Στις 26 και 27 Μαΐου 2022 το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο συμμετέχει στην πανελλήνια εκστρατεία που διοργανώνει το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού με θέμα «Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές». Το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο συμμετέχει στον εορτασμό με τις παρακάτω εκδηλώσεις:

Α) Θεματικές περιηγήσεις από αρχαιολόγους του Μουσείου:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

1) Την Πέμπτη 26 Μαΐου και ώρα 11:00- 12:00 στη Συλλογή Γλυπτών με θέμα «Φυτικός διάκοσμος ως παραπληρωματικό θέμα στη γλυπτική»,

2) Την Πέμπτη 26 Μαΐου και ώρα 13:00- 14:00 στις αίθουσες των Προϊστορικών Συλλογών του Μουσείου με θέμα «Φυσικό τοπίο και ερωτικοί υπαινιγμοί στην εικονογραφία της τέχνης του Προϊστορικού Αιγαίου» και

3) Την Παρασκευή 27 Μαΐου και ώρα 11:00- 12:00 στη Συλλογή Γλυπτών με θέμα «Απεικόνιση φυσικού τοπίου – αστικού τοπίου».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Β) Εκπαιδευτική δράση για μαθητές:

Το πρωί της Παρασκευής 27 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί εκπαιδευτική δράση με τίτλο «Μυρίζει τριαντάφυλλο στο μυκηναϊκό παλάτι…» για μαθητές Α/Θμιας Εκπαίδευσης συνοδευόμενη από εικαστικό εργαστήριο. Η δράση αυτή θα περιλαμβάνει έρευνα στη Συλλογή Μυκηναϊκών Αρχαιοτήτων με τη βοήθεια των υπευθύνων αρχαιολόγων, παιχνίδι ρόλων και απτική επαφή με αντίγραφα. Τα παιδιά θα εστιάσουν περισσότερο στις Πινακίδες Γραμμικής Β΄ με τις συνταγές των μυκηναϊκών αρωμάτων. Θα μάθουν για τους αρωματοποιούς του μυκηναϊκού παλατιού και θα μυρίσουν το άρωμα τριαντάφυλλο που φτιάχτηκε στις μέρες μας με τα αρχαία μυστικά. Τέλος, με τη βοήθεια της εικαστικού του Μουσείου τα παιδιά εμπνευσμένα από τα εκθέματα θα φτιάξουν τα δικά τους έργα τέχνης που θα πάρουν μαζί τους.

Η είσοδος στο Μουσείο είναι ελεύθερη για την Πέμπτη 26 και Παρασκευή 27 Μαΐου στους επισκέπτες που θα συμμετέχουν στις δράσεις. Για τη συμμετοχή στις ξεναγήσεις/περιηγήσεις κρίνεται απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής.

Ημερομηνία έναρξης δηλώσεων: Δευτέρα 23 Μαΐου 2022, ώρες λειτουργίας Μουσείου.

Αριθμός συμμετεχόντων ανά δράση 20.

Τηλ. επικοινωνίας.: 213 214 4889 και 213 214 4856

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης