Πορτρέτο της θείας της Κάρα Ντελεβίν πωλείται σε δημοπρασία του οίκου Christie's

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 16 Φεβρουαρίου 2021, 09:13
Πορτρέτο της θείας της Κάρα Ντελεβίν πωλείται σε δημοπρασία του οίκου Christie's

Πολύ πριν η Κάρα Ντελεβίν κατακτήσει την κορυφή ως ένα από τα πιο επιτυχημένα μοντέλα της γενιάς της, η εκλιπούσα θεία της, Υποκόμισσα Καστλρόουζ έκανε τα δικά της βήματα στη σκηνή του μόντελινγκ.

Μάλιστα ένα πορτρέτο της διάσημης για την ομορφιά της, Ντόρις Καστλρόουζ από τον Σερ Τζον Λάβερι πωλείται τώρα σε δημοπρασία από τον οίκο Christie's.

Σύμφωνα με δημοσίευμα των Times η ελαιογραφία του Λάβερι του 1938, «The Viscountess Castlerosse, Palm Springs» προβάλλει τα πόδια της socialite δύο φορές σε μια σκηνή.

Η Υποκόμισσα Κάστλρόουζ απεικονίζεται καθισμένη με τα πόδια της να κρέμονται από μια καταδυτική σανίδα, ενώ στα αριστερά του ζωγραφικού πίνακα εμφανίζεται μια δεύτερη φιγούρα με τα πόδια σταυρωμένα σε ένα παγκάκι το πρόσωπό της οποίας είναι πέρα από το εύρος της εικόνας. Στο παρελθόν επικρατούσε η άποψη ότι η δεύτερη φιγούρα ήταν είτε σκηνοθέτης του Χόλιγουντ, είτε ο αδελφός της Υποκόμισσας, Έντουαρντ Ντελεβίν (γνωστός ως Ντάντλεϊ στους φίλους και την οικογένειά του) - ο παππούς της Κλόι, της Πόπι και της Κάρα Ντελεβίν.

Σημειώνεται ότι την ίδια βραδιά θα πωληθεί το έργο του Τσόρτσιλ του 1935 «Σκηνή στο Μαρακές», το οποία έδωσε στον στρατηγό Μπερνάρντ Μοντγκόμερι τη δεκαετία του 1950.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 16 Φεβρουαρίου 2021, 09:13