Συγκλονισμένοι από την πρωτοφανή καταστροφή, που πλήττει την Αυστραλία, οι Έλληνες της Μελβούρνης ενώνουν δυνάμεις και αναλαμβάνουν δράση με σκοπό να βοηθήσουν τους πληγέντες από τις πυρκαγιές, που σαρώνουν, μήνες τώρα, τη δεύτερη πατρίδα τους. Με πρωτοβουλία της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης  διοργανώνουν  σειρά εκδηλώσεων αλληλεγγύης και οικονομικής βοήθειας στα θύματα του πύρινου εφιάλτη. Για το σκοπό αυτό η Κοινότητα έχει κινητοποιήσει όλο το δυναμικό της ομογένειας πολιτικούς, επιχειρηματίες, επιστήμονες αλλά΄ και καλλιτέχνες.

Η αρχή γίνεται την ερχόμενη Παρασκευή 17 Ιανουαρίου στον χώρο «Chasers», που ανήκει στην ομογενή επιχειρηματία Μάρθα Τσάμη. Στην εκδήλωση θα υπάρχει ζωντανή μουσική από τις ορχήστρες  SpastaBand και NikM, θα συμμετάσχουν πολλοί Ελληνο-Αυστραλοί καλλιτέχνες και μουσικοί μεταξύ των οποίων οι DJsNickMissailidis, Lambros, Artie Κ και JohnnyG ενώ παρουσιαστές θα είναι οι πασίγνωστοι στη Μελβούρνη ConLaz και Πίτερ Καλλιακούδης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 Όλα τα έσοδα από την εκδήλωση και τις άλλες, που θα ακολουθήσουν θα διατεθούν για την ενίσχυση των πυρόπληκτων . «Η Ελληνική Κοινότητα ενώνεται και θα κάνει  ό,τι καλύτερο μπορεί προκειμένου να στηρίξει τους ανθρώπους που χρειάζονται βοήθεια»  δήλωσε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης Βασίλης Παπαστεργιάδης επισημαίνοντας ότι «είναι αδιαμφησβήτητη η αφοσίωση των Ελλήνων ομογενών στην Αυστραλία, συμπονούμε τους φίλους μας Αυστραλούς σε αυτή τη δύσκολη στιγμή και προσπαθούμε να βοηθήσουμε με οποιονδήποτε τρόπο μπορούμε».

Ο ίδιος έδωσε στην εκδήλωση και τον χαρακτήρα της ανταπόδοσης αλληλεγγύης, υπενθυμίζοντας ότι στον  ίδιο χώρο είχε γίνει πριν από ένα χρόνο ανάλογη εκδήλωση στην οποία συγκεντρώθηκαν από  30.000 δολάρια για τους εθελοντές πυροσβέστες και τα θύματα της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι της Αττικής.

Τότε, πολλοί ήταν οι Αυστραλοί, που επέδειξαν πλεόνασμα αλληλεγγύης στους Έλληνες. Τώρα, είναι η σειρά των Ελλήνων ομογενών να ανταποδώσουν την αλληλεγγύη στους Αυστραλούς συμπατριώτες τους, που χτυπήθηκαν από την πύρινη λαίλαπα. Και τότε και τώρα η Αυστραλία επιβεβαιώνει γιατί θεωρείται και είναι χώρα – πρότυπο πολυπολιτισμικότητας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Φωτο: Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης Β. Παπαστεργιάδης  και η ομογενής επιχειρηματίας Μάρθα Τσάμη, στην Αθήνα σε εκδήλωση με τους Έλληνες εθελοντές πυροσβέστες

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης