Για τέταρτη χρονιά, με νέα διανομή, παίζεται στο Θέατρο «Olvio», στον Κεραμεικό, ο «Κουλοχέρης του Σποκέιν», σε σκηνοθεσία του Νίκου Χανιωτάκη, που υπογράφει και τη μετάφραση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συγγραφέας αυτής της μαύρης κωμωδίας είναι ο ταλαντούχος Ιρλανδός Μάρτιν ΜακΝτόνα που έγινε γνωστός, εκτός από το θέατρο και στον κινηματογράφο με τα έργα του «In Bruges» (Αποστολή στην Μπριζ) (2008) και «Οι 7 ψυχοπαθείς» (2012) σε δικά του σενάρια και σκηνοθεσία.

Ο ΜακΝτόνα έχει τιμηθεί με το Βραβείο Ολίβιε καλύτερης νέας κωμωδίας («Ο υπολοχαγός του Ίνισμορ», 2003), το βραβείο Ολίβιε καλύτερου νέου θεατρικού έργου («Ο πουπουλένιος», 2004), το βραβείο Drama Desk Award εξαιρετικού θεατρικού έργου («Ο πουπουλένιος», 2005) κ.α..



Λίγα λόγια για το έργο:

Η «σκοτεινή» -όπως χαρακτηρίστηκε από τον Αμερικάνικο Τύπο- κωμωδία εκτυλίσσεται μέσα στο δωμάτιο ενός φτηνού ξενοδοχείου. Ο Καρμάικλ, ένας ανάπηρος και συνεσταλμένος άνθρωπος, ψάχνει εδώ και 32 χρόνια ανάμεσα σε εμπόρους που διακινούν πτώματα, να βρεί το κομμένο αριστερό χέρι του και μπλέκει με ένα ζευγάρι απατεώνων και έναν ρεσεψιονίστα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο συγγραφέας καταφέρνει έτσι, ακόμα μια φορά «να μας μιλήσει για τους ψυχικούς ακρωτηριασμούς μας μέσα από μια βίαιη ιστορία με καταστάσεις κωμικοτραγικές».



Συντελεστές:

Μετάφραση – Σκηνοθεσία: Νίκος Χανιωτάκης
Σκηνικά – κοστούμια: Μαντώ Ψυχουντάκη
Φωτογραφίες: Νίκος Βούλγαρης

Παίζουν: Δημήτρης Πετρόπουλος, Ελένη Βαΐτσου, Σταύρος Καλλιγάς, Γεράσιμος Σκαφίδας

Παραστάσεις:
Πέμπτη και Παρασκευή στις 21.30

Τιμές εισιτηρίων:
Στο ταμείο: 12 ευρώ, 10 ευρώ για φοιτητές, ανέργους, ΑΜΕΑ
Προπώληση: 10 ευρώ, 8 ευρώ για φοιτητές, ανέργους, ΑΜΕΑ

Θέατρο «Olvio»
Ιερά οδός και Φαλαισίας 7, Βοτανικός
Τηλέφωνο: 210 3414118

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης