Με Πρωτοβουλία του Ομίλου Βρακοφόρων Κρήτης και του Πρόεδρου Στέλιου Κιαγιαδακη, το κοινό του Ρεθύμνου και της Κρήτης θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει μια μοναδική συναυλία, που έρχεται από το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και θριάμβευσε κυριολεκτικά τον περασμένο Μάιο στην Αθήνα.

Ο θρυλικός Βασίλης Σκουλάς, ο μέγας ερμηνευτής που βρίσκεται σε πρόβες με στενούς συνεργάτες του Μίκη Θεοδωράκη στα Ανώγεια της Κρήτης, θα παρουσιάσει στο θέατρο της Φορτέντζας του Ρεθύμνου την Παρασκευή 7 Αύγουστου στις 9.30 μμ μεταξύ άλλων και έργα του μεγάλου έλληνα συνθέτη Μίκη Θεοδωράκη εκδήλωση που θα καλύψει τηλεοπτικά η ΕΡΤ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τον σχεδιασμό και την καλλιτεχνική Δ/νση έχει η πιανίστα και μουσικολόγος Τατιάνα Παπαγεωργίου η στενή συνεργάτιδα του Μίκη Θεοδωράκη η οποία βρίσκεται στην Κρήτη και προΐσταται της προετοιμασίας και θα την δούμε επί σκηνής.

Ο Βασίλης Σκουλάς δίνοντας την προσωπική, συναρπαστική του ερμηνεία σε τραγούδια σταθμούς της νεοελληνικής μουσικής δημιουργίας, θα ευχηθεί στον Μίκη Θεοδωράκη συμπατριώτη του χρόνια πολλά …με τον δικό του τρόπο, ερμηνεύοντας βιωματικά με τρόπο που συγκίνησε τον μεγάλο συνθέτη που πάνω από όλα είναι Κρητικός και έχει τιμήσει τον τόπο του παγκοσμίως με τις δημιουργίες του.

Το κοινό θα ακούσει τραγούδια δια στόματος Σκουλά από τα «Λιανοτράγουδα της Πικρής Πατρίδας» του Μίκη Θεοδωράκη σε ποίηση Γιάννη Ρίτσου και αλλά αγαπημένα έργα και θα δει τον Όμιλο Βρακοφόρων Κρήτης να χορεύει Παραδοσιακούς Κρητικούς Χορούς και χορογραφίες πάνω σε έργα Μίκη Θεοδωράκη όπως «ο Χορός του Ζορμπά» «Κρητικός Χορός» «Χασάπικος», χορογραφίες που επιμελήθηκε ειδικά ο Όμιλος Βρακοφόρων Κρήτης και θα παρουσιάσει προς τιμή του συνθέτη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επί σκηνής, μαζί του, προσκεκλημένος θα συμπράξει ο διεθνούς εμβέλειας αγαπημένος – ethnic ερμηνευτής Haig Jazdjian (Χαιγκ Γιατζισιάν) – σε μία συνεργασία που αποθέωσε το κοινό της αθήνας τον περασμένο Μάιο. Παραδοσιακά τραγούδια Κρήτης Αιγαίου Πελάγους σε ντουέτα με τον Βασίλη Σκουλά και τον Χαιγκ Γιατζισιάν είναι μια ακόμα έκπληξη για το Κρητικό κοινό, μια αριστουργηματική σύμπραξη που μάγεψε τους θεατές του Μεγάρου στην Αθήνα.

Πρωταγωνιστής της βραδιάς ο Ιστορικός Όμιλος Βρακοφόρων Κρήτης που εδώ και 42 χρόνια βάζει την σφραγίδα του στα Πολιτιστικά Δρώμενα της «Κρητικής Ηπείρου» και είναι ο θεματοφύλακας του Κρητικού νεοελληνικού πολιτισμού, βαδίζοντας στα χνάρια του Παύλου Βαρδινογιάννη . Ο Παύλος Ι. Βαρδινογιάννης έχει την ηθική αυτουργία της ίδρυσης του Ομίλου Βρακοφόρων Κρήτης. Ο Στέλιος Κιαγιαδάκης ο Πρόεδρος του Ομίλου που υπήρξε στενός συνεργάτης του Παύλου Βαρδινογιάννη, είναι ο άνθρωπος που δικαιώνει την επιθυμία του στο πέρασμα των δεκαετιών έτσι όπως άξιζε στα μεγάλα ιδανικά των ανδρών της Κρήτης.

Η παράσταση θα δοθεί στης 9.30 στις 7 Αύγουστου 2015 στο Θέατρο Ερωφιλη στο Φρούριο Φορτέντζα του Ρεθύμνου και η είσοδος είναι ελεύθερη, το κοινό καλείται κατά την είσοδο η την έξοδο να αφήσει στον κουμπαρά του «Χαμόγελο του Παιδιού» ότι αισθάνεται από καρδίας.

Διαβάστε ακόμη:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης