όλες οι ψυχές που δεν έχουν γεννηθεί).

Συμπρωταγωνίστριά του είναι η 22, μια ψυχή που δεν θέλει να πάει στη Γη και να ζήσει εκεί μιας και έχει δει τι επιφυλάσσει η ζωή, άρα προτιμά να παραμείνει εκεί που είναι. Μαζί αναχωρούν για ένα ταξίδι να βρουν την σπίθα της 22, τη μοναδική απόδειξη ότι η 22 είναι έτοιμη να ξεκινήσει να ζει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 Δύο διαφορετικές προσεγγίσεις παρουσιάζει η ταινία: η 22 δεν θέλει να μπει στον κόπο και μάλλον θα ήθελε να συνεχίσει την άσκοπη ύπαρξή της. Ο Τζο είναι ένας μουσικός που προσπαθεί, αλλά οι δυσκολίες του ρίχνουν το ηθικό. Στην πραγματική ζωή, παρά τις προφανείς διαφορές τους, το ντουέτο αντιμετωπίζει νέες προκλήσεις που θέτουν σε δοκιμασία τις παραδεδεγμένες ιδέες του καθενός τους.

Το ερώτημα που θέτει το «Soul» είναι: «Αξίζει πραγματικά να πεθάνει κανείς για όλη αυτήν τη ζωή;»

 Δείτε το τρέιλερ:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης