Άρχισαν τα γυρίσματα της νέας σειράς της ΕΡΤ «Ο όρκος», σε σκηνοθεσία Σπύρου Μιχαλόπουλου και σενάριο Τίνας Καμπίτση, με πρωταγωνιστές τον Γιάννη Στάνκογλου και την Άννα-Μαρία Παπαχαραλάμπους, και πλειάδα εξαιρετικών ηθοποιών, και σας δίνουμε μια μικρή… γεύση από τις πρώτες φωτογραφίες και τα χαρακτηριστικά στιγμιότυπα της συγκλονιστικής ιστορίας, που με την καταιγιστική δράση και την ανατρεπτική αστυνομική πλοκή της θα καθηλώσει τους τηλεθεατές στην ΕΡΤ1, τη νέα χρονιά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στις πρώτες φωτογραφίες η κάμερα παρακολουθεί το πρωταγωνιστικό ζευγάρι σε στιγμές στο υπέροχο σπίτι τους που βρίσκεται σε ένα καταπράσινο τοπίο. Τα γυρίσματα της νέαςδραματικής, αστυνομικής, ιατρικής σειράς, μεγάλο μέρος των οποίων πραγματοποιείται σε εξωτερικούς χώρους, καταγράφει τη ζωή τουΆγγελου Ράπτη (Γιάννη Στάνκογλου), ενός καταξιωμένου γενικού χειρουργού, του οποίου η ζωή ανατρέπεται με δραματικό τρόπο μέσα σ’ ένα βράδυ.

Η ιστορία…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Άγγελος Ράπτης (Γιάννης Στάνκογλου), ίσως, ο καλύτερος γενικός χειρουργός της Ελλάδας, είναι ένας αναγνωρισμένος επιστήμονας σ’ έναν ευτυχισμένο γάμο με τη δικηγόρο Ηρώ Αναγνωστοπούλου (Άννα-Μαρία Παπαχαραλάμπους), με την οποία έχουν αποκτήσει μια πανέξυπνη κόρη, τη Μελίνα (Μαρία Σαριάβα).

Η αντίστροφη μέτρηση αρχίζει το βράδυ των γενεθλίων του, στην εφημερία του, όταν του φέρνουν νεκρές, από τροχαίο, τη γυναίκα του και την κόρη του. Ο Άγγελος τα χάνει όλα μέσα σε μια νύχτα: την οικογένειά του και την πίστη του. Αυτό τον οδηγεί στην άρνηση της πραγματικότητας αλλά και της ζωής. Φεύγει από το νοσοκομείο και παραιτείται…

Όταν, κάποια στιγμή, σ’ ένα ερημικό στενό, στο κέντρο της Αθήνας, μια ετοιμόγεννη γυναίκα, η Λουΐζα, τον παρακαλεί να τη βοηθήσει να γεννήσει και να μην τη αφήσει αβοήθητη στον δρόμο, ο Άγγελος δεν μπορεί να αρνηθεί.

Η Λουΐζα (Αντριάνα Αντρέοβιτς) είναι η σύζυγος του γνωστού εφοπλιστή, Χάρη Ζαφείρη (Δημοσθένης Παπαδόπουλος), ο οποίος για να εκφράσει την ευγνωμοσύνη του, χορηγεί το εθελοντικό πρόγραμμα «Ιατρικής Δρόμου», που θέλει να υλοποιήσει ο αδελφός του Άγγελου, Παύλος (Γιώργος Γάλλος), πανεπιστημιακός καθηγητής και επιμελητής του νοσοκομείου.

Ο Άγγελος, ο οποίος έχει βάσιμες υποψίες ότι το δυστύχημα που στοίχισε τη ζωή στη γυναίκα και στην κόρη του δεν ήταν τυχαίο γεγονός αλλά προσχεδιασμένο έγκλημα, τελικά πείθεται να ηγηθεί του προγράμματος.
Ο γενικός ιατρός Φάνης Μαρκάτος (Προμηθέας Αλειφερόπουλος), η διασώστρια, νοσηλεύτρια Πάτι Στιούαρτ (Αρετή Τίλη), ο γνώστης του δρόμου και των νόμων του Σαλβαντόρο Κρασσάς (Ιωσήφ Πολυζωίδης), η κοινωνική λειτουργός και επιστήθια φίλη της Ηρώς Χλόη Τερζάκη (Λουκία Μιχαλοπούλου) και ο αναισθησιολόγος Στέφος Καρούζος (Νίκος Πουρσανίδης) μαζί με τον Παύλο και τον Άγγελο θα βγουν στους δρόμους της Αθήνας και θα έρθουν αντιμέτωποι με περιστατικά που θα δοκιμάσουν τις ιατρικές τους γνώσεις αλλά και τα ψυχικά τους αποθέματα.

Σκηνοθεσία: Σπύρος Μιχαλόπουλος
Σενάριο: Τίνα Καμπίτση
Επιμέλεια σεναρίου: Γιάννης Κώστας
Συγγραφική ομάδα: Σελήνη Παπαγεωργίου, Νιόβη Παπαγεωργίου
Διευθυντής φωτογραφίας: Δημήτρης Θεοδωρίδης
Σκηνογράφος: Εύα Πατεράκη
Ενδυματολόγος: Δομνίκη Βασιαγεώργη
Σύνθεση πρωτότυπης μουσικής: Χριστίνα Κανάκη
Castingdirector: Ανζελίκα Καψαμπέλη
Παραγωγή: Σπύρος Μαυρογένης
Οργάνωση παραγωγής: Βασίλης Διαμαντίδης
Διεύθυνση παραγωγής: Γιώργος Μπαμπανάρας
Εκτέλεση παραγωγής: ARCADIA MEDIA

Παίζουν: Γιάννης Στάνκογλου (Άγγελος Ράπτης), Άννα-Μαρία Παπαχαραλάμπους (Ηρώ Αναγνωστοπούλου), Γιώργος Γάλλος (Παύλος Ράπτης), Λουκία Μιχαλοπούλου (Χλόη Τερζάκη), Δημοσθένης Παπαδόπουλος (Χάρης Ζαφείρης), Ιωσήφ Πολυζωίδης (Σάλβα Κρασσάς), Προμηθέας Αλειφερόπουλος (Φάνης Μαρκάτος), Νίκος Πουρσανίδης (Στέφανος Καρούζος), Νικολέτα Κοτσαηλίδου (Άρτεμις Λινού, πρώην σύζυγος του Ζαφείρη), Αντριάνα Αντρέοβιτς (Λουίζα Ζαφείρη), Αντώνης Λινάρδος (Μανώλης Εμμανουήλ, υπεύθυνος στη ΓΑΔΑ),Ντίνα Αβαγιανού (Αλέκα Αλυφαντή) Αρετή Τίλη (Πάττυ Stewart),Αργυρώ Θεοδωράκη(Χλόη Τερζάκη 15 χρόνων), Μαρία Σαριάβα (Μελίνα), Λάμπρος Κωνσταντέας (Ανδρέας Ζαφείρης), Άλκηστις Ζιρώ ( κοπέλα του Ανδρέα Ζαφείρη), Βένια Σταματιάδη (Μάρω Βρανά), Βίκυ Χαλαύτρη (Ηβη Γαλανού), Γεωργία Σωτηριανάκου (Μιράντα Αλυφαντή), κ.ά.

Ας γνωρίσουμε τους  ήρωες της σειράς

Ας γνωρίσουμε τον ΑΓΓΕΛΟ ΡΑΠΤΗ (Γιάννης Στάνκογλου)

Ίσως ο καλύτερος γενικός χειρουργός. Ο γοητευτικός, αλαζόνας και υπερόπτης επιστήμονας που ζούσε την τέλεια ζωήμέχρι η ζωή να του πάρει πίσω όσα απλόχερα του χάρισε. Μηδενίζει και απομονώνεται. Αλλά η ζωή τον καλεί πίσω στον δρόμο, προκειμένου να ανακαλύψει αν ο θάνατος της γυναίκας του και της κόρης του ήταν ατύχημα ή φόνος. Το ταξίδι του στον δρόμο  θα κάνει τον αποστειρωμένο γιατρό να βρει την αλήθεια για την οικογένειά του, τον εαυτό του και την Ιατρική.

Ας γνωρίσουμε την ΗΡΩ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ (Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους)

Ο συνδετικός κρίκος.  Η γυναίκα που έχει επηρεάσει τις ζωές των περισσότερων ηρώων. Δικηγόρος. Σύζυγος του Άγγελου. Μητέρα της Μελίνας. Ακτιβίστρια. Η Ηρώ αναλαμβάνει μια  υπόθεση  εξαφάνισης  και καταφέρνει  να βρει ποιος βρίσκεται πίσω από αυτήν, αλλά πεθαίνει πριν προλάβει να το κάνει γνωστό. Τώρα πια, ο Άγγελος καλείται να συνεχίσει το έργο της και να ενώσει το παζλ των στοιχείων που άφησε πίσω της.

Ας γνωρίσουμε τον ΠΑΥΛΟ ΡΑΠΤΗ  (Γιώργος Γάλλος)

Αδελφός του Άγγελου, θωρακοχειρουργόςκαι καθηγητής Πανεπιστημίου. Ανθρωπιστής, ιδεαλιστής και βαθιά μοναχικός.Εμπνευστής του εθελοντικού προγράμματος «Ιατρική Δρόμου». Το παρελθόν καθορίζει τη ζωή του. Ένα τραυματικό γεγονός στον πόλεμο, ο ατελέσφορος έρωτας για μια γυναίκα και η κόντρα με τον αδερφό του  θα επηρεάσουν την πορεία του προς την ευτυχία.

Ας γνωρίσουμε τη ΧΛΟΗ ΤΕΡΖΑΚΗ ( Λουκία Μιχαλοπούλου)

Κοινωνική λειτουργός. Επιστήθια φίλη της Ηρώς από το σχολείο και συνδετικός κρίκος ανάμεσα στον Παύλο και στον Άγγελο. Το δύσκολο παρελθόν της την έφερε κοντά με την Ηρώ, η οποία τη βοήθησε. Βρήκε στη φιλία της την οικογένεια που της έλειπε. Ο θάνατος της Ηρώς τη βύθισε στο σκοτάδι. Η επιστροφή του Άγγελου και οι υποψίες του σχετικά το μοιραίο τροχαίο θα την κινητοποιήσουν και θα την κάνουν να ξαναπάρει τη ζωή στα χέρια της.  Η οικειοθελής συμμετοχή της στο πρόγραμμα του Παύλου όχι μόνο θα περιπλέξει την ζωή της και τη σχέση της με τον Μιχάλη, αλλά θα την κάνει να δει ξεκάθαρα τις δικές της προτεραιότητες.

Ας γνωρίσουμε τον ΦΑΝΗ ΜΑΡΚΑΤΟ  (Προμηθέας Αλειφερόπουλος)

Γενικός γιατρός στα Επείγοντα.ΤΕΠίστας. Μαθητής του Παύλου, τον οποίο θαυμάζει για το έργο του. Μεγαλωμένος σε μονογονεϊκή οικογένεια, ο Φάνης κουβαλάει ακόμα το τραύμα της πατρικής εγκατάλειψης. Ο γιατρός, που στο καθαρό περιβάλλον της κλινικής διαπρέπει, αλλά στον δρόμο θα δοκιμαστεί και θα αποτύχει. Πολλές φορές. Η ήττα, όμως, θα φέρει τη νίκη. Μέσα από τον δρόμο θα έρθει αντιμέτωπος με το παρελθόν του καθώς και με τον ίδιο του τον εαυτό.

Ας γνωρίσουμε  τον ΣΩΤΗΡΗ (ΣΑΛΒΑΝΤΟΡΟ, ΣΑΛΒΑ) ΚΡΑΣΣΑ: (Σήφης Πολυζωίδης)

Ο «οδηγός», ο άνθρωπος-πυξίδα, ο «ξεναγός» σε έναν καινούργιο κόσμο. Ο άνθρωπος που ξέρει τον δρόμο, τους νόμους και τους ανθρώπους του καλύτερα από τον καθένα.  Η ένταξή του στο πρόγραμμα αποτελεί την αρχή της δικής του ζωής. Η σειρά τον βρίσκει σοβαρά τραυματισμένο και σε τέτοιο βαθμό απόγνωσης  που δεν τον νοιάζει η ζωή του. Ο ήρωας δεν πεθαίνει, αλλά ξαναγεννιέται, καθώς για πρώτη φορά αισθάνεται ότι η ύπαρξή του έχει σημασία κι αξία.

Ας γνωρίσουμε τον ΣΤΕΦΟ ΚΑΡΟΥΖΟ  (Νίκος Πουρσανίδης)

Αναισθησιολόγος, μοναδίστας και υπεύθυνος του ασθενοφόρου, είναι το άτομο που ενώνει το πρόγραμμα με τον εφοπλιστή Χάρη Ζαφείρη. Ο Στέφανος έρχεται για να δυναμώσει την ομάδα, όμως έχει ένα παρελθόν και μια κόντρα με τον Άγγελο,  που κάνει την  ένταξή του να χαλάει τις ισορρροπίες.

Ας γνωρίσουμε τον ΑΝΤΩΝΗ ΛΙΝΑΡΔΟ (Μανώλης Εμμανουήλ)

Υπεύθυνος στη ΓΑΔΑ στο τμήμα των Εξαφανίσεων. Πατέρας ενός μικρού αγοριού. Άνθρωπος κλειδί στην αστυνομική ιστορία.Συνεργάτης της Ηρώς στις έρευνες.Δείχνει νομοταγής και ηθικός. Θέλει να κάνει πάντα το σωστό. Δεν ξέρουμε πόσο  αλήθεια είναι αυτό.

Ας γνωρίσουμε τον ΧΑΡΗ ΖΑΦΕΙΡΗ  (Δημοσθένης Παπαδόπουλος)

Εφοπλιστής. Σύζυγος της Λουίζας και πρώην σύζυγος της Άρτεμης. Η γέννα της δεύτερης γυναίκας του θα τον οδηγήσει στην υλοποίηση του προγράμματος «Ιατρική Δρόμου». Είναι ο Χάρης Ζαφείρης ο φιλεύσπλαχνος εφοπλιστής, του οποίου τα έργα μιλάνε για το ποιόν του ή μήπως υπάρχει κι άλλη πτυχή του εαυτού του καλά κρυμμένη;

ΑΡΤΕΜΙΣ ΛΙΝΟΥ (ΠΡΩΗΝ ΣΥΖΥΓΟΣ ΖΑΦΕΙΡΗ)  ( Νικολέτα Κοτσαηλίδου)

Πρώην σύζυγος του Χάρη Ζαφείρη, με το οποίο έχει έναν γιο. Υπεύθυνη για το πρόγραμμα «Ιατρική του Δρόμου», του οποίου τις δράσεις επιβλέπει.  Η Άρτεμις θα μπει στη ζωή του Άγγελου για να την αλλάξει. Είναι η υπεύθυνη της μεταμορφωσής του. Η στάση του απέναντί της θα διαμορφώσει την πορεία του στην αυτοπραγμάτωση.

PATTY STEWART (Αρετή Τίλη)

Νοσηλεύτρια-διασώστρια. Αντιφατικό κορίτσι, όπως η ελληνοβρετανική καταγωγή της. Δουλεύει σε ένα συνοικιακό καφέ-μπαρ στο κέντρο της Αθήνας.  Παρόλο που το πάθος και η φλόγα της δημιουργούν πολλές φορές εντάσεις, η Πάττυ είναι το άτομο που κρατάει την ομάδα ενωμένη. Η Πάτι έχει το χάρισμα να καταλαβαίνει τους άλλους, αλλά οι άλλοι δυσκολεύονται να καταλάβουν την ίδια- κυρίως γιατί καίει τα πάντα στο πέρασμά της.

 

 

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης