Το εκδοτικό πλάνο της 27ης Μαΐου, το οποίο περιλαμβάνει συνολικά 14 τίτλους που ανήκουν στις κατηγορίες Ελληνική Λογοτεχνία, Ξένη λογοτεχνία, Αστυνομική Λογοτεχνία, Ιστορία-Φιλοσοφία-Πολιτισμοί, Ψυχολογία-Προσωπική Ανάπτυξη, Παιδικά Βιβλία και Ρομαντικό Ιστορικό Μυθιστόρημα.

Πολυγραφότατη, ευρηματική, ταλαντούχα, με μια πορεία σεμνή και αθόρυβη, η Αλκυόνη Παπαδάκη, δεν έπαψε ποτέ να μοιράζεται με τον αναγνώστη το πηγαία λυρικό και αντισυμβατικό ύφος της. Το νέο της μυθιστόρημα με τίτλο Κόντρα στο κύμα αγγίζει για άλλη μια φορά την ψυχή των αναγνωστών με μια ιστορία που μας ταξιδεύει στο παρελθόν των ηρώων της και μας προσκαλεί σε έναν περίπατο στα μονοπάτια της ζωής τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Γιώτα Γουβέλη με το νέο της μυθιστόρημα Για ένα τανγκό στη Σμύρνη,  μας ταξιδεύει στην ονειρική Σμύρνη του 1917. Η πρωταγωνίστριά της η Λευκιώ θα βρεθεί αντιμέτωπη με το φάσμα της κρεμάλας. Πάνω στην αγωνία της να σωθεί, θα συρθεί σε άλλους τόπους, στο σκοτάδι και στην ατίμωση, ενώ η βοή του πολέμου πλησιάζει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη ξένη λογοτεχνία έρχεται το μυθιστόρημα Η κόρη του ήλιου από την Νο 1 ευπώλητη συγγραφέα των New York Times Lucinda Riley. Η έκτη επική ιστορία της σειράς Οι Κόρες των Αστεριών µε πωλήσεις πολλών εκατοµµυρίων σε όλο τον κόσµο, µας ταξιδεύει από το Μανχάταν στις µαγευτικές αχανείς πεδιάδες της Αφρικής. Όλη η σειρά θα υποστηριχθεί με μεγάλο επικοινωνιακό πλάνο προώθησης.

Στην αστυνομική λογοτεχνία κυκλοφορεί το αστυνομικό θρίλερ Η ένοικος, που αποτελεί το συγγραφικό ντεμπούτο της Katrine Engberg. Μια νεαρή γυναίκα βρίσκεται βάναυσα δολοφονημένη στο σπίτι της, με ένα πολύπλοκο σχέδιο χαραγμένο στο πρόσωπό της. Δύο ντετέκτιβ της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κοπεγχάγης αναλαμβάνουν την υπόθεση.

Στην ιστορική σειρά, το βιβλίο Το τέλος είναι πάντα κοντά είναι μια εξερεύνηση των πιο καταστροφικών στιγμών στην ιστορία της ανθρωπότητας από τον δημιουργό της βραβευμένης σειράς Hardcore History, Dan Carlin. Μας κάνουν οι δύσκολοι καιροί πιο ανθεκτικούς; Μπορεί η ανθρωπότητα να χειριστεί την ισχύ των όπλων της χωρίς να αυτοκαταστραφεί; Υπάρχουν, άραγε, όρια στην ανθρώπινη τεχνολογία και στις δυνατότητές της; Οι επιδημίες αποτελούν απειλή ακόμη;

Στην κατηγορία προσωπική ανάπτυξη, το συλλογικό έργο Grow – Ιστορίες Management & Ηγεσίας. Στελέχη μεγάλων επιχειρήσεων, ηγέτες της Ορθόδοξης και Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, καθηγητές πανεπιστημίων, εκδότες, διοικητές νοσοκομείων και του χώρου της υγείας, πρόεδροι και διευθύνοντες σύμβουλοι ιδιωτικών και δημόσιων οργανισμών, εκπαιδευτές ανθρώπινου δυναμικού και αξιωματικοί των ενόπλων δυνάμεων συγκεντρώνουν τις απόψεις τους για το management ομάδων.

Τα έσοδα των συγγραφέων και των συμμετεχόντων θα διατεθούν στις φιλανθρωπικές οργανώσεις Το Χαμόγελο του Παιδιού, Παιδικά Χωριά SOS, Κιβωτός του Κόσμου και Άλμα Ζωής.

Στην κατηγορία Ψυχολογία-Προσωπική ανάπτυξη, Τα μυστικά της θετικής σκέψης από τον Dr. Robert Anthony συγγραφέα του Best seller Τα μυστικά της απόλυτης αυτοπεποίθησης. To βιβλίο βασίζεται σε αρχές της ψυχολογίας, οι οποίες αποδεδειγµένα οδηγούν στην επιτυχία.

Στα παιδικά βιβλία, το δεύτερο βιβλίο της σειράς Μελισσάκια στα θρανία από την αγαπημένη συγγραφέα Μαρίνα Γιώτη, η οποία μέσα από τις ιστορίες της περνάει στα παιδιά σημαντικά μηνύματα και αξίες. Το Κάτι τι; Είναι ένα βιβλίο για τον σεβασμό στις απόψεις των άλλων, τη σχέση λογικής και πίστης, αλλά και πώς αντιμετωπίζουμε τον φόβο σε καθετί άγνωστο. Ηλικίες 4+

Οι 3 Τρελοί YouTubers! είναι μια φρέσκια παιδική σειρά βιβλίων γεμάτη με απίστευτες περιπέτειες, απίστευτα μπλεξίματα και γέλια μέχρι δακρύων! Τρεις φίλοι, η  Ντανιέλα, ο Ούγκο και ο Ματέο έχουν ένα κανάλι και κατεβάζουν… τρελές ιδέες! Μήπως έχουν και μυστικές δυνάμεις; Το δύο πρώτα βιβλία έχουν τίτλο Απίστευτη κάμερα… κλικ! και Το μυστικό του δαχτυλιδιού. Ηλικίες 8+

Πού πάνε όλα αυτά; Ο τίτλος αυτού του βιβλίου αναφέρεται στα σκουπίδια και έχει σκοπό να αφυπνίσει τη νέα γενιά για προβλήματα που αντιμετωπίζει ο πλανήτης μας. Μέσα από πλούσιο φωτογραφικό υλικό και υπέροχη εικονογράφηση, τα παιδιά μπορούν να πληροφορηθούν για τα οικιακά απορρίμματα έως τους ρύπους των εργοστασίων και από τα πλαστικά έως τα διαστημικά σκουπίδια… Πώς παράγονται, πώς επηρεάζουν τη ζωή μας και με ποιους τρόπους μπορούμε να προστατέψουμε το περιβάλλον. Ηλικίες 7+

Στις εκδόσεις Elxis, το 1ο βιβλίο της σειράς Μια ιστορία ακόμα, με τίτλο Ένα φιλί τα μεσάνυχτα από την Eloisa James και το 1ο βιβλίο της σειράς Ουτοπία, με τίτλο Πριν την καταιγίδα από τη Tessa Dare.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης