Το φαινόμενο του εκφοβισμού (bullying) στο σχολικό περιβάλλον και το διαδίκτυο (cyber bullying) και του grooming (αποπλάνηση μέσω ψεύτικων προφίλ στο διαδίκτυο) έχει πάρει ανησυχητικές διαστάσεις στην χώρα μας.

Η παράσταση «Online» έρχεται να διαμορφώσει ένα νέο πεδίο αντιμετώπισης τέτοιων φαινομένων, μέσα από έναν άλλο δρόμο, αυτόν της τέχνης του θεάτρου. Είναι μια παράσταση εκπαιδευτικού χαρακτήρα καθώς θίγει το μείζον θέμα της ασφαλούς χρήσης του διαδικτύου και τον εθισμό σε αυτό. Τους κινδύνους της ανωνυμίας των ψεύτικων προφίλ στα social media, την έκθεση προσωπικών δεδομένων και τις πιθανές αρνητικές συνέπειες αυτών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Λίγα λόγια για το έργο:

Η παράσταση βασίζεται σε άρθρα με θέμα τον εθισμό και τον εκφοβισμό των νέων στο διαδίκτυο, σε επιτυχημένες δράσεις της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος,σε αληθινά περιστατικά ανθρώπων, που έπεσαν θύματα διαδικτυακού εκφοβισμού και αποπλάνησης μέσω ψεύτικων προφίλ, σε απαντήσεις μαθητών Λυκείων και φοιτητών Πανεπιστημίων ενός ερωτηματολογίου που συντάχθηκε (από την ψυχολόγο Έφη Κοττά και από τον σκηνοθέτη της παράστασης.) ειδικά για την δραματουργική ανάπτυξη της παράστασης.

Προτεινόμενη από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, με Αρ. Πρωτοκόλλου 197317.
Υπό την αιγίδα του Υπουργείου Μεταφορών Υποδομών και Δικτύων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η παράσταση συστήνεται για σχολεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, μετά το τέλος της παράστασης ακολουθεί συζήτηση με τον σκηνοθέτη Γιώργο Ρούφα και μοιράζεται έντυπο ενημερωτικό υλικό στους μαθητές.

Συντελεστές:
Σκηνοθεσία- Σύνθεση κειμένων : Γιώργος Ρούφας

Ερμηνεύουν: Παύλος Πιερρόπουλος, Μέμος Ρούσσος, Βαγγέλης Ζαπαντιώτης, Μαρία Μανόνα, Βίκυ Μιχαλοπούλου, Γιάννης Σοφικίτης
Σκηνικά – –Video mapping: Στάθης Μήτσιος, Mark Vos
Τεχνικός: Χρήστος Βασιλόπουλος
Φωτογραφία: Γιάννης Μπασιμακόπουλος
Video- teaser: Νίκος Κακωνάς, Γιώργος Σταμάτης

Παραστάσεις:

Από 21 Οκτωβρίου έως 22 Απριλίου 2016.
Βραδινές παραστάσεις κάθε Τετάρτη στις 21:30. Διάρκεια 70΄

Θέατρο «Olvlo»
Ιερά Οδός 67 και Φαλαισίας 7, Βοτανικός.

Δείτε το τρέιλερ:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης