Σάββατο 26 Μαΐου, στις 11.30 το πρωί, τα Παραμύθια… του Σαββάτου στο βιβλιοπωλείο Δοκιμάκης (Καντανολέων 4, Ηράκλειο) συναντούν τον Μπίλη Καντίλη του Πασχάλη Τσαρούχα… Η Ιωάννα Κρόγγου μάς αφηγείται περιπέτειες του Μπίλη Καντίλη και μας γνωρίζει μαζί με τον συγγραφέα τα μέτρα ασφαλείας ενός δικυκλιστή…

«Ο Μπίλης Καντίλης γνωρίζει τα μέτρα ασφαλείας» είναι το δεύτερο βιβλίο της παιδικής σειράς του Πασχάλη Τσαρούχα με κεντρικό ήρωα τον μικρό Μπίλη Καντίλη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ενώ στο πρώτο βιβλίο, «Ο Mπίλης Καντίλης τρέχει στο Paris- Dakar», ο μικρός μας ήρωας απολαμβάνει (έστω και σε όνειρο) την περιπέτεια και την εμπειρία του συναγωνισμού, της αναμέτρησης με τα όριά του, ψυχικά και σωματικά, την αποκάλυψη νέων διαστάσεων στις σχέσεις με τους γονείς του, μέσα από τη διαδικασία της συμμετοχής του στον παγκοσμίως σκληρότερο και δυσκολότερο αγώνα μηχανοκίνητων εκτός δρόμου, σ’ αυτόν τον δεύτερο τόμο, μεγαλύτερος και ο ίδιος κατά έναν χρόνο, έρχεται να μας κάνει κοινωνούς των μέτρων που οφείλει να λαμβάνει κανείς, καθώς και των μέσων που πρέπει να χρησιμοποιεί προκειμένου να εξασφαλίσει την ασφαλή ενασχόληση με τον τόσο γοητευτικό αλλά και επικίνδυνο κόσμο των δίτροχων οχημάτων, είτε πρόκειται για την καθημερινή τους χρήση στη μετακίνηση ή το παιχνίδι είτε προκειμένου να ταξιδέψει κανείς ή να λάβει μέρος σε αγώνες…

Πρόκειται για ένα καθαρά παιδαγωγικό βιβλίο με δύο λόγια. Όπως και στον πρώτο τόμο, το κείμενο είναι γραμμένο από τον Πασχάλη Τσαρούχα και οι εικόνες ζωγραφίστηκαν από το Βασίλη Παπατσαρούχα.

Πασχάλης Τσαρούχας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

O Πασχάλης Τσαρούχας γεννήθηκε στον Περισσό και οι ρίζες του φτάνουν στο Σουφλί και την Κεφαλονιά. Απόφοιτος της Δραματικής Σχολής του Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν. Από τότε πρωταγωνιστεί στο θέατρο, τον κινηματογράφο και την τηλεόραση. Έχει τιμηθεί για τις δημιουργίες του σε τρεις ηπείρους. Ειδικεύεται στη συγγραφή παιδικών βιβλίων, για τα οποία επίσης έχει λάβει τιμητικές διακρίσεις. «Ο Μπίλης Καντίλης γνωρίζει τα μέτρα ασφαλείας» είναι το 16ο βιβλίο του.

Επιμέλεια: Δήμητρα Μπιλάλη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης