Ο Γιώργος Καραμπελιάς, στο πλαίσιο του κύκλου συζητήσεων «Συναντήσεις Κορυφής», θα συνομιλήσει την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2023 στις 20.30 με την ιστορικό και Γενική Γραμματέα του ΙΔΙΣΜΕ Ειρήνη Σαρίογλου με θέμα: «Το Καστελόριζο, το ΙΔΙΣΜΕ και η ιστορία του Μικρασιατικού Ελληνισμού».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον Ιανό της Αθήνας, Σταδίου 24 και θα προβάλλεται ζωντανά στο κανάλι Youtube και στη σελίδα Facebook του Ιανού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Λίγα λόγια για τη συζήτηση

Το ΙΔΙΣΜΕ  δραστηριοποιείται στη διατήρηση και ανάδειξη της ιστορικής μνήμης με εκδόσεις, εκδηλώσεις και ντοκιμαντέρ – το τελευταίο για τα εκατό χρόνια από το 1922 αφορούσε τα ηρωικά και πολύπαθα Βουρλά, την πατρίδα του Γιώργου Σεφέρη. Κεντρικό ρόλο στις δραστηριότητές του καταλαμβάνει το ετήσιο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ, που διεξάγεται κάθε χρόνο στο ακριτικό Καστελόριζο και έχει μεταβληθεί σε πόλο αναφοράς για την κινηματογραφική και πολιτιστική συνεργασία των δημιουργών ντοκιμαντέρ διεθνώς. Έτσι το Καστελόριζο, αλλά η Ελλάδα συνολικά, ενισχύεται αποφασιστικά και στον τομέα του πολιτισμού. Για όλες αυτές τις δραστηριότητες συζητάμε με την ιστορικό Ειρήνη Σαρίογλου, την ψυχή του ΙΔΙΣΜΕ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης