Τα Public και οι εκδόσεις Καστανιώτη σας προσκαλούν τη Δευτέρα 7 Νοεμβρίου στις 19.00, στην παρουσίαση του νέου βιβλίου «Σκέψεις για τον 21ο αιώνα» του ιστορικού και καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών, Θάνου Βερέμη.

Στo βιβλίο «Σκέψεις για τον 21ο αιώνα» παρουσιάζονται δύο άξονες. Ο ένας είναι συγχρονικός με τις πολιτικές εξελίξεις, τις παλινδρομήσεις στην εκπαίδευση και τον τρόπο με τον οποίο ο λαός προσλαμβάνει τα ιδεολογήματα των πολιτικών. Ο άλλος άξονας απεμπλέκεται από τις μεταλλάξεις και τη ρευστότητα του πολιτικού βίου και ασχολείται με σταθερά πολιτισμικά σημεία αναφοράς στον κόσμο των τεχνών και των γραμμάτων. Ο συγγραφέας αναφέρεται σε μεγάλους ξένους δημιουργούς και διανοητές, αλλά και στους ημέτερους αρχαίους και νέους που χωρίς αυτούς ο πολιτικός μας βίος θα ήταν αφόρητος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Θάνος Βερέμης σπούδασε πολιτική επιστήμη στο Πανεπιστήμιο της Βοστόνης και ιστορία στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης (Trinity College). Το 1978 ήταν Research Associate του Διεθνούς Ινστιτούτου Στρατηγικών Μελετών (Λονδίνο), το 1983 υπήρξε επισκέπτης ερευνητής στο Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ, το 1987 επισκέπτης καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Πρίνστον, και το 1993-1994 επισκέπτης καθηγητής στο St. Antony’s College της Οξφόρδης.

 Από το 1987 είναι καθηγητής πολιτικής ιστορίας στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ από το 1988 έως το 1994 υπήρξε διευθυντής του Ελληνικού Ιδρύματος Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ), και έως το 2000 πρόεδρος του ΕΛΙΑΜΕΠ.

Από το 2001 έως το 2003 ήταν Constantine Karamanlis Professor στο Fletcher School of Law and Diplomacy. Από το 2004 έως το 2010 ήταν πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Παιδείας (ΕΣΥΠ). Δίδαξε ιστορία στο LSE (2006), στο Πανεπιστήμιο Κύπρου (2008) και στο Πανεπιστήμιο του Ιλινόις στο Σικάγο (2014). Εξέδωσε περισσότερες από είκοσι ολοκληρωμένες μελέτες-βιβλία και υπήρξε επιμελητής τουλάχιστον ισάριθμων έργων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι Τασούλα Επτακοίλη, δημοσιογράφος και Ευάνθης Χατζηβασιλείου, καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών.

Είσοδος: Ελεύθερη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης