Το πνεύμα και τα δώρα των Χριστουγέννων έχουν διαχρονικά καθιερώσει τον εορτασμό της γέννησης του Χριστού ως την αγαπημένη γιορτή των παιδιών. Εφέτος, με τον επιβεβλημένο, για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας, περιορισμό των μετακινήσεων και των συναναστροφών, η δημοτική Αρχή της Αλεξανδρούπολης, υλοποιεί δράσεις που θα επιτρέψουν την επικοινωνία των μικρών δημοτών των οικισμών του, με τον Άγιο Βασίλη και την είσοδο του χριστουγεννιάτικου πνεύματος σε κάθε σπίτι, χωρίς την αποστολή SMS.

Ο δήμαρχος, Γιάννης Ζαμπούκης, «επικοινώνησε μέσω skype, με τον Αϊ-Βασίλη και βρήκαν τη λύση», για την αποστολή των γραμμάτων με τις παιδικές ευχές, χωρίς να χρειάζεται SMS μετακίνησής τους προκειμένου να τα ταχυδρομήσουν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 Το σχέδιο, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του δήμου, έχει ως εξής: «Θα περάσει ο βοηθός του Αϊ Βασίλη να παραλάβει τα γράμματα και να τα στείλει. Το αυτοκίνητο του δημάρχου έβαλε τα καλά του, φόρτωσε τα γλυκάκια που έστειλε ο Αϊ Βασίλης για τους μικρούς του φίλους και ξεκινάει το ταξίδι του, στους οικισμούς του δήμου μας! Εσείς παιδιά, ετοιμάστε τα γράμματά σας και ο βοηθός ταχυδρόμος του Αϊ Βασίλη, ο κ. Πι και Φι, έρχεται να τα πάρει και να τα δώσει ο ίδιος στο ταχυδρομείο! Ραντεβού στις γειτονιές των οικισμών!». Μοναδική προϋπόθεση οι μικροί αποστολείς των γραμμάτων να μην ξεχάσουν να φοράνε τη γιορτινή τους μάσκα, τα ζεστά τους γάντια και να τηρούν τις απαραίτητες αποστάσεις.

Το ραντεβού με τον βοηθό του Αϊ-Βασίλη έχει προγραμματιστεί:

Το πρωί της Πέμπτης 17/12 στο Αετοχώρι στις 10.00, στο Δωρικό στις 10.30, στη Νίψα στις 11.00, στην Αγνάντια στις 11.45, στο Αρίστεινο στις 12.30, στην Άνθεια στις 13.00 και στα Λουτρά στις 13.30.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την Παρασκευή τα παιδιά θα συναντήσουν τον Πι και Φι στον Πέπλο στις 11.00, στον Πόρο στις 12.00, στον Δορίσκο στις 12.30 και στο Μοναστηράκι στις 13.00. Ο βοηθός του Αϊ Βασίλη αφού φροντίσει να παραδοθούν τα γράμματα στον Βόρειο Πόλο θα επιστρέψει τη Δευτέρα 21/12 και θα βρίσκεται στη Μάκρη στις 10.30, στα Δίκελλα στις 11.30, ενώ θα ολοκληρώσει το ταξίδι του την Τρίτη και αφού παραλάβει τα γράμματα των παιδιών στον Άβαντα στις 11.30 και στην Αισύμη στις 12.30.

Το διαδικτυακό χριστουγεννιάτικο χωριό

 Αυτά τα Χριστούγεννα είναι διαφορετικά, η μαγεία τους όμως παραμένει υπέροχη κι ο δήμος Αλεξανδρούπολης πιστεύει ότι η απόσταση δεν αναιρεί το μαζί. Από το Σάββατο 12/12 και καθημερινά τα παιδιά του δήμου, απολαμβάνουν «υπέροχες εκδηλώσεις και πανέμορφες εκπλήξεις. Μπορούν να επικοινωνούν, να συμμετέχουν, να δημιουργούν να παίζουν, να χαίρονται», στο χριστουγεννιάτικο διαδικτυακό χωριό που υπόσχεται πως «θα μας ενώσει όλους με μία ζεστή αγκαλιά, αλλά με ασφάλεια μακριά από τον Covid 19». Το χριστουγεννιάτικο διαδικτυακό χωριό, θα εκπέμπει καθημερινά για ένα μήνα και θα κρατάει συντροφιά στα παιδιά για 16 ώρες το 24ωρο, οι έξι εκ των οποίων με ζωντανό πρόγραμμα (από τις 16.00 έως τις 22.00). Μέσω της ιστοσελίδας του Δήμου Αλεξανδρούπολης, www.alexpolis.gr και εισάγοντας των κωδικό xmasAXD2020, τα παιδιά απολαμβάνουν ένα πλούσιο χριστουγεννιάτικο, ψυχαγωγικό και δημιουργικό πρόγραμμα, φτιαγμένο από ειδικούς παιδαγωγούς και ψυχολόγους, με ξεναγό τον «εξωγήινο φίλο μας από τον Πλανήτη των Χριστουγεννιάτικων Δέντρων», με βοηθούς τους καλικάντζαρους και όλους τους μικρούς φίλους-τηλεθεατές.

 

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης