Έργο τέχνης που απεικονίζει τον Εντ Σίραν ζωγραφισμένο από τον Νόελ Φίλντινγκ πωλήθηκε στην τιμή των 1.000 αγγλικών λιρών σε online έκθεση.

Ο Βρετανός κωμικός, μέλος της ομάδας Mighty Boosh και τηλεοπτικός παρουσιαστής έχει ζωγραφίσει μια σειρά από πορτρέτα διάσημων για την γκαλερί Saatchi του Λονδίνου ως φιλοξενούμενος καλλιτέχνης της για αυτόν τον μήνα. Μεταξύ άλλων δημιούργησε τα πορτρέτα των Μάικλ Τζάκσον, The Sex Pistols και το εξώφυλλο του άλμπουμ των Beatles «Sgt Pepper’s Lonely Hearts Club Band».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι πίνακες ήταν προς πώληση έναντι 912 αγγλικών λιρών ο καθένας. Το έργο με τον Εντ Σίραν -ο οποίος απεικονίζεται ως κίτρινη και πορτοκαλί κηλίδα με δύο μαύρες κουκίδες για μάτια- και οι υπόλοιποι πίνακες ζωγραφικής, σύμφωνα με τον ιστότοπο της online έκθεσης έχουν πουληθεί όλοι.

«Τα έργα τέχνης του Νόελ Φίλντινγκ γεφυρώνουν αδιάκοπα τους φανταστικούς κόσμους και τις αναφορές στον αντικομφορμισμό που γνωρίζουμε από τους Mighty Boosh και τη Luxury Comedy» αναφέρεται σε ανακοίνωση της γκαλερί για τα έργα του Βρετανού κωμικού.

«Με βάση τον σουρεαλισμό, το νταντά και το νεοεξπρεσιονισμό, το σώμα της δουλειάς του Νόελ μας μεταφέρει σε μια γιορτή χρώματος και ένα ταξίδι μέσα από το τριγωνικό παράθυρο στην ψυχή του».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Φίλντινγκ είπε για το έργο του: «Οι χαρακτήρες που ζωγραφίζω είναι συχνά φανταστικοί, συνήθως μισοί άνθρωποι μισοί ζώα, περίεργα μαγικά θηρία που περιφέρονται στο υποσυνείδητό μου».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης