Ντοκιμαντέρ για το τελευταίο κατάστημα ενοικίασης DVD και βιντεοκασετών της αλυσίδας Blockbuster θα είναι διαθέσιμο στο Netflix αργότερα αυτόν τον μήνα.

Με τίτλο «The Last Blockbuster», η ταινία περιλαμβάνει συνεντεύξεις με θαυμαστές, υπαλλήλους και επιχειρηματίες, καθώς και μια νοσταλγική ματιά στο παρελθόν της εταιρείας με video club στις ΗΠΑ και σε πολλές άλλες χώρες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εστιάζει επίσης στο μοναδικό Blockbuster κατάστημα που παραμένει ανοιχτό στον κόσμο, στο Μπεντ του Όρεγκον στις ΗΠΑ.

Η Blockbuster αμερικανική εταιρεία παροχής υπηρεσιών ενοικίασης DVD, βιντεοκασετών, δίσκων blu-ray, βιντεοπαιχνιδιών, μέσω καταστημάτων ενοικίασης και αργότερα με DVD-by-mail, streaming, video on demand και διαδραστικούς θαλάμους το 2009 απασχολούσε 60.000 υπαλλήλους.

Στην επίσημη σελίδα στο Facebook του ντοκιμαντέρ αναφέρεται: «Πολλοί άνθρωποι γνωρίζουν ότι η Blockbuster είχε την ευκαιρία να αγοράσει το Netflix νωρίς και δεν εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Σε μια ειρωνική στροφή της μοίρας, η ταινία μας The Last Blockbuster έρχεται στο Netflix σε μία εβδομάδα από σήμερα. Είμαστε ενθουσιασμένοι που οι άνθρωποι μπορούν να δουν αυτό το αφιέρωμα στην εποχή του οικιακού βίντεο στη μεγαλύτερη υπηρεσία streaming στον κόσμο» σημειώνεται.

«Απλά μην ξεχάσετε να το γυρίσετε στην αρχή, όταν το παρακολουθήσετε και να το επιστρέψετε το μεσημέρι της Τετάρτης» τονίζεται σε μία αναφορά των κανόνων ενοικίασης βιντεοκασετών στα video club.

Η αλυσίδα των βιντεοκλάμπ, είχε περισσότερα από 9.000 καταστήματα στις ΗΠΑ και πολλές δεκάδες σε άλλες χώρες του κόσμου, αλλά το 2010 κήρυξε πτώχευση και αγοράστηκε από το Dish Network.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης