Ο αστέρας του Χόλιγουντ Χοακίν Φίνιξ προέτρεψε τους ανθρώπους να γίνουν vegan, καθώς ηγήθηκε μιας διαμαρτυρίας για τα δικαιώματα των ζώων στο Λονδίνο.
    
Ο Φίνιξ, μαζί με άλλους ακτιβιστές, κρέμασε στη Γέφυρα του Λονδίνου ένα πανό με το σύνθημα: «Η βιομηχανική κτηνοτροφία καταστρέφει τον πλανήτη μας. Γίνε vegan».
    
Ο Φίνιξ αγωνίζεται για τα δικαιώματα των ζώων και είναι vegan από τα τρία του χρόνια. «Οι άνθρωποι, αν και θα έπρεπε, δεν νιώθουν πανικό. Αυτό που ζούμε είναι πολύ δύσκολο κι ένιωσα ότι έπρεπε να κάνω κάτι» είπε ο ηθοποιός στο Sky News.
    
«Είναι προσωπική μας ευθύνη να αναλάβουμε δράση τώρα. Ένας τρόπος με τον οποίο μπορούμε να μετριάσουμε τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής είναι να προσαρμόσουμε αυτά που καταναλώνουμε και να μεταβούμε σε μια φυτική διατροφή. Αισθάνομαι μερικές φορές ότι δεν μιλάμε αρκετά γι’ αυτό. Πρέπει να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να μειώσουμε τις επιπτώσεις στην κλιματική αλλαγή» πρόσθεσε.
    
Απαντώντας στην κριτική που ασκείται σε όλους τους διάσημους οι οποίοι αγωνίζονται κατά της κλιματικής αλλαγής, καθώς το αποτύπωμα άνθρακα που αφήνουν είναι υψηλό εξαιτίας των συχνών μετακινήσεων τους με αεροπλάνο, ο Φίνιξ είπε: «Με κάποιον τρόπο όλοι είμαστε υποκριτές. Όλοι αγωνιζόμαστε γι’ αυτό που πρέπει να γίνει και φυσικά κάνουμε και λάθη. Η βιομηχανία καταναλώνει πολλή ενέργεια και πολλούς πόρους, οπότε ο τρόπος για να μετριαστεί αυτό, για μένα, είναι να υπάρξει ένας vegan τρόπος ζωής».

Ο ηθοποιός τον περασμένο μήνα έπεισε τους διοργανωτές των Χρυσών Σφαιρών να δημιουργήσουν ένα εξ ολοκλήρου vegan μενού κατά την τελετή απονομής των βραβείων.
    
 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης