Το Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου συνεχίζεται  στο ΚΕΜΜΕ Νέας Ερυθραίας  με την ταινία «Πραγματικές Αλήθειες. Η ζωή της Εστέλα» (Verdades Verdaderas. La vida de Estela.) την Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2016  στις 19.00.

Λίγα λόγια για την ταινία:
Aργεντίνικη ταινία, παραγωγής 2011 και διάρκειας 99′.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σκηνοθεσία: Nicolas Gil Lavedra
Σενάριο: Maria Laura Gargarella, Jorge Maestro
Παίζουν: Susu Pecoraro, Alejandro Awada, Ines Efron

Πρόκειται για μια ακόμα αργεντίνικη ταινία αφιερωμένη στους αγνοούμενους της εκεί δικτατορίας και των παιδιών τους με την Εστέλα ντε Καρλότο, Πρόεδρο των «Γιαγιάδων της Πλατείας Μαΐου», στο επίκεντρο.

Η Εστέλα ήταν μια κυρία της μεσαίας τάξης, που μοίραζε το χρόνο της ανάμεσα στην οικογένειά της και τη δουλειά της ως διευθύντρια σχολείου και ζούσε εντελώς απομακρυσμένη από κάθε πολιτική δραστηριότητα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μετά την απαγωγή και τη δολοφονία της κόρης της, Λάουρα, μεταξύ 1977 και το 1978, και την εξαφάνιση του εγγονού της Γκίντο που τον κρατούσαν οι απαγωγείς του, η ζωή της άλλαξε εντελώς.

Λίγα λόγια για τον σκηνοθέτη
Nicolas Gil Lavedra. 6, Δεκεμβρίου  1983, Μπουένος Άιρες ,Αργεντινή.
Γιος του δικηγόρου ,Ricardo Gil Lavedra που το 1985 καταδίκασε τους στρατιώτες που έκαναν στρατιωτικό πραξικόπημα στην Αργεντινή.

Το 2011, ο νεαρός σκηνοθέτης αποφάσισε να πει την ιστορία της Estela de Carlotto και  να δείξει στον κόσμο την πάλη των« Γιαγιάδων της Πλατείας Μαίου». Με την ταινία αυτή βοήθησε να εξηγήσει στον κόσμο την ακούραστη προσπάθεια αυτής της ομάδας των γυναικών.

Τον Οκτώβριο  2014 γυρίστηκε η ταινία μικρού μήκους «Το τελευταίο γράμμα»,με την επανένωση της Estela de Carlotto με τον εγγονό της Guido.

ΚΕΜΜΕ Νέας Ερυθραίας
Λουκή Ακρίτα 4, Νέα Ερυθραία

Ημερ. προβολής: Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2016
Ωρα: 19.00

Είσοδος ελεύθερη

Δείτε το τρέιλερ:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης