Ο Αμερικανός σκηνοθέτης, σεναριογράφος και παραγωγός, Γουές Άντερσον ενώνει τις δυνάμεις του με τη σύντροφό του, σχεδιάστρια και μυθιστοριογράφο, Ζούμαν Μαλούφ για μία νέα έκθεση τέχνης στη Βιέννη το ερχόμενο φθινόπωρο.

Με δεδομένο το πόσο επικεντρώνεται ο Άντερσον στην αισθητική, όταν αναλαμβάνει τον ρόλο του σκηνοθέτη, η «εισβολή» του στις καλές τέχνες φαίνεται πως θα είναι το ίδιο μοναδική, αναφέρει δημοσίευμα στην ιστοσελίδα του dazed.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συνεπιμελήτρια της έκθεσης μαζί με τον Άντερσον είναι η Λιβανέζα σύντροφός του, Ζουμάν Μαλούφ, γνωστή από το έργο της ως εικονογράφου, σχεδιάστριας κοστουμιών και μυθιστοριογράφου.

Η Μαλούφ έχει αναφερθεί από τη Vogue ως πιθανή μούσα του Αλεσάντρο Μικέλε του οίκου Gucci για το προσωπικό της στυλ, αυτό της «βικτοριανής κυρίας».

Η έκθεση θα φιλοξενηθεί στο Kunsthistorisches Museum (Μουσείο Ιστορίας της Τέχνης) της Βιέννης, όπου στεγάζεται μια εκτενής συλλογή μουσικών οργάνων, όπλων και πανοπλιών, καθώς και ελληνορωμαϊκών αρχαιοτήτων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι Άντερσον και Μαλούφ θα αντλήσουν για την έκθεση κομμάτια από τη μόνιμη συλλογή του Μουσείου, καθώς και τη συλλογή αυτοκρατορικών αμαξών και έλκηθρων από το κοντινό Μουσείο Wagenburg.
«Ο Γουές και η Ζούμαν είναι οι νέοι προσκεκλημένοι επιμελητές του Kunsthistorisches Museum, μετά τους Εντ Ράσα το 2012 και Έντμουντ ντε Βάαλ το 2016» δήλωσε ο επιμελητής Μοντέρνας και Σύγχρονης Τέχνης του Μουσείου, Ζάσπερ Σαρπ.

Η έκθεση θα διαρκέσει από τις 11 Σεπτεμβρίου του 2018 έως τις 20 Ιανουαρίου του 2019 και στη συνέχεια θα ταξιδέψει στη Βενετία για να φιλοξενηθεί στο Fondazione Prada του ιταλικού πολυτελούς οίκου μόδας.

Ο Άντερσον έχει μία μακρόχρονη σχέση με τον ιταλικό οίκο Prada, καθώς έχει σκηνοθετήσει διάφορες διαφημίσεις του και ταινίες μικρού μήκους και έχει σχεδιάσει ένα καφέ, το Bar Luce εντός του χώρου τέχνης και πολιτισμού, Fondazione Prada.

Το σουρεαλιστικό έργο του σκηνοθέτη των ταινιών «The Grand Budapest» και «The Royal Tenenbaums» έχει εμπνεύσει πολλούς στον κόσμο της τέχνης.

Με την παγκόσμια πρεμιέρα της ταινίας του Γουές Άντερσον «Isle of Dogs» ανοίγει στις 15 Φεβρουαρίου το 68ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης