Ο οίκος Dior ξέφυγε από την αγέλη και, πριν λίγες ημέρες, επέστρεψε σε συνήθειες της προ πανδημίας resort season: την παρουσίαση ντεφιλέ σε μια απομακρυσμένη περιοχή. Η διευθύντρια δημιουργικού, η Maria Grazia Chiuri πρόσφερε livestreaming της κολεξιόν Cruise 2021 στην Piazza del Duomo στο Λέτσε, μια μικρή πόλη στην Πούλια της νότιας Ιταλίας.

Ήταν εκεί που η Chiuri πάντα ήθελε να φιλοξενηθεί το show, άλλωστε η ίδια είναι Ιταλίδα και εμπνέεται εδώ και πολύ καιρό από τις λαϊκές τέχνες της πατρίδας της. Εξ ου και το ότι την κολεξιόν σφραγίζουν πολλές συνεργασίες: με το Le Constantine Foundation που στόχο έχει τη διατήρηση τεχνικών υφαντουργίας στην Πούλια που έχουν ηλικία αιώνων, με την κεντήστρα δαντέλας Marilena Sparasci, με τους υφαντές Tessitura Calabrese και άλλους πολλούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το show είχε να κάνει με υποστήριξη και εορτασμό: «Ήταν ουσιώδες για τον Dior να συνεχίζει αυτές τις συνεργασίες, να υποστηρίζει και να αναδεικνύει τη δεξιοτεχνία αυτών των τεχνιτών και καλλιτεχνών, τώρα περισσότερο από ποτέ άλλοτε» ανέφερε σε ανακοίνωση ο γαλλικός οίκος. «Έτσι ώστε να αντέξει στον χρόνο η ομορφιά των χειρονομιών τους, του συναισθήματός τους, της ποίησής τους».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δείτε το βίντεο:

 

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης